banner94

banner77

banner69

banner88

Geleceğin Yıldırım'ı şekilleniyor

Yıldırım Bld vizyon projeleri hayata geçiriyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 30.01.2016, 12:34 30.01.2016, 12:34
Geleceğin Yıldırım'ı şekilleniyor
banner66

Yıldırım Belediyesi, ilçenin yarınlarını şekillendirecek kentsel dönüşüm kapsamında vizyon projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.                                                                                                                        

Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde Duaçınarı Mahallesi’nde 4 bin metrekare alan üzerinde planlanan, Ustaoğlu İnşaat tarafından Ankara Yolu’na cepheli ve içerisinde 84 konut ile 12 işyeri bulunacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım işlemlerine başladı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 14 binanın yıkım törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, AK Parti Bursa İl Yöneticileri, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Duaçınarı Mahalle Muhtarı Mümin Yıldız ve Ustaoğlu İnşaat Firması Yetkilisi Cevdet Kamış ile hak sahipleri ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. 

YILDIRIM HAYAT BULUYOR

YıldIrım Belediyesi olarak yıkım törenlerini, geleceğin inşası adına açılış programları arasına eklediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali; “Bu yıkımlar şehrin gelişimi için hayırlı törenler. İlçemizi daha yaşanabilir kılmak, ekonomisi ve toplumsal gelişmişliğe katkı sağlamak vazifelerimizin başında geliyor. Ortak akılla, insanı referans alan projeler yürütüyoruz. Saha ekiplerimizle vatandaşlarımızı kapı kapı ziyaret ederek; talep, öneri ve görüşlerini birebir iletişime geçerek alıyoruz. Esnaf buluşmalarıyla, muhtarlarımız aracılığıyla, mobil uygulamalarla hizmeti hemşerilerimize ulaştırarak insana dokunuyoruz” dedi.

REFERANSIMIZ İNSAN

Cratosslot Roman";color:#222222;mso-fareast-language: TR">

İnsana hizmet ederken şehri daha yaşanabilir kılmak için kentsel dönüşümlere de imza atılması gerektiğini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali; “İnsan ve şehir ikiz kardeş gibidir, birinin mutsuzluğu diğerini doğrudan etkiler. Hem şehre hem de insana yatırım yaparak Yıldırım’ın mutluluğunu daim kılıyoruz. Kent meydanlarının, kültür merkezlerinin, tematik parkların spor merkezlerinin yer aldığı vizyon projelerle şehri değiştirerek yaşam kalitesini artıracağız. Geçmişte yoğun göç nedeniyle planlı yapılaşma gerçekleşmedi. Artık zaman kaybetmeden birçok mahallede projelere imzamızı atıyoruz” diye konuştu.

ORTAK AKIL VURGUSU

Kentsel dönüşümü dört önemli sac ayak üzerine inşa ettiklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali; ”Tasarım şemamızda vatandaş, yüklenici, belediye ve bakanlık var. Bu projede dört unsur da yer alıyor. Yıldırım’ın yeni yüzüyle geleceğe emin adımlarla yürümesinde bu şemayı koruyarak ortak akılla hareket edeceğiz. Bunlar bir araya gelince dönüşümün önünde hiçbir engel kalmıyor. Modern Yıldırım’ı oluşturmak adına şehrin gelişimi için gece gündüz çalışan kadrolarız. Dönüşüm yalnızca fiziksel olmaz. Ekonomik ve sosyal kalkınma ile dönüşümü tamamlayacağız. Yıkım ve yeniden inşamız Yıldırım’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

‘YILDIRIM’IN DEĞERİNE DEĞER KATIYORUZ’

Tören’de konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; “Yıldırım’ın ihtiyacı olan bu güzel çalışma, gerçekleşecek en kapsamlı projelerden biri. Sağlıklı, çağdaş bir Yıldırım için kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. Yerleşim yapısı itibariyle Yıldırım’ın nefes almaya ihtiyacı var. Bu kapsamda emek sarf eden, riskli yapıları ortadan kaldırarak çağdaş Yıldırım’a yakışacak projeleri hayata geçiren Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.    

DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 Bursa’nın yeni alanlara değil, mevcut alanların sağlamlaştırılmasına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Artık eski binalar insanlarımız için de risk teşkil ediyor. Bursa’nın deprem kuşağında yer aldığını göz önünde bulundurduğumuzda insanlara güvenli konutlar  inşa etmek zorundayız. İşte bugün burada başlatılan dönüşüm çalışmamızı bu anlayışla başlatıyoruz. İnsanlarımıza hem hem güvenli hem modern konutlar yapıyoruz. Bu proje tüm bölgeye örnek teşkil edecek. Buradan doğuya ve batıya doğru devam edecek. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye, hak sahiplerine, yüklenici firmamıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Gelişen ve dönüşen dünyaya ayak uydurulması gerektiğini vurgulayan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise; “Kentsel dönüşümü sosyal, ekonomik ve kültürel dönüşümle harmanlamalıyız. Yıldırım’ın dönüşerek yaşam kalitesi yüksek standartlara kavuşmasına vesile olan Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89