banner94

banner77

banner69

banner88

Gemlik'te inşaat yatırımları ne durumda?

Bursa'nın incisi, son dönem yapılan konut projeleriyle değerine değer katıyor.

İNŞAAT 15.03.2016, 12:14 15.03.2016, 12:14
Gemlik'te inşaat yatırımları ne durumda?
banner66

Bursa’nın en önemli ilçelerinden birisi olan Gemlik sadece ekonomisi ve tarımı ile değil, son dönemdeki nitelikli konut projeleri ile de adından söz ettiriyor.

Marmara Bölgesindeki hızlı sanayileşme ve deniz yolu taşımacılığının en önemli liman kentlerinden birisi olan Gemlik, Bursa, İstanbul ve İzmit gibi önemli şehirlerin kavşak noktasında yer alıyor. Bu özellikleri bakımından gerek Gemlik’in gerek Bursa’nın gerekse de İzmit, İstanbul gibi çevre illerin önemli konut üreticileri tarafından yatırım bölgesi haline dönüştürülen Gemlik, nitelikli projelerin yarıştığı yeni cazibe merkezlerinden biri haline geldi. 



Vizyon Yapı, Köse İnaat, Rama İnşaat, Galipler İnşaat, Baytaş İnşaat, Çakır İnşaat, Kiport gibi firmalar yaptıkları nitelikli projelerle Gemlik'e değer katıyor...



Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Gemlik'teki son dönem konut projeleri ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:



Gemlik Bursa’nın en önemli ilçelerinden biridir. Gerek limanı, gerek tatil köyleri gerekse de ağırlıklı olarak zeytin bahçelerinde yapılan tarımı ile ülke ekonomisine önemli kazançlar sağlıyoruz. İstanbul’a olan yakınlığını ve İstanbul-Bursa-İzmir otoyol projesinin de ilçeye katacağı değeri düşünürsek Bursa’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Gemlik, değerine değer katacaktır. Bizler de Gemlik’in bu mevcut durumunu daha iyi seviyelere getirebilmesi için bazı önemli çalışmalar yapıyoruz.



Sadece bizler için Bursa ve tüm ülke için önemli bir gündem maddesi haline gelen ve zaruri olduğu herkesçe konuşulan kentsel dönüşüm konusunda uzunca bir zamandır çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yaşam kalitesini artıracak, kültürünü geliştirecek, toplumun her kesiminin ortak görüşünü içine alarak, doğayı da koruyacak bir kentsel dönüşüm ile deprem riskinin en aza indirilebileceğini her platformda ifade ediyoruz. Yaptığımız program ve zirvelerle halkımızı bilinçlendirerek, basın yoluyla kentsel dönüşümü gündemde tutarak ve ilçe halkımızla interaktif bir şekilde iletişim kurup onların görüşlerini alarak önemli aşamalar kaydettiğimizi söyleyebilirim. Son olarak bu konuda ciddi bir adım atarak Cihatlı Bölgesi’nde bir proje için kolları sıvadık. Cihatlı Mahallesi mevkiinde, Bölge Hastanesi’nin biraz ilerisine yapmayı planladığımız 970 konutlu projemizin temellerini inşallah Mayıs gibi atmayı planlıyoruz.



Kentsel dönüşüm konusunu en çok önemseyen belediyelerin başında gelen Gemlik Belediyesi bu yaptığı projeyle adeta kentsel dönüşüme ön ayak oluyor. Cihatlı Mahallesi mevkiinde, deprem riskine yönelik, okulu, sosyal tesisleri, camisi, spor tesisleri, yolları ve yeşil alanı olan 5 bin kişilik modern bir mahalle oluşturacağız. 970 konutun yüzde onunu evi olmayan emeklilere, geri kalanını da evi olmayanlarla, hasarlı evlerini takas ettirmek isteyenlere vereceğiz. Yapacağımız 970 konutluk bu proje için yaklaşık 20 bin civarı başvuru oldu. Ama bizler bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Gemlik’in 30 bin konuta ihtiyaç var. Biz sadece şimdilik 970 konut yapıyoruz ve bu 970 adetlik konuta bile neredeyse 20 katı başvuru geldi. Bu da Gemlik’in konut ihtiyacını ve vatandaşımızın bu konudaki isteğini ortaya koyuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89