banner94

banner77

banner69

banner88

İstanbul yolunda büyük dönüşüm başlıyor

Bu projeyle İstanbul girişi daha vizyonel hale gelecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 05.12.2015, 13:55 05.12.2015, 13:55
İstanbul yolunda büyük dönüşüm başlıyor
banner66
Kent Meydanı – Terminal tramvay hattı ile İstanbul yolunun raylı ulaşımla tanışacağını dile getiren başkan Altepe, yapılacak kentsel dönüşüm projesiyle kentin İstanbul girişinin de daha vizyonel hale geleceğini kaydetti.



Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan İstanbul yolu Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk somut adım atıldı ve yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerindeki 61 binanın yüzde 90’ı kamulaştırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Beşyol Kavşağı’nın doğu cephesinde kamulaştırılan binaların boşaltılmaya başladığını, önümüzdeki günlerde de yıkım çalışmasının gerçekleştirileceğini söyledi.


Bugüne kadar kentsel dönüşümü ağırlıklı olarak eski yapı stoğunun bulunduğu alanları yol, spor tesisi, park ve sosyal donatı alanlarına dönüştüren hizmet projeleriyle yürüten ve kent genelinde bin 500’ün üzerinde eski binanın yıkımını yapan Büyükşehir Belediyesi, en önemli kentsel dönüşüm projesinin startını veriyor. Uzun süredir İstanbul yolu kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, ilk somut adımı attı. Beşyol Kavşağı’nın doğu cephesindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik alanın dönüşümü için düğmeye basıldı. Söz konusu alan üzerinde yer alan 61 binanın yüzde 90’ı kamulaştırılırken, bu kamulaştırmalar için 33 milyon 500 bin TL harcandı. Bu kamulaştırma ile alanın 16 bin 288 metrekaresi Büyükşehir Belediyesi’ne geçerken, kalan bölüme harcanacak yaklaşık 7 milyon lira ile sadece projenin kamulaştırmasına 40 milyon TL gibi önemli bir kaynak aktarılmış olacak.


Yıkımlar başlıyor
Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir kent haline gelmesi için kentsel dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Meydanı – Terminal tramvay hattı ve hayata geçirecekleri kentsel dönüşüm projesi ise İstanbul yolunun da vizyonel bir hale geleceğini kaydetti. Bursa’nın İstanbul yolu girişinde yer alan tamirhanelerin bulunduğu bölgenin en sıkıntılı yerlerden olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bu bölgenin dönüşümü için ciddi adımlar attık ve önemli bir mesafe kat ettik. Yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerindeki 61 binanın yüzde 90’ı kamulaştırıldı ve tabuları Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Diğerleriyle de görüşmelerimiz devam ediyor. Diğer taraftan binaların boşaltılması çalışmalarına da başladı. Böylelikle görüntü kirliliğine yol açan tamirhaneler de taşınmaya başlamış oldu. Boşaltılan binaların yıkımını da kısa süre içinde yapacağız. Bu bölgeye uygulayacağımız vizyonel projelerle İstanbul yolu Bursa’nın kalitesine kalite katacak” diye konuştu. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89