banner94

banner77

banner69

banner88

Yapı stoku yıkımlarla güçleniyor

Demirtaşpaşa Mahallesi'ndeki yıkımla birlikte 600 metrekarelik alan bölgeye kazandırılıyor.

İNŞAAT 27.09.2017, 10:05 27.09.2017, 10:10
Yapı stoku yıkımlarla güçleniyor
banner66
Kent merkezinde yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum kalan mahalleler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla nefes alırken, aynı zamanda eski binaların kaldırılmasıyla Bursa’nın yapı stoğu da daha güçlü hale geliyor. Bursa’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmenin yolunun yıkımlardan geçtiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaşpaşa Mahallesi’nde 6 binanın kaldırılmasıyla 600 metrekare alanın bölgeye kazandırılacağını söyledi.

Göç ve hızlı nüfus artışına paralel olarak kent merkezindeki yoğun yapılaşma nedeniyle birçok mahalle sosyal donatı alanından mahrum kalırken, Büyükşehir Belediyesi, kentin daha yaşanabilir ve sağlıklı olması amacıyla kamulaştırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kamulaştırma yoluyla yıkılan binaların bulunduğu alanlar, yol, spor tesisi, park ve yeşil alan olarak bulundukları bölgelere kazandırılırken, diğer taraftan da eski yapıların kaldırılmasıyla kentin yapı stoğu da güçleniyor. Bu çalışmalar kapsamında 1975 yılında açılan Haşim İşcan Caddesi’nin kenarında atık parsel olarak kalan Demirtaşpaşa Mahallesi’ndeki 6 bina daha kamulaştırıldı. Kamulaştırılan binaların yıkımına başlanırken, çalışmalar sonunda yaklaşık 600 metrekare alan mahalleye kazandırılmış olacak.

Bölgeye değer katacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 1 milyon 100 bin TL harcanarak kamulaştırılan 6 binanın yıkım çalışmasını yerinde inceledi. Bursa’yı daha kaliteli bir kent haline getirmek amacıyla ilçe belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi ayrımı yapmadan tüm alanlarda yoğun bir faaliyet yürüttüklerini ifade eden Başkan Altepe, “Bu çalışmalarımızla Bursa’nın çehresi hızla değişiyor, Bursa kabuk değiştiriyor. Demirtaşpaşa Mahallesinde Haşim İşcan Caddesi yapılırken cadde boyundaki atık parseller bir türlü kaldırılamamıştı. Bu 6 binanın kamulaştırmasını tamamladık ve yıkımlara başlıyoruz. Demirtaşpaşa İlkokulunun batısındaki bu bölgede güzel bir alan oluşturulacak. Haşim İşcan Caddesi ile İnönü Caddesinin kesiştiği noktada ilave 600 metrekare alan meydana katılacak. Diğer boşluklarla birlikte bin metrekare alan kazandırılmış olacak. Gaziler Derneği de yeni yapılan yerine taşınınca bu alan da meydana katılacak. Güzel bir meydan düzenleme çalışması olacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89