banner94

banner77

banner69

banner88

Arazi yatırımlarının yeni rotası; İnegöl, Yenişehir ve Karacabey

Sektörün nabzını tutan tek gazete Konut ve Yapı Gazetesi’nin bu ayki konuğu Bursa’nın yerel bir markası olmasına rağmen gözünü ulusala ve hatta uluslararasına diken Çalımlıoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu oldu.

KONUT VE YAPI 30.05.2015, 15:39 30.05.2015, 15:39
Arazi yatırımlarının yeni rotası; İnegöl, Yenişehir ve Karacabey
banner66
Üst noktada gayrimenkul konusunda bir bilgi altyapısı dışında bölgesel, inşaat sektörü ve gayrimenkul hukuku konusunda bilgi altyapısı gayrimenkul yatırımında vazgeçilmez unsurlar. Çalımlıoğlu A.Ş. ise Bursa’da bu unsurları bünyesinde bulundurmayı başaran bir firma.  Elit Emlak Gayrimenkul markası ile başlayan; istikrar ve güvenle büyüyerek sürdürülen bu yolculuk yeni adı olan Çalımlıoğlu A.Ş. ile sektöre ışık tutmaya devam ediyor.



Toprağa yatırım yapan ve daima kazandıran Bursa’nın saygın kurumu Çalımlıoğlu, özellikle tüketicilerin gayrimenkul ve tapu hukuku konusunda bilgisizliğinden faydalanan kötü niyetli satıcılara imkân vermeden, tüketicilere yardım etmeye devam ediyor. Konut ve Yapı Gazetesi olarak Çalımlıoğlu’nu daha yakından tanımak istedik ve Çalımlıoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.


Sizi biraz tanıyabilir miyiz?
1969 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldim. Evliyim ve 11 ile 8 yaşında olmak üzere iki oğlum bulunmaktadır.


Sektöre nasıl adım attınız, firma profilini açıklar mısınız? 
Sektöre 25 yıl önce Bursa’nın en değerli bölgesi olan Heykel de açmış olduğum Elit Emlak ile giriş yaptım. Bu işi meslek edinen kişilerden her daim farklı olmayı kendime ilke edindim. Elit Emlak sayısını her geçen gün arttırarak il içerisinde ve il dışındaki şubeler ile Elit Grup haline dönüştürdük. Şimdi ise 25 yıllık Elit Grup tecrübemizi daha da büyüterek Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. olarak yolumuza hızla devam ediyoruz. Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. her türlü gayrimenkul aracılık hizmeti, arazim alım – satım, mülk yönetimi, proje yönetimi ve danışmanlık konularında 93 kişilik uzman kadrosu ile hizmet vermektedir.


Hedefleriniz nelerdir?
Türkiye genelinde 100.000, Bursa’mız genelinde ise yaklaşık 4.000 kişinin meslek edindiği bir sektörden bahsediyoruz. Bizim hedefimiz her daim bu işi meslek edinenlerin en farklısı ve en iyisi olmaktır. Ülkemizde birçok yurt dışı gayrimenkul firması var. Neden bir yerel markayı, ulusal yapmayalım? Ya da neden yurt dışına markamızı taşımayalım. Hedefimiz Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş.’yi uzman ekibimiz ile ulusala ve yurt dışına taşımaktır.


Bursa’daki konut ve arsa sektörünün yabancı yatırımcılar için nasıl bir çekiciliği var?
Ülkemiz yabancı yatırımcıların son yıllardaki gözdesi haline dönüştü. 2014 yılında yabancı yatırımcılara yapılan satışlarda Türkiye rekoru kırıldı. 2014 yılında bir önceki yıla göre %50 gibi ciddi bir oranda...



 "Harun Çalımlıoğlu  röportajının tamamı Konut ve Yapı Gazetesi Mayıs sayısında"


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89