banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşüm için güç birliği

İMSİAD, Başkan Altepe'nin de katıldığı toplantıda büyük projesini açıkladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 22.11.2016, 14:31 22.11.2016, 15:38
Kentsel dönüşüm için güç birliği
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), ‘Kentsel Dönüşümde Büyükşehir-İMSİAD Güç Birliği’ başlıklı toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi.



Almira Otel’de düzenlenen toplantıya inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, STK temsilcileri ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, İMSİAD’ın kuruluşundan bu yana süratle büyüdüğünü ve toplum adına hizmetlerini artırdığını kaydetti. Yeni dönemde de daha önce başlatılmış hizmetlerin devam edeceğini söyleyen Gökçadır, “2014 yılında İMSİAD’ın gayretleri ile ilk defa Bursa’da düzenlenerek sektörümüze ve kentimize değer katan Gayrimenkul Fuarı’nın 3.’sünü önümüzdeki Nisan ayında yeniden büyüterek düzenleyeceğiz. Üyelerimize yönelik konferans ve paneller, sektörümüzün bağlantılı iş kollarında kalifiye personel yetiştirilmesi, yeni işbirliklerine yelken açmak adına fabrika, tesis ve şantiye ziyaretleri gibi birçok faaliyetler artarak sürecek” dedi.

GÜÇLÜ BİR İNŞAAT ŞİRKETİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ

Bu dönemde en fazla önem verdikleri komisyonun ‘Şirket Komisyonu’ olduğunu vurgulayan Gökçadır, komisyonun amacını İMSİAD üyeleri arasındaki ticari bir güçbirliği sağlamak. Şirket, katılmak isteyenlerle kurulacak. Ancak temennim hepimizin ortaklığıyla güçlü bir Bursa inşaat şirketi oluşturmak. Bahsettiğimiz şirket; turizm, sağlık gibi karlı gördüğü alanlarda ve uluslararası alanlarda yatırım yapabilecek kapasitede olacak” ifadelerini kullandı.

Gökçadır, kentsel dönüşümün Bursa için çok önemli olduğunu kaydetti. Bugüne kadar kentin cazip alanlarında bina değişimi olarak yapılan güzel çalışmalara imza atıldığını aktaran Gökçadır, şöyle devam etti: “Ancak sınırlı cazibe alanları bittiğinde ne olacaktır. Bursa’daki binlerce çürük yapıyı ne yapacağız. Plansız alanlarda planlar, dönüşümler yapılmalıdır. Milyon metrekarelere varan ölçeklere girilmelidir. Bize düşen de bu büyük projelere hazır olmaktır. Bu amaçla ‘güç birliği’ dedik ve çok güzel geri dönüş aldık. Kurulması planlanan şirketimiz iki yıl sonra halka açılabilecek kabiliyette planlanmaktadır. Şirket için İMSİAD dışındaki uygun arkadaşlarımızı da kabul edebileceğiz. Hedefimiz ise şirketimizi yılbaşından önce kurmak. Umalım ki bu şirket tüm Türkiye’ye örnek olsun. Şu unutulmamalıdır: Birleşip yükselmek, yükselip birleşmekten daha güçlü imkânlar yaratır. Matematiksel ispatını da yapacak olursak, 2’nin küpünü sonra 4’ün küpünü alır toplarsanız sonuç 72’dir. Ama 2 ile 4’ü önce toplar sonra da küpünü alırsanız sonuç 216 çıkar. İlk sonucun 3 katı. Bu ortak şirketin tüm ortaklarına böylesi imkânlar oluşturmasını temenni ederim.”

ALTEPE: YENİ TİP İMAR YÖNETMELİĞİNİ YENİDEN UZATABİLİRİZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de şehrin merkezinin dönüşebilmesi için inisiyatif alınma zamanının geldiğini söyledi. Hedeflerinin dünya semti fotoğrafı verecek semtler oluşturmak olduğunu kaydeden Altepe, “Şanslıyız, çünkü şehrimizde işini iyi bilen iş adamlarımız var” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın ilklerin şehri olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda kentsel dönüşümde yetkinin Türkiye’de ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini vurgulayan Altepe,  “Biz her alanda yetki istiyoruz. Yerel yönetimlerin katkılarıyla ülke hedeflerine ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda da Bursa örnek ve öncü olması lazım” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün Bursa için en acil gündem maddesi olduğunu belirten Altepe, “Bursa deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızın acilen harekete geçmesi gerekiyor. Herkesin inisiyatif alması gerekiyor. Biz inisiyatif alanlara destek veriyoruz. Vatandaşlarımıza ve iş adamlarımıza yol göstermek, onlara ışık tutmak ve projelere katkı sağlayabilmek için 0,50 emsal kararı aldık. Bu kapsamda Bursa’da 2 bin 100 daire yıkıldı. 2 bin 100 aile can güvenliği olmayan binalardan kurtuldu. Acilen yenilenmesi gereken 10 binlerce konut daha var. Bu konuda İMSİAD üyelerine de çok büyük görev düşüyor. Bursa’nın kendi içinde bir gücü var. Şehrimizin gücü bize yeter de artar bile. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümde yetkiyi bize devrederek yapacağını yaptı. Artık demir tavına geldi. Biz müteahhitlerimize destek olmak amacıyla yeni tip imar yönetmeliğini yeniden uzatabiliriz.”

Toplantının sonunda İMSİAD’ın yeni üyelerine rozetlerini Başkan Altepe takarken, İMSİAD YK Başkanı Gökçadır da Altepe’ye etkinliğin anısına plaket takdim etti. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89