banner94

banner77

banner69

banner88

Doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu; yalıtım

Ev ve işyerlerinde doğalgaz kullanımlarında tasarruf yapılması büyük önem kazandı.

KONUT VE YAPI 07.11.2019, 16:52 18.02.2020, 23:23
Doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu; yalıtım
banner66

Artan doğal gaz fiyatları sonrasında yaklaşan kış mevsimi de dikkate alındığında enerji giderleri önümüzdeki dönemde gerek konutlarda gerekse işletmelerde en önemli giderlerden birisi olacak. BOTAŞ’ın doğal gaz satış fiyatlarındaki artışlar nedeniyle ev ve işyerlerinde doğalgaz kullanımlarında tasarruf yapılması büyük önem kazandı.

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor.

İç ve dış yalıtımların yanı sıra tesisat yalıtımının önemini de vurgulayan İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan yalıtımın sadece yeni binalarda değil, tadilatlar sırasında kullanılmakta olan binalarda da yapılabileceğini ve yalıtım sayesinde doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini ifade etti.

Vatandaşlar düşük faturanın yollarını arıyor

İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yönetmeliklere uygun doğru kalınlıkta yalıtım sayesinde doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini belirterek şunları söyledi. “Doğal gaz fiyatları arttı ve hem evlerde hem de işyerlerinde vatandaşlarımız faturaları düşük tutabilmenin yollarını arıyor. İzocam olarak bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi çok önemsiyoruz ve her fırsatta ev ya da işyerlerinde enerji giderlerinin azaltılmasında yalıtımın büyük katkı sağladığını vurguluyoruz. Türkiye’nin 2018 yılında enerji ithalatı bir önceki yıla kıyasla yüzde 15,6 artışla 43 milyar dolar olarak gerçekleşti. Son 10 yılda enerji ithalatımızın ülke ekonomisine bedeli 439 milyar dolar. Tükettiğimiz enerjinin dörtte üçünden fazlasını dışarıdan ithal ediyoruz. Bu düzeyiyle toplam ithalat içinde yüzde 19,3 payı olan enerji ithalatı, 55 milyar dolarlık 2018 yılı dış ticaret açığının önemli bir kısmını oluşturuyor. Cari açığımızı daha düşük seviyelere indirmek ve enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için konutlarımızda, sanayide ve tesisatlarda yapacağımız enerji tasarrufu kendi bütçemiz kadar ülkemiz için de büyük önem taşıyor. Doğru malzeme ve uygun kalınlık ile yalıtım yapılan binalar ve sistemler enerji tasarrufu için atılacak en büyük adım olur. Yalıtım sayesinde yaşam alanlarında ve işyerlerinde enerji giderlerini azaltmak ve daha konforlu hale getirmek mümkün. Çatıdan döşemeye yapılacak doğru kalınlıkta yalıtım uygulamaları ile enerji tasarrufu artar ve konfor şartları da iyileşir.”

Tesisat yalıtımıyla yüzde 60 tasarruf

Yalıtım deyince öncelikle binaların iç ve dış yalıtımlarının akla geldiğini ancak tesisat yalıtımının en az bina yalıtımı kadar önemli olduğunu da ifade eden Özcan, “Binalardaki ısıtma ve soğutma tesisatlarının yalıtılması, mekanların çok daha kolay ve hızlı bir şekilde iklimlendirilmesini, istenen sıcaklığa ve konfor şartlarına hızlı ulaşılmasını sıcaklığın uzun süre korunmasını mümkün hale getirerek enerjide yüzde 60 oranında tasarruf sağlıyor” diye konuştu.

Tesisat yalıtımı tadilatlar sırasında da yapılabilir

İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, Türkiye’de son dönemde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binalarda tesisat yalıtımının daha yaygın olduğunu belirterek “binalarda tesisat yalıtımı bakım onarım, tadilatlar çerçevesinde sonradan da yapılabilir. Artan doğal gaz fiyatlarının ardından pek çok kişinin yalıtım için tadilat uygulamaları başlattığını ve bu çerçevede bayilerimizden görüş aldıklarını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89