banner94

banner77

banner69

banner88

Bayrak: Balat önümüzdeki 10 yıl boyunca da cazibesini koruyacak

Bugüne kadar Balat’la birlikte Mudanya’da toplamda 5 proje ürettiklerini belirten Egemen Mimarlık Genel Müdürü Harun Bayrak, bu projelerin tamamının konut projesi olduğunu söyledi.

KONUT PROJELERİ 26.02.2020, 01:49 09.03.2020, 12:30
Bayrak: Balat önümüzdeki 10 yıl boyunca da cazibesini koruyacak
banner66

Yaklaşık 250 konut üretimi yaptıklarını belirten Bayrak, “Bu konutların 200’e yakın kısmı Balat’ta. Son projemizde 84 daire yer alıyor. Mudanya’da 40 kadar konut ürettik. Bu rakam az gelebilir

ama bunlar ortalama 200 metrekarelik konutlardır. Bunun piyasadaki karşılığı 500’e denk gelebilir. Son projemizde 45 bin metrekare inşaat alanı var. 8 bin metrekare kapalı otopark alanı var. Yaptıklarımız arasında tek katta 300 metrekarelik konutlar da var” dedi.

BALAT DAHA DA DEĞER KAZANACAK

Balat’ın gelecek 10 yılına ilişkin öngörülerini de paylaşan Harun Bayrak, mevcut plan dahilindeki

yerlerin dolduğuna işaret etti. Bayrak, “Süratle yeni yerlerin, komşu bölgelerin planlanarak yapılaşmaya açılması gerekiyor. Çünkü şehir bu tarafa doğru geliyor. Bunun önüne geçemezsiniz. Şehir Hastanesi bu tara a, hızlı tren istasyonu burada. Buraya bir dinamik geliyor. Bunun karşılığı olan şeyi yapmak gerekiyor. Biran önce plan yapılmalı. Yapılmazsa kaçak yapının önü açılır. Bütün bunlar Balat’ın cazibesinin daha da artacağını gösteriyor. Balat önümüzdeki 10 yıl boyunca da cazibesini koruyacaktır” diye konuştu.

HER 2 YILA 1 PROJE

“Bu işe girerken farklı bir şey yapmak istedik” diyen Harun Bayrak, bugüne kadar 5 projeyi şehre kazandırdıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

“Öngörülerimiz tuttu ve 10 yıllık süreçteki hızlı bünyeme, beraberinde diğer projeleri getirdi. Şuan üçüncü projemizi yapıyoruz Balat’ta. Dikencik ailesi ile de bir proje yaptık Dikencik Egemen Evler diye. Konsept bir projeydi. Bu işe girerken farklı bir şey yapmak istedik. Metrekareleri geniş

tuttuk. Projeyi kat planından çözerek yani önce biz kat planını hedef müşterimizin ihtiyaçlarına

göre yapıyoruz. O dönemde bile iki araçlık kapalı otopark yapmıştık. Bu bölgede ilk otopark katından kata ulaşımın olduğu projeyi biz yaptık. Depo alanlarını biz tanımladık. Ebeveyn odası dışında ikinci banyolu bir oda konseptini biz yaptık. Ortak alanların büyüklüğü, sosyal alanlardaki ferahlık da bizim projelerimizde farklıdır. 10 yıllık mazimizde 5 proje yaptık. Ortalama 2 yılda bir proje yapmış olduk. Bu projemizde de mevcut standartlarımızı koruyoruz.”

PİŞİRME MUTFAKLI KONSEPT

Güleç Egemen Evler projesinin inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlatan Bayrak, bu projeyi diğer projelerden ayıran özelliğin, pişirme mutfağı olduğunu dile getirdi. Bayrak, “Mutfaklarımız çok büyüktür. Mutfakta ailenin yaşamlarını sürdürdüğü önemli bir alan. Satış açısından da mutfak çok önemlidir. Satış aşamasında kadınların beğenisi çok önemli. Karar noktasında kadınların rolü

çok yüksek. Yüzde 80 diyebiliriz. Kadınlar beğendikten sonra satış çok daha kolay oluyor.

Kadınların da özellikle odaklandıkları alan günlük vakitlerini geçirdikleri alanlar olan mutfak, banyo gibi yerler oluyor. Bu tip alanları projelerinizde çözdüğünüz zaman, bunları kullanan insanlar katma değerini ya da artısını anlıyorlar. Bu problemi yaşayan insanlar bu problemlerin çözüldüğünü gördüğünde karar verme süreçleri çok daha çabuk oluyor” şekliden konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89