banner94

banner77

banner69

banner88

Gemlik'te dönüşüm için önemli adım

Gemlik Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 22.08.2019, 12:19 18.02.2020, 23:56
Gemlik'te dönüşüm için önemli adım
banner66

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın seçim döneminde sıkça bahsettiği, ilçedeki deprem tehlikesine karşı riskli yapılar yerine güvenli ve sağlam binalar inşa etmek, dönüşüm sürecinde Gemliklilerin ekonomik ve toplumsal problemler yaşamamaları için kapsamlı çalışmalar yürütecek birim olan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü faaliyete geçti. Birim müdürü olarak Şehir Plancısı Müge Gürsoy atanırken Harita Teknikeri Fulya Vurgunlu, Mimar Fatih Bektaş, Yüksek Jeoloji Mühendisi Kezban Ayaz ve İnşaat Mühendisi Bekir Şahingöz de Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nde görev aldı.

Konuyla ilgili Gemlik Belediye’sinden yapılan açıklamada ilçenin deprem bölgesinde ve eski binalar nedeniyle acil bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu belirtilerek güvenliksiz yaşam alanlarını hem insanı hem de ekonomik açıdan yeniden yapılandırılacağı bildirildi.

Güvenli yapılar, geniş sosyal alanlar

Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün öncelikle ilçenin genel durumunu masaya yatıracak fizibilite çalışmaları gerçekleştireceğini, kentsel dönüşüm gereken alanlarda mülkiyet ve hak sahipliliği analizlerine göre projeler geliştirileceğini söyledi. Sertaslan şöyle konuştu, “Kentsel dönüşüm projeleri ile Gemlik’te mevcuttaki niteliksiz, can ve mal güvenliği olmayan yapı stoklarının daha sağlıklı, daha güvenli, sosyal donatı alanlarıyla yaşanabilir çevreye sahip olması sağlanarak, bütüncül, sürdürülebilir ve kalıcı çözümler üretebilecek çalışmalar yapılması planlanıyor. Bu süreçte proje alanında yaşayan vatandaşlarımızdan paydaşlarımız olarak kentsel dönüşüm projesine verecekleri destek ile birebir görüşmeler gerçekleştirerek projeyi birlikte oluşturmayı hedeflemekteyiz.” 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner92
banner89