banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşüm için acil çözüm çağrısı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Taraflar masaya oturup ortak karar almalı. Sorunu üretenler bir an önce çözümü de üretmeli”

KENTSEL DÖNÜŞÜM 15.02.2018, 13:10 15.02.2018, 14:15
Kentsel dönüşüm için acil çözüm çağrısı
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetimi ile kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıları görüşen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu konuda başından beri uyarılarda bulunduklarını belirterek, “Taraflar masaya oturup ortak karar almalı. Sorunu üretenler bir an önce çözümü de üretmeli” dedi.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç ile Yönetim Kurulu Üyeleri kentsel dönüşüm çalışmalarında yaşanan sorunları, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile bir araya gelerek ele aldılar.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Başkan Bozbey’in makamında gerçekleşen ziyarette özellikle Nilüfer’de yoğunlaşan kentsel dönüşüm çalışmalarında yaşanan süreç, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Erdem ve Nazlı Yazgan ile ilgili idari amirlerin de hazır bulunduğu toplantıda İMSİAD Üyeleri yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, önerilerini dosya halinde Başkan Bozbey’e sundu.  

BOZBEY: BU İŞİN YÜRÜMEYECEĞİNİ HEP SÖYLEDİK

Kentsel dönüşüm adı altında yapılan çalışmaların hatalı olduğunu başından beri sürekli dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Kentsel dönüşüm dedikleri bu çalışmalardan, vatandaş, müteahhit ve kamu kazanmalıydı. Üç taraf da kazanmasa bu iş olmazdı. Yasalar, yönetmelikler ortada. Bu işin yürümeyeceğini ve Bursa’ya zarar vereceğini uzun zamandır söyledik. Billboardlarla, medya yoluyla bu işe teşvik edildi. Site site dolaşılarak anlatıldı ve bizler kötülendik. Hakkımızda söylenenleri hep biliyoruz. Bugün canı yanan bize geliyor ve kara kara düşünüyor. 0.50 emsal artış ile alakalı bakanlık yazısı çok net. “0.50’ye kadar ada bazında arttırılabilir ve yoğunluk artışı kadar donatı alanı oluşturmak zorundasınız” diyor. Nerede bu istenen şartlar. Bu işte vatandaş da elini cebine sokmalıydı. Bu işte hep suçlu biz olduk. Oysa kentsel dönüşüm dedikleriyle vatandaşı ve müteahhitleri çıkmaz bir kuyuya attılar. Şimdi durum içinden çıkılmaz hale geldi” dedi.

BOZBEY: TARAFLAR TOPLANIP ORTAK KARAR ALMALI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birkaç kez bir araya geldiklerini ve sorunu ele aldıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Başkan Alinur Aktaş bu konuda iyi niyetli. Konuyu yaptığımız görüşmelerde ele aldık. Ama sanırım kendisi yanlış bilgilendiriliyor. Burada müteahhitlere de iş düşüyor. Ortadaki bu sorun mutlaka giderilmeli. Bakanlık en azından mevcutların mağduriyetinin giderilmesi için bir karar almalı. Bizim sorunu çözmek için karar alma yetkimiz yok. Elimde olsa hemen başlarım sorunu çözmeye. Bu konuda ilgili taraflar masaya oturup ortak karar almalı. Sorunu üreten çözümü de üretmeli. Biz söylerken kimse kulak asmadı şimdi canı yanan bizi anladı. Biz meclislerde, kamuoyu ve basının önünde aylarca ‘Tarafların canı yanacak’ diye söyledik. Bile bile risk alındı. Büyükşehir Belediyesi ve ilgili bakanlığın alacağı kararları biz uygulayacağız. Sorumluluk onlarda. Biz önerilerimizi her yerde dile getiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi konunun muhataplarını, ilçe belediyelerini, odaları toplayarak ortak karar alacak. Aksi halde bu sorun çözülmez” dedi.  

ANDIÇ: ACİL ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç da yaşanan süreçte ilk mağdurların kendileri olduğunu belirterek yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Andıç,  “Plan değişikliği yapan bizler değiliz. Planlar yapılmış, sözleşmeler belirtilmiş ve bizler de ona göre hareket etmişiz. Bakanlık çözümü Bursa yöneticilerine bırakmış. Bu belirsizlik uzarsa çok sıkıntı çıkacak. Vatandaş kiraya çıkmış evini bekliyor. Ekonomik olarak birçok kesim ayrıca etkilenecek. Mal sahipleri de panik yapıyor. Bu konuda karar vericiler acil çözüm üretmeli. Bugün ilk mağdurlar biziz ama daha arkası gelecek” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner92
banner89