banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa’da işte değerlenecek bölgeler

Türkiye’nin üretim merkezi Bursa’da, konut yatırımları sanayi alanlarının yoğunlaştığı bölgelere paralellik gösteriyor. Kayapa, Hasanağa ve Görükle’deki yoğun sanayileşmenin yanı sıra, yapımı devam eden TEKNOSAB, bu bölgeleri konut yatırımları için de cazip kılıyor.

KONUT VE YAPI 20.03.2021, 14:18 20.03.2021, 14:49
Bursa’da işte değerlenecek bölgeler
banner66

Bursa konut sektörünün nabzını tutan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Bursa Şubesi üyeleri, Kayapa, Görükle Mera, Badırga ve Doğanköy bölgelerini geleceğin parlayan yıldızı olarak değerlendirerek, yapılaşmada sanayi bölgelerinin önemine dikkat çekti.

Göksel Birsen - TÜGEM Bursa İl Başkanı

Bursa hattını doğu ve batı aksı olarak değerlendirecek olursak gelişim ve fiyat artışları batı bölgesinde hızla ilerlediğini görüyoruz. Batı aksının arsa ve gayrimenkul anlamında değer kazanmasının mantığına birlikte göz atalım.

2000 yılında Nilüfer nüfusu 178.682 kişi iken 2020 yılında bu rakam 484.832 kişi olmuştur. 2000 yılında ortalama 60.000 bağımsız konut alanı varken bu rakam ortalama 160.000 bağımsız konut alanına dönüşmüştür. Bursa’da ki nüfus artış hızı % 1,5 iken Nilüfer’de % 4-5 aralığında ilerlemektedir. Şu an 484.832 kişinin yaşadığı ilçe bu verilere göre 2035 yılında 1 milyon nüfusa ulaşacaktır. Dolayısıyla mevcut Nilüfer’in aynısı yeniden inşa edilecektir. Bu da ortalama 160.000 bağımsız konut demektir. Dolayısıyla da bu bölgede yeni cazibe bölgeleri oluşacaktır.

Bu konjonktürde yeni gelişim aksları Bursa Batı’da yer alacaktır. Bu alanı daraltacak olursak yoğunluğu oluşturacak mahalleler Doğanköy, Görükle Mera, Kayapa, Hasköy, Badırga, Hürriyetköy, Subaşı ve Canbaz olacaktır. Mevcut Metro hatlarının yeni istikametleri ilerleyen dönemlerde bu bölgelerde planlanacak ve gayrimenkuller daha da değerlenecektir.

Özkan Aydemir - TÜGEM Bursa Yönetim Kurulu Üyesi

Bursa artan nüfusu ile konut ve konut arsalarının değerini her geçen gün artırıyor. Sanayisi ve bölgesel konumu nedeniyle geleceği her zaman parlak bir ilimizdir. Nilüfer ilçemiz son yılların en gözde ilçelerinden olup, yıllık konut satışlarının %60 ını karşılamaktadır. TEKNOSAB ile birlikte Kayapa, Hasanağa ve Akçalar sanayi bölgelerinin büyümesi ile Nilüfer in batı bölgesi Balkan, Kayapa ve Hasanağa mahallesi yeni yerleşim bölgeleri olacaktır. İstanbul -İzmir otoyolunun çıkışının Görükle bölgesinde olması, metro istasyonunun Görükle`den sonra göçmen konutları, Balkan ve Hasanağa`ya geçme planlaması her geçen gün konut ihtiyacının artığı Bursa`da yeni imar bölgelerinin imara açılmaması bu bölgelerdeki fiyatların artış göstereceğini görmekteyiz. Belediye planlamalarında 5000’lik planda bulunan Nilüfer ilçemizin Görükle Mera, Badırga ve Doğanköy bölgeleri gelecekte yeni konut bölgeleri olacaktır.

Meral Türkeş – TÜGEM Bursa Yönetim Kurulu Üyesi

Arsa anlamında, Gelecekte yeni otomobil fabrikası sayesinde otomotiv yan sanayinin çok gelişeceğini düşünüyorum. Bu bağlamda da sanayileşmenin ve fabrikalaşmanın çok artacağını düşünüyorum Bademli Mudanya arasındaki bölgenin çok rağbet göreceğini düşünüyorum. Gayrimenkul olarak gelecekte, 2 artı 1 projelerin rağbet göreceğini düşünüyorum. Doğu tarafında Millet mahallesinin ve Soğanlı bölgesinin gelişerek büyüyeceğini düşünüyorum. Evet yenileri eklenecek. Kayapa yanlara doğru gelişecek. 23 Nisan bölgesi çok tutuldu. Benzer olarak gelişmenin batıya doğru sürekli büyüyeceğine inanıyorum

Aytuğ Dikbaşer - TÜGEM Bursa Yönetim Kurulu Üyesi

Bursa’da gelecekte arsa olarak değerlenecek bölgelerden biri Karacabey ilçesinin Nilüfer ilçesine sınırında bulunan Hürriyet köyüdür. Hürriyet köyünün hemen yanında yapımı tamamlanmak üzere olan Türkiye’nin en büyük teknoloji organize sanayi bölgesi TEKNOSAB bulunmaktadır. 2021 yılı sonunda TEKNOSAB bölgesinde fabrika binası inşaatları başlayacak ve 2022 yılında üretime geçilecek. Üretim başlaması ile beraber yoğun bir işçi gücü ihtiyacı olacak. Bununla beraber çalışan işçiler için konut ihtiyacı olacağından TEKNOSAB a en yakın ve konuta en uygun bölge hürriyet köyüdür. Gelecekte de çok değerlenecek bölgedir. Son dönemde yıldızı parlayan 23 Nisan ve Kayapa Mahallesi’nden sonra ileriki süreçte balkan mahallesinin yıldızı parlayacak. Bölge olarak Kayapa’daki gibi bulvar ve caddelere sahip olacağı için.

