banner91

banner77

banner94

banner69

banner88

Osmangazi, kamulaştırmalarla dönüşüyor

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, “Kamulaştırmada ilk sıradayız”dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 13.09.2017, 09:47 13.09.2017, 09:51
Osmangazi, kamulaştırmalarla dönüşüyor
banner66
Osmangazi Belediyesi, modern ve planlı şehir inşa çalışmalarını gerçekleştirdiği kamulaştırmalarla da hızlı bir şekilde sürdürüyor. Güncel verilere göre ise Osmangazi Belediyesi, 2017 yılının ilk 8 ayında toplam 34 bin metre karelik alanı kamulaştırdı.

Kamulaştırma çalışmalarını, Santral Garaj Mahallesi’nden Demirtaş, Panayır, Yunuseli’ne, İstiklal ve Küçük Balıklı Mahallelerinden Doburca, Geçit ve Ebu İshak Mahalleleri başta olmak üzere ilçenin birçok mahallesinde yürüten Osmangazi Belediyesi, yılın ilk 8 ayında 34 bin metre karelik alanda kamulaştırma çalışmalarını gerçekleştirdi. Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan kamulaştırma çalışmalarından, bölgelere kazandırılan yeşil alanlara, sosyal donatı alanlarına kadar ve çıkmaz sokakları bir bir açan Osmangazi Belediyesi, kamulaştırmalarla birlikte değişim ve gelişimi hızlandırarak planlı ve modern bir şehir için tam gaz çalışıyor.

Başkan Dündar, “Kamulaştırmada İlk Sıradayız”

Osmangazi’de hızlı gelişime paralel olarak, yapılan imar düzenlemeleri ve şuyulandırma çalışmalarıyla yeni yollar ve caddelerin planlara uygun şekilde düzenlendiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yaşanabilir bir şehir için ulaşımdan yeşil alana kadar planlı ve modern Osmangazi için çalışıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı hızlandırmak adına da kamulaştırma çalışmaları yürütüyoruz” dedi. Başkan Dündar, “2017 yılının ilk 8 ayında 34 bin metre karelik alanı kamulaştırarak çıkmaz sokaklarımızı açtık, çeşitli bölgelerimize de yeşil alanlar kazandırdık. Muhtelif mahallelerimizde ise yapılan kamulaştırmalarla yeni yollar yaptık. Yol genişletme çalışmaları için ağaçları ve binaları kamulaştırarak projelerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağladık. Yapılan kamulaştırma çalışmalarında yılın ilk 8 ayı için maliyetimiz, yaklaşık 42 milyon TL oldu. Bu anlamda bir kere daha görüyoruz ki Osmangazi, en çok kamulaştırma çalışmaları yürüten, hızlı gelişen ve dönüşen bir ilçedir. Belediye olarak hizmet dört bir yanda diyoruz” dedi. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89