banner94

banner77

banner69

banner88

Asansör Teknolojileri Programı açılıyor.

TASİAD Başkanı Gökhan, “Türkiye’nin 2023 hedeflerinde inşallah asansör mühendisliklerini de göreceğiz” dedi.

KONUT VE YAPI 07.07.2017, 09:34 17.07.2017, 10:33
Asansör Teknolojileri Programı açılıyor.
banner66

Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Başkanı Ahmet Fikret Gökhan, “Türkiye’nin 2023 hedeflerinde inşallah asansör mühendisliklerini de göreceğiz” dedi.

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği’nin (BURSAD) geleneksel iftar programı bu yıl Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

İftar programına; BURSAD Üyeleri, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ve asansör sektöründe faaliyette bulunan derneklerin üyeleri ile diğer sektör paydaşları katıldı.

İftar programının açılışında konuşan BURSAD Başkan Yardımcısı Ahmet Hilmi Kaşlıoğlu, “Öğrenci kardeşlerime müjdeyi vermek istiyorum; asansör dalında lise eğitimlerini tamamladıktan sonra yüksekokul düzeyinde de asansör dalında eğitimlerini sürdürebilecekler. Bu konuda gayret gösteren TASİAD’a teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

İ



ftar programına katılan TASİAD Başkanı Ahmet Fikret Gökhan da, sektördeki en büyük eksiklik nitelikli eleman eksikliğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu ulvi yuvada da görüyoruz ki bunun için çalışmalar yapılıyor. Biz dedik ki bunun bir adım ötesi ne olmalı, buradan çıkacak gençler nereye gitmeli, tabi ki yükseköğrenime gitmeli. Bununla ilgili çalışmalarımız en nihayetinde neticesini verdi. Artık fakültelerde, YÖK programında asansör teknolojileri diye bir alan açıldı. Bunun ilk pilot uygulaması da Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda başlayacak. İnşallah. Bu sene biz destek ve teçhizatını yapacağız. Bir komisyon kurduk. Rektörümüzle bir araya geldik. Bununla ilgili sözlü protokolü yaptık. Önümüzdeki yıldan itibaren, bu eğitim yılına yetişmeyecek ama bir sonraki eğitim yılından itibaren artık asansör bölümünden mezun olan gençlerimizin gideceği bir meslek yüksekokulu olacak. DGS denen bir sistem var; Dikey Geçiş Sistemi. Bu sistemde başarılı olan öğrenciler mühendisliklere direkt olarak gidip, daha sonra 4 yıl olarak devam edebilecekler. Bir sonraki hedefimiz de bunları adım adım yapıyoruz. Fakültelerde uzmanlık alanı olarak mühendisliklerde bunların açılması sağlamak. 2018-2019 döneminde meslek yüksekokulunda dersler başlayacak. Onların eğitimini tamamlamasıyla 2 yıllık süreçte sanırım Türkiye’nin 2023 hedeflerinde biz inşallah asansör mühendisliklerini de göreceğiz.” 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89