banner94

banner77

banner69

banner88

Dev projede büyük adım

Edebali'den Mevlana ve Ulus mahalle sakinlerine müjdeli haber.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 02.05.2016, 18:30 02.05.2016, 18:30
Dev projede büyük adım
banner66
Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirileceği Mevlana ve Ulus  mahallerindeki 14,6 hektarlık alanın tapularını aldıklarının müjdesini veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  “Planlama çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki 3 yıl bu projeleri yatırıma dönüştürmek için sahada geçireceğiz” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanlığı görevine talip olurken, insan ve şehir ölçeğinde Yıldırımlıların yaşam kalitesini yükseltecek bir şehir vaat ettiklerini aktaran Başkan Edebali, bunu  gerçekleştirmek için tüm hizmetlerinin doğru planlanması gerektiğinin altını çizdi. Doğru projeleri doğru zamanlama ile hayata geçirmek için adeta kılı 40 yardıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu kapsamda 69 mahallemizle ilgili belirli bir stratejik plan dahilinde tetkik ve tahkikler yaptık. İhtiyaçları tespit ederek, planlar oluşturarak ilk aşamayı tamamladık. Bundan sonraki aşama ise bunları tatbik etmek, takip etmek ve hayata geçirmek” dedi.

TAPULAR YILDIRIM BELEDİYESİ’NDE

Bu doğrultuda Mevlana Mahallesi’nde insanların sosyal yaşamlarına uygun, daha mutlu ve huzurlu olabilecekleri mekânları tasarlamak için yeniden plan ve uygulama çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Mevlana’da bu çalışmalarımızı tamamladık. Tapu Kadastro Müdürlüğü’müzden o bölgeyle ilgili 14,6 hektarlık alanda yapacağımız kentsel dönüşümün tapularını aldık. Şimdi artık planları tatbik etme zamanı. En kısa sürede ihalemizi gerçekleştireceğiz. İhale aşamasından sonra buradaki dönüşüm faaliyetimiz tüm hızlıyla devam edecek” diye konuştu.

3 YILI TAMAMEN SAHADA GEÇİRECEĞİZ

Yine yolun altındaki Yavuzselim, Arabayatağı, Hacivat, Çınarönü, Ulus ve Şirinevler mahallelerindeki plan ve uygulama çalışmalarının da son aşamaya geldiğini söyleyen Başkan Edebali, “Yeni planımız doğrultusunda bu bölgemizde geniş yolları, ticari alanları, sosyal donatı alanları, eğitim, sağlık ve spor alanları ile yeni bir şehir oluşturacağız. Yine Değirmenönü ve Karapınar’da modern bir yaşam alanı düzenleyeceğiz. Bunlara ilaveten onlarca mahallemizde küçük çapta, bölge bölge hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm faaliyetleriyle Yıldırım için ortaya koyduğumuz  ‘İdeal Şehir Yıldırım’  hedefi doğrultusunda önümüzdeki üç yıllık hizmet süremiz tamamen sahada geçirerek, hazırladığımız hizmetlerimizi Yıldırımlı hemşerilerimizle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

 BURSA VE TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI OLACAK

Kültürel ve sosyal yaşama katkı sağlayacak fiziki mekanların ilçeye kazandırılacağını da sözlerine ekleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksi, Yıldırım’a yakışacak kültür merkezi,  tematik parkalar, Osmanlı mahallesi, gençlik merkezleri, şehir meydanları gibi mühendislik hizmetleri tamamlanan vizyon projelerimizi bu yıl itibaren hayata geçireceğiz. Amacımız Yıldırımı Bursa’nın  ve Türkiye’nin  yüz akı bir ilçe haline getirmek. Bu gerçekleştirirken şehrin bütün dinamikleriyle ortak akılla, hemşerilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla  Yıldırım’daki vizyon projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz” dedi.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89