banner94

banner77

banner69

banner88

“Kentsel dönüşümde vatandaşın rolü büyük”

Reform Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Taviş ile Değirmenlikızık mahallesinde bulunan satış ofisinde biraraya gelerek keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

KONUT VE YAPI 22.04.2015, 11:28 22.04.2015, 11:28
“Kentsel dönüşümde vatandaşın rolü büyük”
banner66
Reform İnşaat’tan biraz bahseder misiniz?

Yaklaşık 30 yıla yaklaşan tecrübemizi daha kurumsal bir yapı altında devam ettirmek amacıyla 2011 yılında Reform Grup İnşaat şirketimizi kurduk. Kuruluşumuzdan bu yana geçen süre içerisinde hayata geçirdiğimiz projelerin beğenilmesi ve takdir edilmesi ile şirketimize gelen taleplerde önemli artışlar yaşamaya başladı. Özellikle Yıldırım bölgesinde gerçekleştirdiğimiz projeler bizi bölgenin en kaliteli firması haline getirdi. Reform İnşaat olarak amacımız herşeyden önce “güven” duygusunu müşterilerimize hissettirmekti. Oluşan güven zeminin ardından iletişim bağımızı güçlü tutarak kurumsal itibarımızı da teminat aldık. Ve kısa sürede kalıcı başarılara imza attık. İnsanlara verdiğimiz güven öyle bir boyuta ulaştı ki, yer sahipleri firmamıza gelerek sözleşme dahi talep etmeden yerimizi yıkın, yeni inşaat yapın diyebiliyor. Bu güveni sağlamış olmak bizim için çok önemli.



Reform İnşaat’tan önce neler yaptınız?

Baba mesleği olan inşaatta küçük yaşlardan itibaren varolduğum için her zaman bir şekilde inşaatın içinde bulundum. Sektöre atıldıktan sonra ilk olarak Kastamonu’ya gittim, orada 16 yıl kadar çalıştım güzel işler yaptım. Ağırlıklı olarak taşeron faaliyetinde bulundum. Tabi bu süreçte ortaya çıkan çalışmaların güzel işler olması benim içinde iyi bir referans oldu ve mesleğime müteahhit olarak devam etme fırsatı buldum. Özel sektördeki projelerimizin yanı sıra devlet ihalelerine girdim ve bu anlamda da birçok devlet işini tamamlamanın gururunu yaşadım. Yaklaşık 8 yıldır Bursa’dayım.Bursa’ya ilk geldiğim dönemde yüz daireye yakın kaba inşaatı tamamladım. Birtakım taşeronluk hizmetlerinin ardından da 2011 yılında Reform İnşaat’ı kurdum.



Sizin için Kentsel Dönüşüm fikri nasıl ortaya çıktı?

Açıkcası kentsel dönüşüm ile 3 senedir uğraşıyorum. Yeni çıkan bir fikir değil bu. Kentsel dönüşüm dışarıdan gözüktüğü gibi kolay bir proje değildir. Maalesef birçok açıdan da zor bir süreçtir. Ama biz Reform Grup İnşaat olarak bu zorlukların üstesinde gelmek için yola çıktık ve taşın altına elimizi koyduk. Son olarak Yıldırım’da temelini attığımız Değirmenlipark Kentsel Dönüşüm projesi için 182 kişiyi bir araya getirdik ve herkesi ikna ettik. Bugünün şartlarında neredeyse imkansız denecek kadar zor bir işlemi çözdük ve ilk kazmayı vurduk. Bahsettiğim 182 kişiyi bir araya getirmek için; gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında araştırmalar yaptık. Hatta Amerika’da yaşayan hak sahiplerini bulduk, adreslerine gittik ve anlaştık. Tekrar belirtmek istiyorum biz bu iş için tahmin edemeyeceğiniz kadar emek harcadık. Ne mutlu ki bu çabalarımızın sonucunda 20 Mart 2015 tarihinde görkemli bir açılış ile güzel bir başlangıç yaptık.

Şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ehemmiyet gösterdiği kentsel dönüşüm bizler içinde bir milat oldu. Cumhurbaşkanımızın bizleri bu konuda cesaretlendirmesinin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin de kentsel dönüşüme sahip çıkması cesaretimizi iyice arttırdı. Ve bugün geldiğimiz noktada milletimize hak ettiği güvenli konutları üretmek için kolları sıvamış durumdayız.



Kentsel Dönüşümün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Kentsel dönüşümün geleceği konusunda fazlasıyla umutluyum. Emin olun kentsel dönüşüm için en zorlu süreç başlangıç sürecidir. Yani hak sahipleri ile uzlaşma süreci. Çünkü bu aşamada kentsel dönüşümü fırsat gibi görüp, değerinin üzerinde hak talep edenlerle karşılaşabiliyorsunuz. Ne yazık ki bunlar oluyor. Az önce de belirttiğim gibi bu aşamalar işin en zor kısmı...



 
"Reform Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin TAVİŞ röportajının tamamı Konut ve Yapı Gazetesi Nisan sayısında"
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner89