banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşümde 'Yıldırım' işbirliği

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ile ‘Kentsel Dönüşümde İşbirliği’ protokolü imzaladı

KENTSEL DÖNÜŞÜM 22.02.2018, 14:09 22.02.2018, 15:17
Kentsel dönüşümde 'Yıldırım' işbirliği
banner66
Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde düzenlenen protokol imza töreni Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, İMSİAD üye iş adamları ve belediye bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yıldırım sınırları içerisinde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarında Yıldırım Belediyesi ile İMSİAD’ın işbirliği ve karşılıklı yardımlaşmaları hususunda tarafların hak ve menfaatlerini düzenleyen bir iyi niyet anlaşması olarak gerçekleştirilen protokol, mevcut olan sağlıksız ve plansız yapı stokunu Kentsel Dönüşüm Mevzuatı çerçevesinde yenileyerek planlı, depreme dayanaklı, sosyal donatıları ile birlikte daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent inşa etmek için iş birliği gerçekleştirmek amacıyla düzenlendi. İlçe sınırları içerisinde kentsel dönüşüm alanlarının tespiti, dönüşüm modellerinin belirlenmesi, dönüşümün gerçekleştirilmesi, sağlıksız kent dokusunun iyileştirilmesi konularında işbirliği ve istişare içinde olacak taraflar, kentsel dönüşümün etkin, verimli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla yapılacak olan toplantılara, çalıştaylara, fuar, kongre ve diğer organizasyonlara ortak katkı sağlayacaklardır. Öte yandan İMSİAD üyesi iş adamlarının Yıldırım’da bir bölgede kentsel dönüşüm gerçekleştirmeleri durumunda Yıldırım Belediyesi, bölge halkı ve müteahhit arasındaki uzlaşma görüşmelerini yönetecek, tarafların hak ve menfaatlerine kavuşmaları noktasında arabulucu olacaktır. 

AKTÖRLER ARASI İŞ BİRLİĞİ

Yıldırım’ın tüm dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde önemli bir iş birliği adımı atmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Zor ve zahmetli bir süreç olan kentsel dönüşümde tüm aktörlerin aktif rol alarak söz sahibi olması gerekir. Şehri doğru yönetmek, doğru planlamak ve doğru inşa etmek için mutlaka sürecin doğru işletilmesi gerekir. Bu süreci yürütecek aktörler arasında, şehrin stratejik planı, planlama, ruhsat kısmında Belediye, yasaları düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşümün yapıldığı yerde mülkü olan hak sahipleri ve projeyi hayata geçiren mühendislerimiz, müteahhitlerimiz ve müteşebbislerimiz var. Bu dört aktör iş birliği içerisinde olması gerekir. 10 binin üzerinde hak sahibini ağırlayarak dönüşüm çalışmalarını şeffaf bir şekilde aktardığımız bu merkezde kentsel dönüşümün bir diğer önemli sac ayağı müteşebbislerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yürütülen doğru çalışmalar şehrimizin bu süreçten kazançlı çıkmasını sağlayacaktır” dedi.

‘MÜTEŞEBBİSLERİMİZİN CESARETİ ÇOK ÖNEMLİ’

Kentsel dönüşümün vatandaşın içinde bulunduğu, toplumsal mutabakatın sağlandığı, ortak akılla yönetilmesi gereken çok aktörlü olduğu gibi çok boyutlu bir çalışma olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümü sadece fiziki dönüşüm olarak algılamamalıyız. Fiziki dönüşüm olduğu gibi hukuki, sosyal, kültürel, tarihi ve psikolojik gibi çok detaylı boyutlar da var. Dönüşümü planlarken tüm bu boyutları hesaplayarak çalışmalar yapmalıyız. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden gönüllü dönüşümü esas alarak hayatları yenilemek çok önemli. Yıldırım’da şehir ve insan ekseninde bugünü ve yarını tasarlayarak bir dönüşüme imza atmayı hedefliyoruz. Bunun sürdürülebilir olması adına bilimsel çalışmalarla süreci başlattık. Yaklaşık 3 yıldır dönüşüm yapılacak alanlarda inşaattan daha uzun sürecek planlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çok boyutlu ve çok aktörlü bu süreç içinde hepimizin çok hassas davranarak fedakarlıkta bulunmamız gerekmektedir. Bizim için en önemli aktörlerden biri müteşebbislerimiz. Bu kadar çok yapı stoğu olan bir şehirde dönüşümün sağlanmasını müteşebbislerimizin cesaretiyle, ortaya koydukları sermayeleriyle ve fedakarlıklarıyla başarabiliriz. Kendi içimizde, birlikte el ele vererek iyi niyet çerçevesinde iş birliği gerçekleştirerek kadim şehrimizi geleceğe taşımak adına çalışacağız” diye konuştu.

