banner94

banner77

banner69

banner88

Avcı Architects’ten Afrika projesi

350 Metrelik Kolonad tüm yapı birimlerini birbirine bağlıyor.

İNŞAAT 22.11.2016, 15:33 22.11.2016, 16:41
Avcı Architects’ten Afrika projesi
banner66

İş hacminin %80’i uluslararası mimari projelerden oluşan Avcı Architects’in Afrika’da sürdürdüğü iki önemli tasarımından biri olan ve Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Brazzaville’de, Kintele bölgesinde yer alan Kongo Kintele Kongre Merkezi’nin, 2016 yılının son aylarında hizmete açılması planlanıyor.

Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Türk Eximbank’ın desteğiyle hayata geçen, bünyesinde birçok tamamlayıcı fonksiyonun yanısıra bir de resort otel barındıran Kintele Kongre Merkezi’nin ülke başkanlarının ağırlanacağı Afrika Birliği zirvelerine de ev sahipliği yapması düşünülüyor.

Afrika Birliği zirvelerine ev sahipliği yapmak üzere inşa edilen kongre merkezi, Avcı Architects’in tüm projelerinde en önemli çıkış noktası olarak ele aldığı sürdürülebilirlik kriterlerine uygun olarak, içinde bulunduğu coğrafi, iklimsel ve kültürel bağlamla uyum içerisinde tasarlandı. Başkent Brazzaville’nin yeni gelişmekte olan ve Olimpiyat Merkezi’nin kuzeyinde yer alan bir bölgede konumlanan Kongo Kintele Kongre Merkezi, mevkii itibariyle, güneyde Kongo nehrine, kuzeyde ise el değmemiş ormanlık alana bakan panoramik bir manzaraya sahip. M’Bamaou adasını meydana getiren büyük Kongo Nehri’nin aşındırarak oluşturduğu bir vadi şeklinde olan arazi topografyasında kurgulanan yapılar, bu vadinin nehre doğru alçalan konturlarına paralel bir yerleşimle uzanıyor.

Yapıların yerleşim biçimlerini arazinin topografyasına göre belirleyen Avcı Architects, 1500 koltuklu Kongre Salonu, 300 kişilik Başkanlık Salonu, 1000 koltuklu Yemek Salonu ve 1000 kişilik meydanı avlularla birbirinden ayrılacak şekilde sıra halinde dizilerek her birime, bu öğeler arasında bağlantı işlevi gören, üstü kapalı sıra sütunların oluşturduğu bir kolonad üzerinden erişim sağlayarak özel bir yapıyı ortaya çıkarıyor.

Avcı Architects’in yurtdışındaki güncel işleri arasında Brazzaville’de eş zamanlı olarak devam eden Bakanlık Kampüsü, Bakü’de bir toplu konut projesi ile Suudi Arabistan’ın petrol kenti Al Khobar’da da bir şehircilik projesi de yer alıyor. 





 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89