banner94

banner77

banner69

banner88

Evde geçirilen vakit tadilatı artırdı

Seramik, izolasyon, ısıtma, soğutma başta olmak üzere neredeyse tüm inşaat malzemelerini üreten firmaların üyesi olduğu BURTİMDER'in Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt pandemide her sektör gibi kendi sektörlerinin de daralma yaşadığını belirtti.

İNŞAAT 29.10.2020, 16:21
Evde geçirilen vakit tadilatı artırdı
banner66

Kamu bankalarının konut kredi faizlerini düşürmesiyle konut stoklarının eridiğine dikkat çeken Başkan Eskibozkurt, “Konut faizlerinin düşmesi inşaat piyasasında canlılık kattı. İnşaat ekonomisine bağlı sektörler olarak bizler de bu gelişmelerden etkileniyoruz. Bunun yanı sıra pandemi sürecinde insanlar evlerinde daha çok kaldıklarından daha kapsamlı düşünmeye başladı. Bu bizim için avantaj oldu. Çünkü insanlar eskiye nazaran evlerinde daha fazla zaman geçirmeye başladıkça evlerinin eksikliklerini daha fazla görür oldu. Bu nedenle evlerinde bir takım tadilatlara, yeniliklere gitme ihtiyacı duydular. Bu durumdan da yapı malzemeleri sektöründe faaliyet göstere arkadaşlarımızın işleri arttı. Daralmaya rağmen artış göstermesi en azından bu süreci daha rahat atlatmamıza sebebiyet verdi” diye konuştu.

YALITIM VURGUSU

Kış ayına girmemizle birlikte yalıtımın yine gündeme geleceğini ifade eden Başkan Eskibozkurt, “Bizim işlerimiz genellikle bahar aylarında ve yazın canlanma gösteriyor. Kış aylarında zaten bir durağanlık söz konusu oluyor. Kışın yalıtım konusu çok önem arz ediyor. Artan masraflardan kesintiye gitmek için, enerji, ısı ve su konusunda yalıtımı olmayan evlerin yalıtım yapmasının şart olduğunu söylüyoruz. İnsanların daha çok yalıtıma yönelmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Cengiz Eker-İzomet İzolasyon

Yaşanan pandemi süreci izolasyon sektöründe de oldukça büyük bir durgunluk ile karşılandı. İzomet olarak bizde birçok projemizde şartlar doğrultunda bekleme durumu yaşadık. Bu süreç tüm sektörler tarafından olumsuz karşılandı tabiki. Şimdi bir toparlanma sürecindeyiz. Tüm sağlık kontrollerine uygun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni hedeflerimiz var önemli olan bu süreçte var olan işlerimizi tamamlamak ve yeni projelerde kontrollü bir şekilde devam edebilmek.

Murat Çakmaker-Makro Isı

Tüm dünya gibi bizde oldukça zor bir dönemden geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Öncelikle anladık ki her şeyin başı sağlık ve bununla birlikte sağlıkla yapabileceğimiz bir işimizin olması da bir o kadar önemli. Sektörümüzü değerlendirdiğimizde bir durgunluk yaşadık. Ama kredi oranlarında ki hareketlenme ile sektörde de gözle görülür bir ivme de oldu. Süreci yeni normale uyum sağlayacak iş planları ve yatırımlar ile devam ettirmenin en güvenli karar olduğunu söyleyebiliriz. Doğru yatırımlar ve akılcı planlar ile önümüzdeki dönemi güzel geçireceğimize inanıyoruz.

Özkan Düzenli-Bursa Olgun Yapı Ürünleri

Pandemi sürecinde toptan olarak hizmet verdiğimiz tüm projelerimiz durdu diyebiliriz. Ancak insanların evde olması durumu perakende sektörüne oldukça hareket getirdi. Evde zaman geçirdikçe evlerin eksikleri, yenilenme istekleri biraz daha ön planda oldu diyebiliriz. Perakende tarafımız bu süreçte oldukça yoğun bir dönem geçirdi. Son dönemde inşaat faaliyetlerinin hareketlenmesi ile hızlı bir şekilde burada da hareketi hissetmeye başladık. Bundan sonraki yeni dünya düzeninde bizleri farklı alışkanlıkların ve farklı ticaret modellerinin beklediğine inanıyoruz. Yatırımlarımızı ve uzun vade planlarımızı da buna göre şekillendireceğimizi söylemek gerekir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89