banner94

banner77

banner69

banner88

Yüksek İhtisas KVC binası hızla yükseliyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi’nin bölgesel nitelikte hizmet vereceğini söyledi.

İNŞAAT 12.07.2016, 17:15 12.07.2016, 17:15
Yüksek İhtisas KVC binası hızla yükseliyor
banner66

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yapımı devam eden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Binası hakkında açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda Eski Fakülte olarak da bilinen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nın deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığını dile getiren Dr. Akan,“Bu yüzden bu merkezimiz yerine daha çağdaş bir kardiyovasküler merkezi yapma ihtiyacı doğdu. Bunu da yine Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde ek hizmet binası şeklinde yapmayı uygun gördük” dedi.

GÜNEY MARMARA’NIN EN BÜYÜK KALP DAMAR HASTANESİ GELİYOR

Hastanenin toplamda 283 yatak kapasitesine sahip olacağının bilgisini veren Dr. Akan, “Toplamda 40 bin metrekare alana sahip olacak yeni Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nda 32 poliklinik odası ve 6 ameliyat odası olacak. Binamız son teknoloji ile yapılmakta, yangın ve deprem yönetmeliği açısından (sismik izolatör) en son teknolojiler kullanılmaktadır. Şu an için fiziki olarak yüzde 43’ü tamamlanan hastanemizi en geç 2017 başında hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VERECEK

Yeni merkezin 5 milyonluk bir nüfusa hizmet vereceğinin altını çizen Dr. Akan, “Kardiyovasküler alanında hizmet verecek merkezimiz sadece Bursa’ya değil bölgesel nitelikte hizmet verecek. Yani Balıkesir, Kütahya, Bilecik gibi illerden gelecek vatandaşlarımız da bu merkezimizde tedavi olabilecek, bu merkezden tetkik ve hizmet alabilecek. Hastanemiz Güney Marmara’nın en büyük hizmet veren modern sağlık sistemleri ile birlikte Türkiye’nin sayılı kalp damar merkezlerinden birisi olacak.” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89