banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa'nın yeni simgesi: Central Balat

Taşyakan İnşaat 400 milyon liralık yeni projesinin lansmanını yaptı.

KONUT PROJELERİ 02.03.2017, 08:52 02.03.2017, 10:45
Bursa'nın yeni simgesi: Central Balat
banner66

Taşyakan İnşaat, 400 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği karma projesi Central Balat’ın lansmanını Crowne Plaza'da gerçekleştirdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen lansmanda Bursa iş dünyasının önemli isimleri de hazır bulundu. Bursa'nın son dönemlerde değerlenen bölgeleri arasında gösterilen Balat'ın merkezinde hayata geçirilen proje konumu, ulaşımı ve getiri potansiyeli itibariyle, şehrin en yüksek yapısı olma unvanını elinde bulunduruyor.

Lansmanda konuşan Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Taşyakan uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. 150.000m2 toplam inşaat alanına sahip projeyle ilgili bilgiler veren Taşyakan, “Bursa’nın en büyük binasını hayata geçirmekten mutluyuz. 149 metre yüksekliğinde karma kullanım olarak özenle dizayn edilmiş projede 426 konut, Bursa iş hayatına prestij katacak 60 ofis, 1.300 araçlık kapalı otopark ve 11.000 m2 yeşil alan bulunuyor. Central Balat’ın 20.000 m2 genişliğindeki AVM alanı; giyimden kozmetiğe, teknolojiden yeme-içmeye, ev tekstilinden eğlenceye kadar en seçkin markaları Bursalılarla buluşturacak” dedi.

LOKASYONUYLA FARK YARATIYOR

400 milyon TL’lik yatırım maliyeti ile hayata geçirilecek projeyle ilgili bilgi veren Taşyakan, “Bursa Çevre Yolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu’na 2 dakika mesafede bulunan Central Balat; merkezi konumu sayesinde ulaşımda büyük zaman avantajı sağlıyor. Aynı zamanda, İstanbul’a deniz yoluyla ulaşımın önemli noktalarından İDO Güzelyalı İskelesi’ne 10 dk, BUDO Mudanya İskelesi’ne 15 dk uzaklıkta yer alan Central Balat; yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren projesinin ana istasyonuna da, çok yakın bir konumda. Projemiz, inşaatta görevlendirilmiş olan 600 kişinin yanı sıra toplamda 2500 kişilik istihdam sağlayacak.  Proje, alışveriş merkezi ve ofislerin açılışı ile birlikte 850 kişilik ek istihdam yaratacaktır.Central Balat, Bursa ekonomisine katacağı değerler ile de önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

BURSA’YA ZİRVEDEN BAKACAKLAR

Taşyakan, “Projemizde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 residence daireler, Loft residencelar, A plus ofisler, Private ofisler var. Şehrin en değerli lokasyonunda sunduğu ofis, alışveriş ve yaşam alanlarıyla; şehirde yaşamın her haline kapılarını açıyor.Bursa’nın en kıymetli bölgesi Balat’ta yükselen Central Balat; kârlı getiri potansiyeliyle şehrin en iyi yatırımı olarak ön plana çıkıyor. Her geçen gün değerine değer katan Central Balat sakinleri de, zirvede kendilerini çok özel hissedecekler” diye konuştu.



BURSA’NIN NİTELİKLİ PROJELERE İHTİYACI VAR

2016’nın sıkıntılarla geçtiğini ancak 2017’den umutlu olduğunu belirten Taşyakan şunları söyledi: “Doların stabil hale gelmesi sektörümüz açısından önemli olacaktır. Maliyet baskılarından ötürü biraz baskı olacaktır ama ertelenen taleplerin yıl içerisiden karşılanacaktır. Önemli olan lokasyonu doğru projelerin daha çok üretilmesi.Bursa’da zaten daha nitelikli daha karma yapılara sahip ve İstanbul’la yarışan projeler ihtiyacı var. Biz Central Balat ile bunu hedefledik. Bundan sonar da bu doğrultuda gideceğiz.”



ŞEHRİMİZİ DOĞRU TANITMALIYIZ

Hükümetin son dönemde sektörel olarak yaptığı bazı uygulamaları yerinde bulduklarını ifade eden Taşyakan, “Elbette sektör olarak çok sorunumuz var. Yapım sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşıyoruz. Yabancı yatırımcı konusunda hükümetimiz adımlar atıyor ancak burada bizlerin de kendimizi ve projelerimizi bu süreçte daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Bursa, İstanbul ve Ankara gibi yurt dışında çok fazla tanınan bir şehir değil. Yerel yönetimlerle birlikte şehrimizi ve kendimizi doğru anlatabilirsek yabancı yatırımcıyı daha çok kentimize çekebiliriz. Bu manada yurt dışı fuarlara katılıp lansmanlar yapmaya gayret ediyoruz. Gerekirse kapı kapı dolaşıp müşteri bulmalıyız” dedi.









































































Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner89