banner94

banner77

banner69

banner88

“Doğru dönüşümle Bursa, Paris olur”

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği İMSİAD öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Mimarlık Fakültesi’nde öğrencilerle bir araya gelen İMSİAD’ın kurucu Başkanı ve Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

KONUT VE YAPI 22.04.2015, 13:17 22.04.2015, 13:17
“Doğru dönüşümle Bursa, Paris olur”
banner66
Sektörün önemli temsilcilerini Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık öğrencileriyle bir araya getiren İMSİAD, kariyer günleri programında kurucu Başkanı ve Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır’ı öğrencilerle buluşturdu. Konferansta Doç. Dr. Murat Taş da Gökçadır’a eşlik etti. Konuşmasına bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktarmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek başlayan Gökçadır, öğrencilere hem kişisel hem de mesleki anlamda altın değerinde öğütler verdi. Gökçadır şunları söyledi: “Sivil toplum kuruluşlarında ve üniversitede yer alan kulüplerde aktif olarak rol alın. Sosyal olmak, topluma bir şey vermek hem size hem de mesleğinize büyük katkı sağlar. Şu an mimarlık ve inşaat sektörü için çok güzel bir zaman. Kendinizi yetiştirdiğiniz sürece önümüzdeki dönemde çok fazla iş sıkıntısını yaşayacağını düşünmüyorum” dedi.



Şantiyeler okuldur…

Şantiyelerin bu işi öğrenmek için olmazsa olmaz bir yer olduğuna vurgu yapan Gökçadır, her öğrencinin yolunun şantiyeden geçmesi gerektiğini söyledi. Gökçadır sözlerini şöyle sürdürdü: “Şantiye çok önemlidir. Şantiyede birkaç sene çalışmalısınız, az para da alsanız yılmamalısınız. Çünkü bu işin okulu şantiyedir. Tecrübeyi arttırır. Sistem getirir. Araba kullanmak için nasıl sürücü kursuna gitmek gerekiyorsa veya dil öğrenmek için bir kursa gitmek gerekiyorsa bu mesleği de öğrenmek için şantiyede çalışmak gerekiyor” dedi. Siz ne kadar kaliteliyseniz yaptığınız işinde o kadar kaliteli olacağına değinen Gökçadır, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu: Gökçadır: “Yapacağınız projeler mutlaka sizleri yansıtmalı. Rutin bir proje yapacaksanız para kazanabilirsiniz ama başarı kazanamazsınız. Mutlaka kendinizden bişeyler katmalısınız o projeye. Yapacağınız işler sizi yansıtmalı sıradan olmamalı ve estetikle ekonomi uyumlu olmalı. Diğer türlü çok ruhsuz bir proje ortaya çıkmış olur” dedi.



Müteahhitlik imajı zarar görüyor…

Sektöre dair önemli açıklamalarda da bulunan Gökçadır, sektörün en temel sorununun herkesin sektöre girmesi olduğunu belirtti. İnşaat konusunda herkesin bir fikrinin olduğunu belirten Gökçadır, inşaata en kolay yapılacak iş olarak bakıldığından dert yandı. Gökçadır şunları belirtti: “Sektöre girmek için bir kriterin olmaması işi bilen bilmeyen herkesin bu sektöre girmesine ortam hazırlıyor. Ülkemizde 300 bin müteahhit var. Bize en çok benzeyen ülke olan Almanya’da bu sayı 2700’lerde. Yurt dışında bu işi bilen inşaat sektöründen veya mimarlıktan gelmiş kişiler bu işi yaparken ülkemizde parası olan herkes bu işi yapıyor. Dolayısıyla kötü işlerde ortaya çıkıyor ve sonucunda müteahhitlik meslek imajı zarar görüyor.”



Bursa Paris olur…

Ülke ve özellikle Bursa gündemini sıkça meşgul eden Kentsel Dönüşüm konusuna da değinen İMSİAD’ın kurucu Başkanı ve Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, doğru kentsel dönüşüm projesiyle Bursa’nın Paris gibi olacağının altını çizdi. Bursa’nın birinci derece deprem bölgesinde olduğuna ve Bursa’daki binaların yüzde 35’inin yani 650 bininin kaçak olduğuna vurgu yapan Gökçadır, kentsel dönüşümün zaruri olduğunu belirtti. Gökçadır sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentsel dönüşüm 1 milyon metrekare alanda olmalı. Sadece fiziki değil sosyal bir dönüşümde olmalı. Bu Bursa’ya cazibe kazandırır. Bu yapılanları termal su projeleri de ile de taçlandırırsak Bursa Paris olur ve bundan inşaatçılar, diğer sektör temsilcileri kısacası Bursa ve ülke kazanır.Kentsel dönüşümde mimar ve mühendislere de danışılması gerektiğini söyleyen Gökçadır: “Yaşamın her alanında mimarın mühendisin emeği var. Mimarın ya da mühendisin değmedi bir yer yok. O sebeple hayatınızı, şehrinizi, sokağınızı dizayn ederken mimarın ve mühendisin fikrini mutlaka almak zorundasınız” dedi



Bursa’daki fiyatlara Florida’dan ev alırsınız….

Bursa ve İstanbul’daki konut sektöründeki fiyatlara da değinen İMSİAD’ın kurucu Başkanı ve Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır,Bursa’daki arsa fiyatlarının çok pahalı olduğunu söyledi. Gökçadır sözlerini şöyle noktaladı: “Bursa’da konut fiyatları çok pahalı, Bursa’daki konut fiyatlarına Florida’dan ev alırsınız. Bursa ve İstanbul’da konut fiyatları çok pahalı olmasına rağmen hala konut satışı sayısında başı çeken iller listesinde ilk sıralarda yer alıyor” dedi. Konferansın ardından öğrencilere getirdiği kitaplarını hediye eden Gökçadır, tekrar gelmek üzere Mimarlık Fakültesi’nden ayrıldı.

 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89