banner94

banner77

banner69

banner88

Bademli'de hayat artık tek kat

Arkat Yapı yeni projesiyle fark yaratıyor

KONUT PROJELERİ 30.12.2015, 14:34 30.12.2015, 14:34
Bademli'de hayat artık tek kat
banner66

2008 yılında kurulmasına rağmen yaptığı önemli projelerle sektörde kendine sağlam bir yer edinen Arkat Yapı, şimdilerde yeni projesiyle görücüye çıkıyor.

Şu ana kadar 22 projeyi hayata geçirerek 500’ün üzerinde aileyi konut sahibi yapan Arkat Yapı yoluna emin adımlarla devam ediyor. Müteahhitlikten başka aynı zamanda mobilya  ve alüminyum sektöründe de hizmet veren Arkat Yapı yoğunluğunu verdiği inşaat sektöründe son projesini Bademli’de hayata geçiriyor. Arkat Yapı, Bursa manzaralı bir arazide yer alan tek kat konseptli Panorama Villaları ile “Artık hayat tek kat” diyor.



Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

İsmim Metin Şen. 35 yaşındayım, mimarım. 2003 yılında okulumu bitirdikten sonra 5 yıl Rusya’da çalıştım. Rusya’da başlayan krizden ötürü ülkeme dönmeye karar verdim ve Bursa’ya gelerek 2008 yılında Arkat Yapı’yı kurdum.

Arkat Yapı’dan bahseder misiniz?

Arkat Yapı olarak şu ana kadar 22 proje bitirdik. 500’ün üzerinde daire yaptık. Genelde kendi tasarımını yaptığımız projeleri hayata geçiriyoruz. Hızlı bitirip hızlı satıp bir an önce yeni projeye başlamak en büyük prensibimizdir. Arkat Yapı’nın müteahhitlikten başka aynı zamanda mobilya departmanı ve alüminyum tesisi var. Mobilya departmanı inşaat ilgili ürünler üretirken alüminyum bölümümüz otomotiv yan sanayi alanında hizmet veriyor. Kısacası hem inşaat hem de sanayi ile uğraşan birkaç yıl içinde ziraat sektörüne de girmeyi planlayan bir firmayız.

PANORAMA VİLLALARI TEK KAT ÖZELLİĞİYLE FARKLILIK YARATIYOR…

Hangi müşteri grubu ile çalışıyorsunuz?

Bizler orta ve üst grupla çalışıyor ve projelerimizi bu grupta yaşayan insanlara satıyoruz. Ekonomik seride bu zaman kadar sadece 50 daire yaptık. Daha sonra kaliteden ve imalattan ödün vermek istemediğimiz için bundan vazgeçip orta ve üstüne hitap eden ürünler yapmaya başladık. Genelde Özlüce, Bademli gibi yerlerde projeler yapıyoruz.

Son projeniz olan Panorama Villalarından bahseder misiniz?

Panorama Villaları Bademli’de yer alan bir proje. Bursa manzarasına sahip bir arazisi var. 6 evden oluşuyor. Hepsinin en önemli özelliği tek kat olması.  Artık hayat düzayak yaşama doğru gidiyor. Bizde buradan hareketle böyle bir ürün çıkardık ortaya. Burada mülk sahipleri ortak bir site yolunu kullanarak bağımsız parsellerine giriyorlar. Her evin 1250 m² arsa payı var. Her evin taban alanı da 400 m². Bodrum kat ve 2. kat yok. 320 m2lik evin genel yaşam alanı varken 80 m2lik de bir salon mevcut. 4 süit odası 1 tane müştemilatı 1 tane de mutfağı olan bir ev. Aynı zamanda her evin kapalı garajı da var.

Panorama Villalarını diğer projelerden ayıran farklılıklar nelerdir?

En büyük özelliği tek kat olması. Aynı zamanda evin tavan yüksekliği 4 metre. Isı izolasyon değerleri çok yüksek. Güvenlik kat sayısı oldukça yüksek. Elektriğini  ve kendi ısıtma sistemini kendini sağlayan bir ev. Üzerine koyduğumuz güneş enerjisi panalleriyle bunu yapıyoruz. Panorama Villaları bizim bu segmentteki 2. ürünümüz. Bundan bir büyüğü daha var. 500 m² ev alanına, 1500 m² araziye sahip olan Arkat Bademli projemiz de var. Ama orda yaşam başladı tabi. Şu an Panorama Villalarına odaklanmış durumdayız.

HAZİRAN 2016’DA TESLİM…

Proje şu an hangi aşamada?

Şu an inşaatımız yüzde 30 civarında. Bir aksilik olmazsa Haziran 2016 gibi bitirmeyi planlıyoruz.

Satışlar en durumda?

Satışlarımız başladı. Biz yaptığımız konutlara satarken biraz ince eleyip sık dokuyoruz. Sadece maddi olarak yeterli miktarı vermesi yetmiyor. Hayata bakış açısı, hayat görüşü, hayatı yaşayış biçimi gibi bazılarına ilginç gelebilecek kriterlerimiz var. Zaten amacımız çok daire değil nitelikli kişilerin oturduğu kaliteli ürünler yapmak. Ve şu ana kadar yaptığımız dairelerden 2 tanesini müşteriden memnun olmadığımız için geri aldık. Komşuluk ilişkilerine önem veriyoruz. Bizim böyle bir satış politikamız ve prensibimiz var.

Fiyat politikası nedir?

Fiyatı 2.4 milyon TL olarak belirledik.  Tek fiyat. Merak edenler internet sitemizden de detaylara ulaşabilirler.

EN KOLAY KENTSEL DÖNÜŞÜM BURSA'DA OLUR…

Projeyi yeterince tanıdık. Çok güncel bir konu olan kentsel dönüşüm konusunu sormak istiyorum. Doğru bir Kentsel Dönüşüm nasıl olmalı?

Kentsel dönüşüm adaletli olmalı. Çocukların geleceğine zarar vermemeli. İnsanların bu işe bakış açısı rant değil sağlık olmalı. Kentsel dönüşüm artık şart. Çünkü içinde yaşanmaması gereken çok sağlıksız yapılar var Bursa'da. Bunların bir an önce dönüşüme tabi tutulması gerekiyor. Ben halkın da yavaş yavaş bilinçlendiğini düşünüyorum. Zaten halk bilinçlenince kendisi isteyecek kentsel dönüşümü. Ben açıkçası en kolay kentsel dönüşümün Bursa'da olacağını düşünüyorum. Çünkü hem sanayi var hem ticaret var, otoban gelecek falan. Böyle olunca Bursa değerlenecek ve herkes değerli bölgede ve değerli yerlerde oturmak isteyecek.

Arkat Yapı olarak siz kentsel dönüşüm yapmayı düşünüyor musunuz?

Sadece Nilüfer’de planlı olan emsal artışı beklemeyen bilinçli tüketicinin olduğu bölgelerde yapabiliriz. Az önce de dediğim gibi ekonomik ürünler yapmıyoruz ve bu yüzden Yıldırım ve Osmangazi bölgelerine çok girmiyoruz. Mahalle olarak karar verilip orta segment bir ürün çıkacak bir bölge olursa o zaman belki düşünebiliriz. 

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89