banner94

banner77

banner69

banner88

Soğanlı'daki dönüşümde tapular verilmeye başlandı

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapular teslim edilmeye başlandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 10.08.2017, 17:19 10.08.2017, 17:26
Soğanlı'daki dönüşümde tapular verilmeye başlandı
banner66
Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda toplam 42 hektar alanda hayata geçilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu dağıtımına başlandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4 etap olarak hayata geçirilen ve toplam bin 769 konut ile 202 ticaret merkezinin yer aldığı proje kapsamında anlaşma sağlanan yer sahiplerine 12 dairenin tapusunu teslim etti. Başkan Dündar, diğer hak sahipleriyle büyük oranda anlaştıklarını ve binaların tamamlanmasıyla birlikte tapu teslimlerinin devam edeceğini söyledi.

Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Tapu Dağıtım Töreni’nde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kentsel dönüşümün amacı, deprem kuşağında yaşayan vatandaşların sağlam konutlarda oturmalarını sağlamaktır. Türkiye de deprem kuşağı üzerinde yer alan bir ülke. Maalesef ki sürekli depremler meydana geliyor. Bu sebepten dolayı hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın hedefi, vatandaşlarımızın bir an önce sağlam konutlara taşınmasıdır. Onun için bizler Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk olarak rezerv alanda binaları inşa ettik. Şimdi de riskli alanda oturan vatandaşlarımızı inşa ettiğimiz sağlam ve güvenli konutlara taşıyoruz. Bugün 12 tapu veriyoruz. Vatandaşımız, yapmış olduğumuz binalarda güvenle oturacak. Riskli bölgedeki hak sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmeler neticesinde niyetimiz, ivedilikle o bölgenin de yenilenmesi ve dönüşüme girmesidir. Bu süreç bittikten sonra o bölgede de projelere geçilecek” diye konuştu.

Dündar, “Modern ve Örnek Alınacak Bir Şehri Ortaya Çıkardık”

Başkan Dündar, 4 etaptan oluşan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapuların verilmeye başlandığı sürece girildiğini ifade ederek “4 etaptaki çalışmalar bitti ve örnek bir şehir doğdu. Cumhurbaşkanımızın kentsel dönüşümlerde istediği zemin+5 katı biz bu projede uyguladık. Bizler, çok şükür ki modern ve örnek alınacak bir şehrin temelini attık. 70 metre genişliğinde caddeler ve 40 metre genişliğinde sokaklar inşa ettik. Soğanlı’da yeni bir yaşam ve ticari alan ortaya çıktı. Bunu birçok kişi hayal bile edemedi ama bizler yaptık elhamdülillah” diye konuştu.

Dündar “İdeal Olanı Ortaya Koyduk”

Başkan Dündar, hedeflerinin vatandaşın güvenli konutlarda oturmasını sağlamak olduğunun altını çizerek “Devletin, belediyenin ticari bir amacı olamaz. Örnek bir şehir inşa ediyoruz. İddia ediyorum, bundan sonra bu nitelikte, bu genişlikte caddesi ve sokağı olan yeni bir planlama yapılamaz. Biz ideali ortaya koyduk. Hep birlikte yaşanabilir Bursa’yı inşa ediyoruz. Allah güle güle oturmak nasip etsin” diye konuştu.

Dündar “Şehir, Tarihi Mirasıyla Ayağa Kalktı”

Osmangazi Belediyesi’nin tarihi mirasa sahip çıkma noktasında yerinde adımlar attığını ifade eden Başkan Dündar “Şehir, tarihi kimliğiyle ayağa kalktı. Şimdi yine şehir merkezindeki çöküntü alanlarının kaldırılması noktasında belediyemizin ciddi çalışmaları var. Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, bugüne kadar 120 milyon TL harcayarak yıkım yaptığımız yer. Yıkılması bile şehri rahatlattı. Şu anda enkazları kaldırıyoruz. İnşallah bu yıl bölgeyi tamamen elde ederek proje inşaatına başlayacağız” diye konuştu. Dündar, Hisar içi bölgesinde yapılan çalışmaların önemine de değinerek, “Sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla tarihi bölgeyi ayağa kaldırıyoruz. Oruç Bey Caddesi ihalesi yapıldıktan sonra da farklı noktalarda yapmış olduğumuz çalışmalarla eski şehri ortaya çıkaracağız, Osmanlı’nın fethetmiş olduğu şehri ortaya çıkaracağız ve böylece bölgeyi ziyaret edilir bir mekân haline getireceğiz” dedi.

Başkan Dündar “Hamitler’de Modern Bir Şehir İnşa Ettik”

Demirkapı Bölgesinde de dönüşüm yapacaklarını belirten Başkan Dündar, bölge sakinleriyle görüşmelerin tamamlanmasıyla birlikte bölgeyi yenileyerek dönüşümde yeni bir adım daha atmış olacaklarını söyledi. Dündar, Hamitler-Güneştepe-Yunuseli bölgesinde 120 bin kişilik modern bir şehir oluşturduklarını hatırlatarak, “120 bin kişilik bir şehri  göreve geldiğimiz 2009 yılından günümüze kadar geçen kısa sürede inşa ettik. Modern bir şehri Bursalılara kazandırdık. Her dönem bu şekilde planlı bir çalışma yapılmış olsa Bursa’da kaçak yapılaşmadan plansız şehirden bahsedilmezdi. Biz bunu başardık ve Osmangazi’nin tümünü hedef aldık” diye konuştu. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner92
banner89