banner94

banner77

banner69

banner88

Göryapı 2016'da vites büyütüyor

2016 yılında 5 ayrı projeyle yaklaşık 500 konutu hayata geçirmeyi planlıyor.

KONUT PROJELERİ 18.04.2016, 15:52 18.04.2016, 15:52
Göryapı 2016'da vites büyütüyor
banner66
Yaptığı projelerde aile evleri serisinde haklı bir yer edinen Göryapı 2016 yılında 5 ayrı projeyle yaklaşık 500 konutu hayata geçirmeyi planlıyor.



Çok yüksek rakamların konuşulduğu zamanlarda bile en ulaşılmaz zannedilen projeleri hayata geçirerek çok cazip fiyatlara konut satan ve kullanıcısıyla yatırımcısını adeta cesaretlendiren Göryapı 2016’da atağa geçiyor. Geçit ve Millet mahallesi gibi Bursa’nın yıldızı parlayan bölgelerinde hayata geçireceği yeni projelerinden bahseden Göryapı Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Bakgör,  sorunsuz ve keyifli mekanlar hazırlamaya çalışarak inanç ve sorumluluk bilinci ile yollarına devam ettiklerini belirtti.

Yanlış iş yapmaktansa hiç yapmayız

2015 yılının Göryapı için kararsızlıklarla dolu bir yıl olduğunu belirten Bakgör herşeye rağmen 208 konut ürettiklerini de sözlerine ekledi. Bakgör, “2015 bizim için kararsızlıkla dolu bir yıl oldu. İmalata yönelik arsa bulmakta ki zorlanmalar, kentsel dönüşüm konusunda bize yapılan teklifler, güzel ama sıkıntılı süreçlerin olduğu bölgeler falan derken yapacaklarımız konusunda kararsızlık yaşadığımız bir yıl oldu. Bizler yanlış iş yapmaktansa hiç yapmamayı düşünen bir yapıda olduğumuz için, müşterimizin kazançlı çıkacağı bir yer ve proje olduğuna kesin olarak inanmıyorsak o projeye girmiyoruz. Her şeye rağmen yine de durmadık ve 2015’te 208 konut ürettik” diye konuştu.

5 proje 500 daire

2016 yılının vites büyüttükleri bit yıl olduğunu ifade eden Bakgör şunları söyledi: “2016 bizim vites büyüttüğümüz yıl olacak. Yeni Tip İmar Yönetmeliği gelecek diye bir önceki dönem biraz elimizi çabuk tutup bazı hamlelerde bulunduk. Daha önce çalışmasını yaptığımız birçok projeyi hayata geçireceğimiz bu yıl da yine çok büyük olmayan orta ölçekli projeler yapacağız. Bizler 500-700 konutluk büyük projelerden ziyade 100 konutluk 5-6 proje yapmanın daha doğru olduğuna inanıyoruz. Buradan hareketle 2016’da hayata geçecek 5 projemiz var. Toplamda 500 daire olacak olan bu projelerin hepsi 100 daire civarında olacak.

Ağırlıklı olarak Millet Mahallesi ve Geçit Bölgesi’nde projeler yaptıklarını ifade eden Bakgör, “Bizim iki çeşit müşteri kitlemiz var. Biri yatırımcı diğeri de oturma niyetlisi. Millet mahallesinde bizi çok arıyorlar orada devam edeceğiz Corner serisi ile. Corner 6 yakın bir zamanda Millet Mahallesi’nde başlayacak. Bu seri 15’e kadar da gidebilir. Millet Mahallesi kadar Geçit bölgesinde de iyiyiz. Sedirpark serisinin 6’sına başlıyoruz bu bölgede de. Orda da 300 civarı bir konut planladık. Bu yıl Sedirpark, Sedirpark Corner serisine bir de Geçit de başlayacağımız Sedirpark Golden serisini ekleyeceğiz” dedi.

Dönüşüme standart getirilmeli

Sektörün en önemli gündem maddesi olan kentsel dönüşüm konusuna da değinen Bakgör sözlerini şöyle tamamladı: “Kentsel dönüşüm can güvenliği açısından büyük önem arz ediyor. Can güvenliği olmayan yerler mutlaka elden geçirilmeli. Haliyle bunu yapacak firma da hizmetin bedeli olarak buradan kazanç sağlamalıdır. Burada bazı vatandaşlarımızı da eleştirmek istiyorum. Vatandaşlarımız can güvenliğini unutup ben o gayrimenkulün değerini nasıl 2 kat arttırırım derdine düşüp dönüşümden rant sağlamaya çalışıyor. Bu farkında olmadan çıtayı yükseltmek demek oluyor ve dönüşüme zarar veriyor. Bir de dönüşümde büyük çaplı semt değişikliği söz konusu olacağından her firma kendi modelinde bir şeyler yapacak ve birbirinden farklı projeler ve bölgeler ortaya çıkacak. O sebeple kentsel bir planla dönüşüm yapılmalı ve standart getirilmeli.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89