banner94

banner77

banner69

banner88

Panorama 1326 hızla yükseliyor

Panoramik 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde çatı kaplamasına başlandı.

İNŞAAT 05.09.2016, 08:49 05.09.2016, 15:55
Panorama 1326 hızla yükseliyor
banner66
Liderbahis font-size: 12px; text-align: justify;">Osmangazi Belediyesi’nin Bursa'ya kazandıracağı vizyon projelerden biri olan “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi” hızla yükseliyor. Betonarme kısmının yüzde 95’i tamamlanan müzede, 3 boyutlu resmin yer alacağı kubbenin son beton blokların harcı dökülürken, çelik çatının kaplama işlemleri de hızla devam ediyor. 

Temeli geçtiğimiz yıl Eylül ayında atılan ‘Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Tamamlandığında, 23 yıl süren kuşatmanın ardından Bursa’nın Orhan Bey tarafından fethedilişinin 3 boyutlu olarak anlatılacağı Panoramik müze, aynı zamanda ziyaretçilerine Osmanlı'nın ilk dönemlerindeki yaşantısını görüp anlama imkanı sunacak. Sahip olduğu teknik özellikler yönünden de bir çok ilkleri barındıran Panorama 1326, Bursa’da yeşil bina formatında inşa edilen ilk ‘Altın Belgeli’ kamu binası olacak.


Bu güne kadar hayata geçirdikleri projelerle Bursa’ya ilkleri kazandırdıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa turizmine çok önemli katkı sağlayacak Panorama 1326 Bursa’nın,  klasik müze anlayışına da farklı bir yorum katacağını ifade etti. Müzenin, Bursa’yı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerin ilk uğrayacakları yerlerden biri olacağını ifade eden Dündar, “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Bursa'nın simge yapılarından birisi olacak. Fetih günü ve o dönemin yaşayışını, Osmanlı’nın insan odaklı yönetim anlayışını,  düşünür ve ilim adamlarının felsefelerinin de yansıtılacağı müzemiz, maddi mirasımızın yanı sıra manevi mirasımızı da gelecek nesillere taşıyacak çok önemli bir eser olacak.” dedi.

İnşaat çalışmaları devam eden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinin betonarme kısmının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Şu anda kubbenin yer aldığı bölümdeki son harçlar dökülüyor. Ardından kubbenin üzerinin katılması işlemi başlayacak. Diğer taraftan, kubbe dışındaki kısımlarda çelik çatı trapez saç kaplama işleri hızla devam ediyor. Betonla çeliğin buluştuğu müze inşaatında, çatı kaplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından, elektrik ve elektronik sistemlerin bağlanmasına geçilecek. Her hangi bir aksilik olmazsa, bu eserimizi önümüzdeki yıl Bursalılarla buluşturmayı planlıyoruz.” dedi.




Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89