banner94

banner77

banner69

banner88

Yüksek İhtisas KVC binası hızla yükseliyor

Bursa'ya modern kalp damar hastanesi geliyor

GÜNDEM 18.01.2016, 12:25 18.01.2016, 12:25
Yüksek İhtisas KVC binası hızla yükseliyor
banner66

        Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bölgesel nitelikte hizmet verecek Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi’nin yıl içerisinde bitirileceğinin müjdesini verdi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yapımı devam eden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Binası hakkında açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda Eski Fakülte olarak da bilinen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nın deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığını dile getiren Dr. Akan, “Bu yüzden bu merkezimiz yerine daha çağdaş bir kardiyovasküler merkezi yapma ihtiyacı doğdu. Bunu da yine Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde ek hizmet binası şeklinde yapmayı uygun gördük” dedi.

Yeni merkezin 5 milyonluk bir nüfusa hizmet vereceğinin altını çizen Dr. Akan, “Kardiyovasküler alanında hizmet verecek merkezimiz sadece Bursa’ya değil bölgesel nitelikte hizmet verecek. Yani Balıkesir, Kütahya, Bilecik gibi illerden gelecek vatandaşlarımız da bu merkezimizde tedavi olabilecek, bu merkezden tetkik ve hizmet alabilecek. Hastanemiz en modern sağlık sistemleri ile birlikte Türkiye’nin sayılı kalp damar merkezlerinden birisi olacak” şeklinde konuştu.

40 Bin Metrekare Kapalı Alana Sahip Olacak

Hastanenin toplamda 283 yatak kapasitesine sahip olacağının bilgisini veren Dr. Akan, “Toplamda 40 bin metrekare olana sahip olacak yeni Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nda 32 poliklinik odası ve 6 ameliyat odası olacak. Şu an için yüzde 30’u tamamlanan hastanemizi yıl sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89