banner94

banner77

banner69

banner88

Yabancıların Bursa ilgisi

Abdülhakim Özalp: Bursa yabancı yatırımcının gözbebeği.

GÜNDEM 21.10.2015, 11:18 21.10.2015, 11:18
Yabancıların Bursa ilgisi
banner66
MS Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhakim Özalp, Bursa’nın tarihi, kültürü ve doğasıyla yabancı yatırımcıları cezbeden şehirler arasındaki yerini aldığını söyledi.

Yabancı yatırımcılar, birkaç sene önceye kadar gayrimenkul konusunda yatırım kararı alırken ilk seçenek olarak, Başkent Ankara ve İstanbul’u düşünüyorlardı. Ancak bu şehirlerde inşaata müsait arsa sıkıntısı yaşanmaya ve metrekare fiyatlarının artmaya başlamasıyla Bursa’nın cazibesi bir kademe daha artış gösterdi. Şehrimizde eğitim, sanayi, konut ve sağlık alanında yapılan yatırımların artması da yabancı yatırımcıları Bursa’ya çeken sebepler arasında yer alıyor.

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe 2010 yılı itibariyle artış gösteren yabancı yatırımlar, konunun uzmanları tarafından oldukça büyük bir fırsat olarak nitelendiriliyor. Yakalanan bu ivmenin korunması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, satışların daha da geliştirilmesi noktasında da birleşiyorlar.

Yaklaşık 1 ay sonra ülkemizde yeniden genel seçimler yapılacak. Seçim öncesi dönemlerde tüketicinin temkinli davranması alışılmış bir durum. Ancak Türkiye’nin sağlam mali yapısı ve siyasi istikrarı, her zaman yabancı yatırımcının ülkemize olan ilgisine ve yatırımlarına destek olmuştur.

Tarihi, kültürü ve doğasıyla yabancı yatırımcıları cezbeden şehirler arasındaki yerini son zamanlarda üst sıralara çıkaran Bursa, eşsiz doğası ve coğrafyasıyla özellikle Arap yatırımcıların gözdesi olmuş durumda.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ve Bursa’ya bakış açılarının ne durumda olduğunu sorduğumuz MS Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhakim Özalp’in konu ile ilgili görüşleri de Bursa’nın özellikle Arap yatırımcıların gözdesi olduğunu doğruluyor.

“Ulaşımın aksamadığı lokasyonlar tercih ediliyor”

Türkiye’deki projelerin Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin gözdesi haline geldiğini söyleyen Özalp, “Türkiye’deki projeler Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin gözdesi haline geldi. Burada da en önemli konuların başında ulaşım geliyor. Ulaşımın aksamadığı lokasyonların kullanılması projelerin cazibesini artıran etkenler arasında. Bu durum yabancı yatırımcıyı daha da çekiyor. Yabancı yatırımcılar Türkiye’deki projeleri sadece yatırım amaçlı değil kendi yaşamları için adeta bir B planı olarak görüyor. Bursa da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği kentlerin başında geliyor” dedi.

Tek eksik, havalimanı…

Bursa’nın hava limanı konusunda eksikliği olduğunu da dile getiren Özalp, “Aslında Bursa’nın tek eksiği uluslar arası hava alanının olmamasıdır.  Bu faaliyete girdirilebilirse veya bahsettiğim ülkelerden seferler düzenlenebilirse Bursa ekonomik olarak patlama yaşar” şeklinde konuştu. Sadece Araplara güvenmenin doğru olmadığını da belirten Özalp, “Bursa’da Uluslararası hava alanı devreye girerse Bursa inşaat sektöründe İstanbul’a kafa tutar.  Bundan iki sene önce Bursa’daki büyük firmalar İstanbul’da projeler başlattı. Sadece Araplara güvenmekte yanlış olur. Ülkemizde şu anda yaşanan iç karışıklıktan dolayı biraz geri çekilme var. Ülke de istikrar olduğu zaman Arap geliyor. Arap savaştan kaçıyor ve buna benzer olayların olduğu yere gelmek istemiyor, dolayısıyla bundan ekonomi etkileniyor” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89