banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşümde hedef 10 bin konut

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım Kent Konseyi Kentsel Dönüşüm Grubu tarafından düzenlenen ‘Şehir, İnsan ve Diğer Yönleriyle Yıldırım’da Kentsel Dönüşüm’ paneli gerçekleştirildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 30.03.2015, 12:13 30.03.2015, 12:13
Kentsel dönüşümde hedef 10 bin konut
banner66
Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele; Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Hakan Karademir, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş ve Yıldırımlı vatandaşlar katıldı. Panelde bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşüm hamlemiz sürecinde akademisyenlerin, oda başkanlarının ve Yıldırımlıların katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



PLANLI VE SAĞLIKLI BİR ŞEHİR OLUŞTURACAĞIZ

Kentsel dönüşüm projesinin çok boyutlu ve bütün yönleriyle ele alınması gereken bir konu olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İnsan ve şehir, kentsel dönüşümün temel yapılarıdır. Bu iki kavramı içselleştirdiğimiz zaman hem insanı hem de şehirleri yaşatacağız. Yıldırım’ın bunu başaracak gücü var” diye konuştu. Dönüşüm hamlesinin sadece mekanları değiştirmek olmadığının altını çizen Başkan Edebali, “Şehri daha planlı ve daha sağlıklı oluşturarak kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan insanlarımıza kaliteli yaşam sağlayacağız. Bunu yaparken de Yıldırım Belediyesi olarak proje aşamasında sosyal politikalar geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.



YILDIRIM ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinin afet sonrası değil afet öncesi tüm yönleriyle tartışılması ve hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Edebali, “Deprem kuşağında olan bir ülkeyiz. Bu gerçekle yaşamak ve uyum sağlamak adına yaşanacak doğal afetleri en az hasarla atlatmalıyız. Bunu gerçekleştirmek için de kentsel dönüşüm projesini en kısa sürede gerçekleştirmeliyiz” dedi. 2015 yılında başlayan dönüşüm hamlesinin 2019 yılı sonunda en az 10 bin konuta ulaşacağının bilgisini veren Başkan Edebali, “Çeşitli sorunlar sebebiyle Yıldırım’dan göç edenleri tekrar Yıldırım’a çekeceğiz. Sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer değerleriyle yaşanabilir şehri oluşturarak, Yıldırım’ı cazibe merkezi yapacağız. 80 bin binaya sahip olan Yıldırım’da insanlarımızı mağdur etmeden, şehrimizin değerini artırarak, Yıldırımlılarla el ele vererek dönüşümü gerçekleştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.



DÖNÜŞÜM YILDIRIM’IN ÖNÜNÜ AÇACAK

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci ise kentsel dönüşüm projesinin geniş çaplı bir proje olduğunu söyleyerek, “Yıldırım’ın modern şehir konumuna getirilmesi adına kentsel dönüşüm projesi önemli bir hamledir. Bu proje sayesinde Yıldırım’ın birçok sorununu ortadan kalkacak ve Yıldırımlıların ufukları açılacak” dedi. Düzenlenen panelin kentsel dönüşüm hakkında Yıldırımlılara önemli bilgiler sağlayacağını ifade eden Tilci, Yıldırım’ın kalkınması adına projenin başında yer alan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.



YILDIRIMLILAR SORULARINA CEVAP BULDU

Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş’ın yaptığı panelde İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Hakan Karademir ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp ‘Yıldırım’da Kentsel Dönüşüm’ konusu hakkında önemli bilgileri Yıldırımlılarla paylaştı. Panel sonunda akademisyenler ve oda başkanları, Yıldırımlıların kentsel dönüşüm hakkındaki sorularını cevapladı.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89