banner94

banner77

banner69

banner88

BURSA’nın yeni simgesi; İKON 16

İKON 16, insan odaklı yaşam ve sosyal alanları ile Bursa’nın yeni simgesi olmaya hazırlanıyor.

KONUT PROJELERİ 08.02.2018, 11:27 08.02.2018, 12:33
BURSA’nın yeni simgesi; İKON 16
banner66
Maya Konut Planlama ve Tetra Mimarlık işbirliğinde Burgaz-Altıntaş yolunda yükselen İKON 16, insan odaklı yaşam ve sosyal alanları ile Bursa’nın yeni simgesi olmaya hazırlanıyor.

Bin 150 metrekare sosyal tesis alanı, 14 bin metrekaresi de yeşil olmak üzere olan toplam 20 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen İKON 16, 21 blok ve 126 daireden oluşuyor. Her daireye bir açık, bir de kapalı otopark imkânı sunan proje, açık ve kapalı havuz imkânının da yanı sıra özel hobi bahçeleri ve çocuklar için benzersiz oyun alanları ile aile yaşamını kolaylaştıran özelliklerin tümüne sahip. Projede kalite ve güvenin ön planda tutulduğunu ifade eden Maya Konut Planlama Genel Müdürü Necati Karasu, İKON 16’nın butik bir proje olduğunu ve önümüzdeki dönemde Bursa’nın simgesi olacağını dile getirdi.

Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı…

Son dönemde Bursa’daki butik projelerin Mudanya ve Güzelyalı bölgesine kaydığını, kendilerinin de bu sebeple Güzelyalı’yı seçtiğini belirten Karasu, “Projenin fikir aşamasındayken lokasyon konusunu titizlikle ele aldık. Butik bir proje yapmak istediğimiz için Balat, Mudanya, Güzelyalı bölgelerini düşündük. Şehrin merkezi, ticaretin döndüğü yer olan Nilüfer’e kaydığı için buraya yakın bir yer olmasına dikkat ettik. Balat’ın bu tarz bir projeye çok uygun olmadığını düşünerek, ulaşım ve hava avantajından dolayı Güzelyalı’yı tercih ettik. Güzelyalı hem yeni yatırımların odağında, hem de Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı konumunda” ifadelerini kullandı.

“İKON 16 herkesin hayallerine hitap ediyor”

Projenin tatil köyü mantığında yapıldığına da dikkat çeken Necati Karasu, “İKON 16, insanların 12 ay boyunca bir tatil köyünde yaşamasını amaçlayan bir proje. Sosyal alanları, yeşil alanları, aktif yaşam alanlarıyla ayrı bir kimliğe sahip. Dolayısıyla projemiz kendi hedef kitlesini kendisi oluşturdu. Son dönemde doktorlara ve beyaz yaka çalışanlara satışlarımız oluyor.  Satışlarımız şimdilik yüzde 35 bandında. Bursalıların yoğun ilgisiyle karşılaştığımızı açıkça söyleyebilirim. Çünkü burada herkes aradığını buluyor. İKON 16, herkesin hayallerine hitap ediyor” şeklinde konuştu.

İKON 16’nın iki farklı etaptan oluştuğunu da kaydeden Karasu, “Projemizin ilk iki etabı yalnızca yerli müşterilerimize yönelik olarak planlandı. 3’üncü etabımız ise GİA ismiyle yabancı yatırımcılara uygun olarak planlandı. Yönetimleri, sosyal kullanım alanları, tesisleri farklı olacak” dedi.

“Amacımız komşuluk ilişkisini tesis etmek”

Şu ana kadar satılan dairelerin tamamının yaşam amaçlı alındığını da dile getiren Necati Karasu, “Bugüne kadar yapılan satışların tamamı burada yaşamak için alındı. Bu bizim için çok önemli. İnsanların burada yeni bir yaşama başlayacak olması, bizleri heyecanlandırıyor. Sakinlerimizin henüz proje tamamlanmadan aralarında bir sinerji oluşturmak için çeşitli organizasyonlar planlıyoruz. Öyle ki geçtiğimiz günlerde bir sirtaki gecesi düzenledik. Önümüzdeki günlerde bir kahvaltı, brunch, mangal, vs. gibi çeşitli etkinlikler de gerçekleştireceğiz. Amacımız o unutulan komşuluk ilişkisini tesis etmek” diye konuştu.  Karasu, İKON 16’nın sürekli yaşayan bir proje olmasına özen gösterdiklerini de belirtti. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89