Hamdi ŞİMŞEK - TURYAP Nilüfer Temsilcisi

Bursa’da gerek arsa gerekse de gayrimenkul anlamında Gemlik’in gelecekte değerleneceğini düşünüyorum. Gemlik, zeytin sanayisi, limanları, serbest bölgesi, turizmi ile ve son eklenen halkası yerli otomobil fabrikamız TOGG ile hem ülkemizin hem de Bursa’mızın parlayan yıldızı olacaktır. Ayrıca Badırga’daki TEKNOSAB projesi de bölgesine değer katacaktır. Son dönemde Kayapa ve 23 Nisan gibi bölgelerin yıldızı epey parladı. Buna ek olarak Balat Mahallesi, konut ve ticari anlamda gelişmeye devam ediyor. Ayrıca tine batıda TEKNOSAB’ın katacağı katkıyla uydukent projesi (Karacabey) yakınlarında bölgenin değeri artacaktır.

TÜGEM Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ablak:

Bursa’da en hareketli ilçe yeni yerleşimede açılıyor olmasından dolayı Nilüfer diyebiliriz bir arazinin değer kazanması oradaki hikaye ve arz talep ile alakalı ortalama on ila 12 yıldır arazide daha çok talep 1 /5000 ölçekli planların olduğu bölgeler oldu Nilüfer de görükle kayapa İrfaniye gökçeköy başköy doğanköy ve Badırga,bunların içerisinde şuulaması yapılan arsa vasfına gelen başköy var diğerleri 1/1000 lik çalışılıyor. Talep daha çok arsa olma yolunda ilerleyen bölgeler oluyor yenişehide oto test merkezi o bölgeyi hareketlendirdi Gemlik otomobil fabrikası kuruluyor diye hareketlendi Mustafakemalpaşa güllüce tarafları sanayi kuruluyor diye hareketlendi ama son zamanlarda en revaçta Badırga ve taşpınara kurulan teknosab ile tosab otobana sınırı olması ve denize doğru giriş çıkış bırakılacak olması itibarile diğer tarım alanı olarakta mesudiye söğütpınar emirleryenicesi çamlık evciler eğerce esence nin sınırlı bir bölge bu köylerdeki tarlalar değer kazanacaktır merkezde halen arsa olan yerlerinde göç alan bir sanayi şehri olduğumuzdan dolayı dahada pirim yapmasını bekliyoruz

Sanayi anlamında da oldukça gelişen bir şehir olan Bursa'nın , yeni sanayi bölgesi olan Nilüfer Badırga bölgesinde ve hemen bitişiğinde ki Karacabey bölgesinde ki hali hazır da ki sanayi ve Alt yapısı bitmiş ve açılacak olan sanayilerin toplamı yaklaşık 12.200 dönüm alana sahiptir. Bunun yanısıra daha da eklenecek alan düşünülmektedir. Yeni Otobanın, yeni sanayi bölgesinde çıkış yapılacak olup , ayrıca Mudanya köylerine doğru (Kuzey'e -Denize ) en az 25 mt genişliğinde yol açılacak ve bu yol Mudanya ve Bandırma ya bağlanacaktır. Bütün bu gelişimlere bakacak olursak , yeni açılacak Sanayilerin İzmir yoluna doğru olan tarafı RAMSAR (Uluslararası Göl Koruma) olduğu için coğrafi bakımdan da bakılacak olduğunda Mudanya köyleri (Mesudiye, Evciler, Çamlık, Eğerce, Söğütpınar, Emirleryenicesi, Esence ) ileriye doğru değer kazanacak bölgeler arasında yer almaktadır.

30 yıllık gelişime bakıldığında her ilde olduğu gibi Bursa 'da da gelişim Batı ya doğru ilerlemektedir. Bursa Türkiye göç istatistiklerinde İl bazında ilk 5 de olan bir şehir'dir. Ayrıca Sanayileşme yolunda oldukça büyüme göstermiştir. Şu an halen Nilüfer bölgesinde 1/5000 ölçekli planları yapılmış, 1/1000 ölçekli planları onaylanması beklenen bölgeler vardır. Bu da Bursa da göçlerin artacağını ve daha da gelişeceğini göstermektedir. Bu durum son 10 yılda açılmış olan Kayapa ve 23 Nisan bölgelerine Planları onaylandığında yeni bölgelerin ekleneceğini ve başka bölgelerinde açılacağını göstermektedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89