‘YILDIRIM ACI İLACI İÇMEYE GÖNÜLÜ OLMUŞ’

Bursa’nın gelişmesi adına yıllarca geri planda kalan Yıldırım’ın artık ayağa kalkması için iş birliği gerçekleştirdikleri dile getiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, “Kimimizin doğduğu, kimimizin doyduğu ama istisnasız hepimiz için bulunmaz bir nimet olan Bursamızın gizli kahramanının misafiriyiz. Bursamız tekstilde, otomotivde ve daha birçok başka sektörde bir sanayi şehri olabilmiş; ihracat yapan, döviz getiren, vergi veren, istihdam sağlayan bir değişmeyen cazibe merkezi olarak bu çağa ayak uydurabilmişse, on yıllardır bu gizli kahramanın, Bursa’nın kahrını çekmesi sayesindedir. Ancak bu gizli kahraman, Bursamız bu noktaya gelebilsin diye adeta kendini feda etmiştir. Bursamız için kendisini feda eden gizli kahraman, misafiri olduğumuz Yıldırım ilçemizdir. Yıldırım, Bursa’nın sanayileşebilmesi için olmazsa olmaz olan sanayinin gereksinim duyduğu yurdumuzun dört bir yanından gelen iş gücüne kucak açmıştır. Böylelikle Yıldırım, Bursamızın da önünü açmış ve kendi içinde bir organize sanayi bölgesi olmasa da, kentin bir sanayi şehri olabilmesi için varını yoğunu seferber etmiştir. Bursamızın sanayileşebilmesi için Yıldırım ilçemiz acı ilacı içmeye gönüllü olmuş, sanayide çalışacak olan işgücüne kucak açmıştır. Bu ise beraberinde Yıldırım’ın plansız yapılaşma gibi bir özveride bulunmasını gerektirmiştir. Bursa gelişmiş, Yıldırım ise Bursa gelişsin diye, eşsiz bir sabırla sıranın kendisine gelmesini beklemiştir” diye konuştu.

‘EDEBALİ İLE KÜLLERİNDEN DOĞACAK’

Yıldırım’ı canlandırmak adına yaptığı özverili çalışmalarda Başkan Edebali’nin ilçeyi küllerinden ayağa kaldırması için iş birliğine gittiklerini söyleyen Mustafa Andıç, “Bugün öncelikle ahde vefa günü, Yıldırım’ın Bursamızın gelişiminde gösterdiği bu özveriyi hatırlama günü. Aynı zamanda, Bursa’nın gelişmesi için adeta kendini feda eden Yıldırım’ın ne mutlu ki küllerinden doğmasının arifesindeyiz. Artık gelişme sırası Yıldırım’a gelmiştir. Bir şehrin küllerinden doğmasının adı olan kentsel dönüşüm sırası Yıldırım’ındır. Bu da Bursamızın gizli kahramanı Yıldırım’ın, gizli kahramanı ile olmuştur. Göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihinden bu yana, önce plan diyen, sonra da halkla uzlaşma görüşmelerine başlayan Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali’nin vizyonu sayesinde, Yıldırım’ın küllerinden doğmasının arifesindeyiz. Bursamızın gizli kahramanı olan Yıldırım’ın nihayet küllerinden doğmasını sağlayacak olan, kıymetli başkanımızın en doğru şekilde uyguladığı, kentsel dönüşümdür. Atalarımızın dediği gibi yapıp, kırk defa düşünüp bir defa uygulayan sayın başkanımız, önce konunun tüm taraflarıyla planı kırk defa düşünmüş ve kıymetli İMSİAD üyeleri ile Yıldırım’ın kentsel dönüşümünü bir defada yapmak için irade ortaya koymuşlardır. Değerli başkanımıza Yıldırım’ın kentsel dönüşümünde İMSİAD ile yürüteceği işbirliği için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve vizyon projeler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner92
banner89