banner94

banner77

banner69

banner88

İnegöl kabına sığmıyor

İnegöl Belediyesi yeni bir İnegöl vizyonu oluşturma yolunda hızla ilerliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 07.01.2016, 15:41 07.01.2016, 15:41
İnegöl kabına sığmıyor
banner66

 İnegöl Belediyesi son dönemde yaptığı şehir estetiği ve kentsel dönüşüm projeleriyle yeni bir İnegöl vizyonu oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Mevcut İnegöl’ü rahatlatma ve Yeni İnegöl’ü kurma noktasında yaptığı başarılı çalışmaları konuştuğumuz Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl için yaptığı ve yapacağı birçok projesini tek tek anlattı.

Şehri modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Aktaş; “Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için projelerimizi halkımızın talepleri doğrultusunda şekillendirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda hem merkezde hem de kırsal mahallelerimizde insanlarımızın yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

“İlçemizde gerek yeşil alan düzenlemeleri, gerek mahalle otoparkı düzenlemeleri gerekse de atıl durumda bulunan binalarla ilgili birçok çalışma ve projeyi hayata geçirdik. Özellikle halkımızdan gelen talepler doğrultusunda ekiplerimizin tespitini yaptığı yaklaşık 250 binanın yıkımı için çalışmalarımızı başlattık” diyen Aktaş; “Mevcut İnegöl’ü seyreltme ve Yeni İnegöl’ü kurma noktasında sürekli projeler üretmeye gayret gösteriyoruz. İnegöl merkezi ile ilgili Seçim Beyannamemizde ve Stratejik Planımızda belirttiğimiz ‘Şehirleşme ve Kentsel Dönüşüm’ konu başlığımızda ele aldığımız ve başlattığımız birçok çalışma var” dedi.

Eski Devlet Hastanesinin yıkımını gerçekleştirerek kentsel yenileme çalışmalarına hız verdiklerini aktaran Aktaş; “Bu alanda yapılacak Şehir Meydanı ve Belediye Sarayı projesi için ulusal düzeyde bir proje yarışması yapacağımızı daha önce açıklamıştık. Şuan eski hastane binası tamamen yıkılıp alan temizlendi. Heykel alanı ve Kuğulu Parkı da kapsayacak 90 dönümlük alana sahip bu bölgeye İnegöl’e yakışacak, şehre nefes aldıracak ve aynı zamanda İnegöl dediğimizde akla gelecek iddialı bir meydan çalışması yapmayı arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Aktaş konuşmasının devamında; “Yine seçim beyannamemizde yer alan Kültür Sarayı’nın yıkılarak yerine yeraltı otoparkı ile üstüne meydan ve çevre düzenlemesi yapacağımızı ve bununla ilgili olarak da Kültür Sarayında bulunan kiracılarımıza yılsonuna kadar süre verdiğimizi ilan etmiştik. Bu projeyle alakalı çalışmalarımız da devam ediyor. Bu projelere ilave olarak önümüzdeki yıllarda Kız Meslek Lisesi ve Kaşıkçıoğlu İlkokulunun olduğu alan, Mahmut Esat Bey Caddesinde Boşnak Camii Karşısındaki ada, Hamidiye Mahallemizde bulunan Eski Afet Konutları başta olmak üzere birçok Kentsel Yenileme çalışması yapacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi. 

İnegöl bu dönem yenileme ve meydanların yapılacağı bir hizmet dönemi yaşayacak diyen Aktaş; “Yeni Devlet Hastanesi ve Cumartesi Pazarı çevresinde İnegölspor tesislerinin şehir dışına çıkartılmasının ardından yapılacak olan meydan projesinin de yine İnegöl için iddialı ve prestijli projelerinden biri olacağını kaydetti.

