banner94

banner77

banner69

banner88

Yıldırım'da hayaller gerçeğe dönüşüyor

Bakan Özhaseki, Yıldırım'da hem açılış yaptı hem temel attı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 07.09.2017, 16:10 07.09.2017, 16:15
Yıldırım'da hayaller gerçeğe dönüşüyor
banner66

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeyi geleceğe taşıyan projelerden Sular Vadisi Doğa Parkı’nın temel atma töreni ile Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nin açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla yapıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirilen törene, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı  Ayhan Salman, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, bürokratlar ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Osmanlı İmparatorluğu’nun dibacesi, medeniyetimizin penceresi Yıldırım’ı hak ettiği konuma taşımak için adım adım çalışıyoruz. Yıllarca süren plansız ve düzensiz yapılaşma şehrimizde hem fiziki hem de sosyal alanda sıkıntılar yaşanmasına sebep oldu. İlçemizde başlattığımız kentsel dönüşüm projeleri ile sadece fiziki dönüşümü değil sosyal dönüşümü de gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşümün toplumsal kalkınmaya oluşturduğu katkının bilinciyle Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’mizi yaptık. Amacımız, vatandaşlarımızın güvenli ve modern konutlarda yaşamasıdır” dedi. Merkezin Yıldırım’a ve Yıldırımlılara kazandıracağı değerlerden de söz eden Başkan Edebali, “Merkezimiz, günü kurtarmanın değil geleceği kurtarmanın merkezidir. Türkiye’de bir ilk olan bu merkez sayesinde vatandaşlarımız yaşayacağı konutları yerinde görecek. Bu merkezde yapılan planlamalar sayesinde taklit olmayan, standartları bize ait olan yapıları Yıldırım’a kazandıracağız” diye konuştu.

Su Şehri Bursa’ya Yakışacak

Sular Vadisi ve Doğa Parkı projesi hakkında da bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Projemizde medeniyetimizden ilham aldık. Bu ideali gerçekleştirme doğrultusunda bu projemiz olağan bir proje değil. Suyun anlamını bulduğu sular şehri Bursa’ya yakışacak bir proje. 34 bin metrekarelik alanda 7 mahallenin merkezinde yer alan bir bölgede bu projemizi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. Sular Vadisi ve Doğa Parkı projesinin gerçekleşmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin en büyük destekçileri olduğunu ifade eden Başkan Edebali, “Bursa Milletvekillerimizle birlikte Sayın Bakanımızın kapısını çaldık. Kendisi, bu projenin onaylanmasında bizim yanımızda oldu ve sağ olsun projemizi onayladı. Sadece bu proje için değil Yıldırım’daki tüm kentsel dönüşüm projelerini onayladığı için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde görüşlerini belirtti.

Edebali, Yıldırım’ın Şansı

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise Yıldırım’ın kadim bir medeniyete sahip olduğunu söyleyerek Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin kısa süre içerisinde önemli işler başardığını vurguladı. Vali Küçük, Yıldırımlıların hizmet alma konusunda şanslı olduğunu belirterek, “Yıldırım, her sabah uyandığında aynı şevk ve heyecanla göreve başlayan bir belediye başkanına sahip” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Yıldırım’a kazandırılan eserlerin tüm şehrin kazancı olduğunu belirtti. Kentsel dönüşüm konusunda şehirde topyekun bir çalışma gerçekleştiğini aktaran Başkan Altepe, “Yıldırım’da göreve geldiği ilk günden itibaren özveriyle çalışarak ilçenin çehresini değiştiren Başkan Edebali’yi canı gönülden tebrik ediyorum. Yıldırım geliştikçe Bursa gelişecek, Yıldırım değiştikçe Bursa kazanacak. Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi ile Sular Vadisi Doğa Parkı Yıldırım’a hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kapımız Sonuna Kadar Açık

21 yıl gibi uzun bir süre belediye başkanlığı yaptığını ve bu görevin zorluğunu yakından bildiğini aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Tüm başkanlarımız gibi Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali de çok zor bir görev üstleniyor. Büyük projelere imza atıyor. Belediye başkanımız bu projeleri önce insanlara kabul ettiriyor, sonra bu işi sevdirip buna finansman sağlayacak,  kamulaştırmaları yapacak ve insanların hayrına bir yapı ortaya çıkaracak çalışmalara öncülük ediyor. Yıldırım Belediye Başkanımız tüm bunları büyük bir sabır ve başarıyla gerçekleştiriyor. Bundan dolayı, Yıldırım’a ve Bursa’ya kapılarımız sonuna kadar açık” dedi.

Doğru Ve Şeffaf Dönüşüm   

Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, “Kentsel dönüşüm ile ilgili lehte veya aleyhte çok fazla şeyler söyleniyor ve insanlarımızın kafası karışıyor. İşte bu durumun önüne geçmek adına bu merkez hayati bir misyon üstleniyor. Bu merkez sayesinde insanlarımız kentsel dönüşümün nasıl yürütüleceğini, 5 yıllık, 10 yıllık süreçlerini birinci elden öğrenecek.  Süreç, doğru ve şeffaf yürütülecek. Bundan dolayı belediye Başkanımızı ayrıca kutluyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl 500 bin olmak üzere 15 yılda 7,5 milyon konutu dönüştüreceğiz. Bu konuda Yıldırım Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner92
banner89