banner94

banner77

banner69

banner88

Demirkapı’da Dönüşüm Zamanı

Dündar: “Uludağ’ın İhtişamı Ortaya Çıkacak”

KENTSEL DÖNÜŞÜM 23.02.2016, 13:09 23.02.2016, 13:09
Demirkapı’da Dönüşüm Zamanı
banner66

Osmangazi Belediyesi, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından, kentsel dönüşüm çalışmalarında ikinci perdeyi Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ile açıyor. Son şeklini alan proje konutları, ticari alanları, sosyal donatı ve yeşil alanları ile, Uludağ eteklerinde yer alan Demirkapı Mahallesi’nin çehresini tamamen değiştirecek.

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi oluşturmak adına kentsel dönüşüm alanında Türkiye’ye örnek çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmek için gün sayıyor. Uludağ eteklerinde toplam 68 bin 929 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, konutları, ticari alanları, yeşil ve sosyal donatı alanları ile Türkiye’ye rol model olacak. Bölgenin coğrafi ve kültürel yapısına uygun olarak hazırlanan projede, 102 blok yer alacak. 234 adet 2+1, 28 adet ise 3+1 olmak üzere Demirkapı’ya mimarisiyle fark yaratan toplam 262 konut yapılacak. Konutların yanı sıra projede 8 adet ticari alan olacak. Yeşil alanlarıyla ön plana çıkacak olan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 55’i kapalı ve 70’i açık olmak üzere, toplam 125 araçlık otopark yapılacak.

Kentsel Dönüşümde İkinci Perde Açılıyor...

Uludağ yamaçlarında gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüme öncülük edecek olan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Demirkapı projemiz hazır. Son şeklini verdiğimiz projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayını bekliyoruz. Bakanlığın onaylamasının ardından çalışmaları başlatacağız. Kent estetiği ve mimari kültürüne uygun bir proje hazırladık. Bölgenin coğrafi yapısı çeşitlilik arz etse de, inşa edilecek konutlar, dağ yamaçları dediğimiz bölgenin sosyal ve kültürel yapısına, coğrafi şartlarına uygun olacak. Demirkapı Projesi,  Uludağ’ın ihtişamını ortaya çıkartacak güzel bir çalışma olacak” dedi.  





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89