banner94

banner77

banner69

banner88

MuuM’dan Oyak Buca Konutları

İzmir Körfezi’ne hakim Buca sırtlarında inşa edilen ve iklimsel özelliklerin avantaja dönüştürüldüğü bir mimari anlayışla ele alınan Oyak Buca Konutları fark yaratıyor.

KONUT PROJELERİ 11.02.2016, 16:33 11.02.2016, 16:33
 MuuM’dan Oyak Buca Konutları
banner66

Kullanıcılarına sunduğu mekansal zenginlikler ve komşuluk ilişkilerini geliştirecek potansiyelde planlanan sosyal alanlar sayesinde, mimarları Murat Aksu ve Umut İyigün’ün “insan odaklı mimarlık” yaklaşımının iyi örneklerinden biri olarak ayrışıyor. 

Türkiye’nin birçok kentinde birbirinden farklı ölçeklerde önemli mimari ve iç mimari projelere imza atan MuuM tarafından tasarlanan ve İzmir Körfezi’ne hakim Buca sırtlarında bir vadinin iki yamacına yayılmış, farklı etaplarda hayata geçirilecek bir konut yerleşimi olarak ele alınan Oyak Buca Konutları’nın 1. etabında yerleşim başladı.

MuuM kurucuları Y. Mimar Murat Aksu ve Y. Mimar Umut İyigün tarafından, kullanıcıların konut ve sosyal yaşantılarına yönelik olanaklarının geliştirilmesi temel düşüncesiyle sosyal alanların yer aldığı ana avlu etrafında gelişen bir kurgu dahilinde planlanan Oyak Buca Konutları’nın erişimi kolay, sosyal donatıları ve geçiş mekanları ile kullanıcılarına farklı olanaklar sunan bir yapı grubu olması hedeflenmiş.

Tasarımlarını sosyal, kültürel ve çevresel bağlamları gözeterek yapan MuuM, tamamlanmış olan 1. etapta sosyal alanlar ve yüzme havuzu, avlu ortasında kullanıcıların bir araya gelebilecekleri, arazinin farklı kotlarından kolayca ulaşılabilen bir platform oluşturmuş.

Tünel kalıp sisteminin alışılagelen kısıtları, yapı kütlesinde oluşturulan boşluklar, geniş açıklıklar ve konsollar gibi akılcı çözümlerle esnetilmiş. Cephe düzenindeki tekrar etkisi ve gridal kompozisyonun sürekliliği, kullanılan kontrast renkler ve dolu-boş oranlarıyla monotonluktan sıyrılarak yapıların nitelikli bir dokuya bürünmesini sağlamış.

 



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89