banner94

banner77

banner69

banner88

Yıldırım'da uygulama dönemi

'İdeal Şehir Yıldırım’ vizyonunun planlama çalışmaları tamamlandı.

GÜNDEM 02.01.2017, 15:41 10.01.2017, 15:40
Yıldırım'da uygulama dönemi
banner66

'İdeal Şehir Yıldırım’ vizyonunun planlama çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bundan sonraki süreçte projeleri uygulamaya geçirerek Yeni Yıldırım’ı inşa edeceklerini söyledi.

Yıldırım’ın yıllardır, plansız ve çarpık yapılaşmayla anıldığını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, buna son vermek için hazırladıkları ‘İdeal Şehir Yıldırım’ vizyonu proje çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını söyledi. Plansız bir şehri planlı bir yaşam alanı haline getirmenin yeni bir şehir inşa etmekten daha zor ve meşakkatli olduğuna değinen Başkan Edebali, “İnsan ve şehir tek yumurta ikizleri gibidir. Biri mutluysa diğeri de mutludur. Geride bıraktığımız 2 buçuk yıl boyunca yaşam standartları yükselen Yıldırım’ı oluşturmak için ve insanlarımızı mutlu etmek adına Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini planladık. İlçemizin yarısına yakının imar planlarını yeniden düzenliyoruz. Bunu yaparken de mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken diğer taraftan da kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin merkezi haline geliyor. Görev süremizin 2 buçuk yıllık ilk döneminde çağdaş, modern Yıldırım’ı planladık. Bundan sonraki 2 buçuk yılda ise bu planlarımızı uygulamaya geçirerek Yeni Yıldırım’ı inşa edeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Yıldırım’ın en önemli projelerinden birisi olan ve Yenimahalle’de 28 bin metrekare alan üzere yapımına başlanan Sular Vadisi Doğa Parkı ve Rekreasyon Alanı’nın Türkiye’ye örnek olacağını aktaran Başkan Edebali, projede sosyal ve mekânsal dönüşümün birlikte gerçekleştirildiğini kaydetti. Bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtaracak projenin detayları hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, doğal göl, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi gibi kısımların yer alacağı proje tamamlandığında, sadece Yıldırım’a değil Bursa’ya değer katacak bir eser olacak” ifadelerini kullandı.







Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89