banner94

banner77

banner69

banner88

Akpınar’da yeni gelişme

Bursa’nın kentsel dönüşüm bekleyen ve çeşitli adımlar atılmasına rağmen bir türlü nihayete erdirilemeyen bölgelerinin başında gelen Akpınar Mahallesi için, yeni bir gelişme yaşandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 25.07.2020, 10:19 27.07.2020, 12:37
Akpınar’da yeni gelişme
banner66

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Mutlu Altın beraberindeki heyetle Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ve Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği Yönetimi ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda başta Osmangazi ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları olmak üzere Bursa'daki çevre ve şehircilik yatırımlarımızı değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, ziyaretin ardından sosyal medya hesaplarında, Bursa’mıza yine müjdeler vermeye devam edeceğiz diyerek şu mesajı paylaştı: “İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği Yönetimi ile Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız Murat Kurum’u ziyaret ettik. 1050 Konutlar'ın yanı sıra toplantı sonrasında Sayın Bakanımızla farklı konular üzerine de görüşme fırsatımız oldu.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı açıklamalar özellikle Akpınar bölgesinde ikamet edenleri oldukça heyecanlandırdı. Bakan Kurum’u ziyaret eden ekipte yer alan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mutlu Altın ile görüşmenin detaylarını konuştuk.

“BURSA 1050 KONUTLARI YAPACAK BİRİKİME SAHİP”

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç:

İMSİAD olarak 1050 Konutlarla ilgili bir çalışma gerçekleştirdik. Bu projeye Bursa’nın ihtiyacı olan bazı unsurları da koyduk. Böylelikle Bursa’ya katma değer sağlayabilecek ve Bursa’da olmayan bir takım eksik konuları da içeren bir proje oluşturduk. Bu projeyi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a sunduk. Nüfus yoğunluğunun artmaması için bu projede ticari alanlara ağırlık vermiştik. Alinur Başkanımızla yaptığımız bu görüşmede kendileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bursa’da bir çalışması olduğundan bahsetti. Bu doğrultuda Ankara’ya Bakan Bey ile görüşmeye gideceğini, İMSİAD olarak bizim de katılmamızın iyi olacağını söyledi. Bizler de toplantıya iştirak ettik.

Toplantıda Bakanımız Murat Kurum Bey, Bölgeyle ilgili düşündüklerini ve taslak projeyi bizlere sundular. Nihai bir hal almamış, düşünce aşamasında olan bir proje bu. Biz Bursa’mıza fayda sağlayacak projeyi anlattık ve altını çizdiğimiz en önemli konu şuydu: 1050 Konutlar muhakkak dönüşmesi gereken bir bölge. Bunda hepimiz hemfikiriz. Ancak bunun Bursa’nın kendi dinamikleriyle yapılmasının Bursamız için daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bursa’daki mimarlarımız, müteahhitlerimiz, mühendislerimiz, taşeronlarımız, inşaata üretim yapan sanayicilerimiz ve malzeme satıcısı firmalarımız tarafından bunun yapılmasını arzuluyoruz. Çünkü Bursa, otomotiv sanayinden tekstile üretimde kendini kanıtlamış bir kent olarak bunu yapabilecek her türlü insan kaynağına da, sermayeye de, altyapı ve donanıma da fazlasıyla sahip bir kent. Bu talebimizi Sayın Bakanımıza, toplantıda bulunan Bakan Yardımcılarımıza, TOKİ yetkililerine özellikle belirttik. Belediye Başkanımız da yaptığımız çalışmalardan Sayın Bakanımıza bahsetti. Ayrıca inşaat sektörün 2018’den 2019’a ülkemizde yüzde 50 civarında, Bursa’da ise yüzde 70 civarında daraldığı için Bursa'ya pozitif ayrımcılık yapılmasını vurguladık. Tüm fikirlerimizi, projelerimizi ve çalışmalarımızı Bakanımızla paylaştık. Sayın Bakanımız da öncelikle proje konusunda yol alınması gerektiğini, proje belli olduktan sonra da talep ettiğimiz gibi projenin Bursa firmaları tarafından yapılması konusunu daha sonra konuşabileceğimizi söyledi.

“BURSA’MIZIN YERLİ KAYNAKLARIYLA YAPILMALI”

Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mutlu Altın:

Hepimizin ortak paydası olan Bursa ve ülkemizde nitelikli yapılaşmanın arttırılması çerçevesinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, BBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Feridun Tarım, BBB Başkan Yardımcısı Gülten Kapıcıoğlu ve İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ile birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'u ziyaret ettik.

Ziyaretimizde, Akpınar Mahallesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin, kentimize değer katacak bir proje olması temennisini ve sanayiden ihracata başarısı tescilli bir kent olan Bursa’mızın yerli kaynaklarıyla hayata geçirilmesinin önemini vurguladık. Her biri birbirinden değerli inşaat mühendisinden mimarına, inşaat malzemeleri üreten sanayicilerinden müteahhitlerine kadar ortaya konacak bir Bursa sinerjisinin, Akpınar Mahallesi'nin başarılı şekilde dönüşümü için olmazsa olmaz olduğunu paylaştık.

Tüm Akpınar halkı olarak bu görüşmenin detaylarını merak ettiğinizi biliyoruz. Bakanlıktaki görüşmenin ana başlıkları şu şekildedir;

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
23°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89