İnegölspor tesislerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Yeni İnegöl bölgesi Baykoca Mahallesinde yapılacağını belirten Başkan Aktaş; “İnegölspor tesislerinin taşınmasıyla atıl duruma düşecek olan tesis binalarını da içine Yeni Hastane ve Cumartesi Pazarı çevresinde hazırlanan projede Cumartesi pazaryeri, ticari yapılar ve sosyal donatı alanları olacak. İnegölspor tesislerinin bulunduğu alanda yer altı otoparkı, yeni hastaneye gelen hastaların hasta yakınlarının konaklayabileceği butik otel bunun yanı sıra şehri anlatan kule proje ve ayrıca kay-kay pisti ve meydan da yapılacak. 3 etapta hayata geçireceğimiz projenin birinci etabı Pazar alanı ve ticari binalardan oluşacak, projenin 1. etap çalışmasına bu yıl içerisinde başlayacağız. Şu an buraya uygulayacağımız proje üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Aktaş yaptığı açıklamada, İnegöl’ün geleceği adına çok önemli bir kazanım olarak nitelendirdiği yeni mezbaha projesinin tamamlandığını belirterek; “Yeni mezbahamız şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelik ve teknolojiye sahip olacak şekilde planlandı. Yakın zamanda açılışını yapacağımız bu binamız yaklaşık 30 dönümlük bir alan üzerinde kuruldu ve yaklaşık 8 milyon TL'ye mal oldu. Kalburt mevkiinde sanayi alanlarında hemen yanında kalan eski mezbahamız da böylelikle farklı bir noktaya konuşlanmış olacak” şeklinde konuştu.

“Bir yandan geleceğin modern kentini inşa ederken bir yandan da insanların refah seviyesi ve kentlilik bilincine katkı adına tarihi ve kültürel mirasımızı ortaya çıkaracak restorasyon projeleri gerçekleştiriyoruz” diyen Aktaş; “Restorasyon çalışmaları kapsamında İnegöl’ün ilk ve tek bakanı olan Ticaret Eski Bakanı Ahmet Türkel’in oturduğu evi restore ederek halkımıza aşevi olarak hizmet verecek şekilde yeniden düzenledik. Bunun yanı sıra eski belediye binamızı restore ederek Kent Müzemizi şehrimize kazandırdık. Kent Müzemizin hemen yanında Türkiye’nin ilk Mobilya Müzemizi de ilçemize kazandırdık. İlçemizde bulunan eski tütün deposu yine restore edilerek şuan Gençlik Merkezi olarak kullanılmaktadır.  Yine mahallelerimizde bulunan eski konaklar restore edilerek buralar mahalle konağı ve Belediye İrtibat Noktası olarak hizmet vermektedir. Tarihi Ortaköy Kervansarayı, İshakpaşa Camii Çevresindeki tarihi dükkanlar, Tarihi Kapalı Çarşı, Baykoca Bey Türbesi yine restorasyon çalışmalarımız kapsamında yenilenmiştir” dedi.

Ekim 2013 tarihinde yaşanan yangın sonucunda yok olan tarihi beylik hanının yeniden ayağa kaldırılmasıyla alakalı çalışmalara da değinen Aktaş; “Yıllar içinde yapılan deformasyonlarla orijinalliğini yitiren ve 2 yıl önce yaşadığımız yangın sonucu tamamen yok olan Tarihi Cafer Paşa yani Beylik Hanının restorasyon çalışmalarını Büyükşehir Belediyemiz yürütüyor. Aslına uygun olarak projelendirilen hanın yapımı tamamlandığında hem çarşımız için yeni bir cazibe merkezi oluşturmuş olacak hem de tarihi bir yapıyı yeniden şehrimize kazandırmış olacağız” dedi.

Yaptıkları çalışmalarda şehrin çehresini yenileyecek projelere de yer verdiklerini aktaran Aktaş, şehrin kuzey girişi olan Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde bulunan binalarda yapılan cephe güzelleştirme çalışmalarıyla şehrin mimari bütünlüğünün de sağlandığını belirtti. Aktaş ayrıca 2016 yılı içerisinde Bursa- Ankara Karayolu üzerinde bulunan binalarda da cephe iyileştirme projesinin yapılacağının bilgisini verdi.

Şehri rahatlatacak; dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üreterek kentin her alanında birçok otoparkı İnegöl halkının hizmetine sunduklarını söyleyen Aktaş bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 38 adet otoparkı İnegöl’e kazandırdıklarını ve bu sayının yılsonuna kadar 40’a ulaşacağını aktardı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89