banner94

banner77

banner69

banner88

Bulvar Lotus Ata Bulvarı'na değer katacak

Emniyet Sitesi'nde dönüşüm, eski binaların yıkımıyla başladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 06.07.2017, 17:57 06.07.2017, 18:06
Bulvar Lotus Ata Bulvarı'na değer katacak
banner66
Kentsel dönüşümün hızlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla hayata geçirilen 0,50 emsal artışı uygulamasından yararlanan 26 Blokluk Ataevler Emniyet Sitesi’nde dönüşüm, eski binaların yıkımıyla başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Sitesi ile başlayan emsal artışı uygulamasından yararlanan sitesi sayısının 211’e ulaştığını belirterek, daha kaliteli, güvenli ve emniyetli binalarla Bursa’nın da değerinin arttığını söyledi.

Birinci derece deprem bölgesinde olan Bursa’da yıpranan yapı stoğunun ortadan kaldırılması amacıyla ortalama her iş günü bir bina yıkıp, bu alanlara yollar, spor alanları ve sosyal donatı alanları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya devam ediyor. Özellikle depreme karşı dayanıksız olan sitelerin hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak amacıyla 0.50 emsal artışı uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi, böylelikle kent genelindeki dönüşümü de tetiklemiş oldu. Uygulamadan bugüne kadar 211 site yararlanırken, Nilüfer ilçesindeki Ataevler Emniyet sitesinde de dönüşüm yıkımla başlamış oldu. Halen 26 blok ve 312 daireden oluşan site yeni proje ile 13 blok ve 416 daireden oluşacak ve 8 bin metrekare yeşil alan kazanılmış olacak. Proje kapsamında 15 bin metrekarelik kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları ve sosyal donatı alanlarıyla Emniyet Sitesi, Bulvar Lotus adıyla Nilüfer’e kazandırılacak.



İnsan hayatı her şeyden değerli



Ataevler Emniyet sitesi kentsel dönüşümü kapsamında eski binaların yıkım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2000 yılından önce yapılan tüm binaların büyük risk taşıdığını hatırlatarak, ne zaman geleceği belli olmayan depreme karşı, daha güvenli ve emniyetli binaların inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Eski binaların C9, C10, C11 beton kalitesinde yapıldığını dile getiren Başkan Altepe, bu projede ise C35 standardında beton kullanılacağını ve bu betonun iş makineleriyle bile zor parçalandığını kaydetti. “Bu binaları deprem yıkmadan kendi darbelerimizle yıkıyoruz” diyen Başkan Altepe, “Emsal artışı uygulamasını ilk olarak oteller için uyguladık. Bursa’da yeterli otel yoktu ve İstanbul’dan Ankara’dan gelenler geri dönüyordu. Emsal artışı uygulamasıyla her yer otel oldu. Bu uygulama ile kent ekonomisi kazandı. Bu uygulamaya insan hayatı için neden yapmayalım dedik ve dönüşüm için de hayata geçirdik. Çünkü insan hayatı her şeyden önemli. Olası depremde insanlar bu binaların altında kaldıktan sonra hangi yüzle buraya gelecektik. Ceset aramak için mi yoksa ceset torbası taşımak için mi?. Bunlar işin gerçeği. Böyle işlerde ne kadar acele edersek o kadar hayırlı. Şimdi yıkılan bu binaların yerine daha emniyetli, güvenli binalar inşa edilecek. 500 – 550 araçlık otopark sorunu yer altında çözülecek. Yeşil alanları, kapalı yüzme havuzu, sosyal donatı alanlarıyla güzel bir site olacak” diye konuştu.

Sitenin dönüşümünü yapan Özgür Kavaklı inşaatın aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldığını ifade eden Başkan Altepe, Prof.Tezok Caddesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Okulu’nun da Özgür Kavaklı inşaat tarafından yenileceğini sözlerine ekledi.







Nilüfer’in çiçeği olacak



Bu proje için 14 ay önce yola çıktıklarını ifade eden Özgür Kavaklı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Kavaklı ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde eski binaların yıkımını başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Toplam 20 bin metrekare alan üzerindeki Emniyet Sitesi’nin Bulvar Lotus adıyla Nilüfer’in çiçeği olacağını kaydeden Kavaklı, projede 15 bin metrekare kapalı otopark, 8 bin metrekare işyeri, 8 bin metrekare orman alanı, sosyal tesisler, kapalı yüzme havuzu ve çocuk oyun alanları bulunacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Emniyet Sitesi’ndeki eski binaların yıkımına başlandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89