banner94

banner77

banner69

banner88

Turkuaz Seramik UNİCERA'da

Turkuaz Seramik, sektöründe dünyanın en önemli ilk 3 fuarı arasında yer alan UNICERA Fuarı’nda çevreye duyarlı ve inovatif ürünleriyle 15. kez yer aldı.

GÜNDEM 28.03.2016, 15:10 28.03.2016, 15:10
Turkuaz Seramik UNİCERA'da
banner66

Konut Yapı Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Turquaz Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Noyan Özkaya,  UNICERA Fuarı’nın yoğun bir ilgiyle karşılandığını dile getirdi.



Seramik sektörü ihracatında Türkiye’nin doğal pazarları arasında yer alan Kuzey Afrika, Orta Doğu, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerde yaşanan siyasi karışıklıklar ve petrol fiyatlarındaki dalgalanma kaynaklı bir düşüş olduğunu kaydeden Özkaya, “Ancak sektörümüzde bu genel düşüş ortalamasının çok altında. Biz bu düşüşü alternatif pazarlar geliştirerek, özellikle Amerika, Kuzey Avrupa, İngiltere, Almanya gibi ülkelerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz” dedi.



ÜRETMEK TEK BAŞINA BİR ŞEY İFADE ETMİYOR

Avrupa ülkelerinde üreticilerin güçlerini kaybetmesi ve markalarının zayıflamasıyla birlikte Türk firmaları için yeni bir fırsat ortaya çıktığını vurgulayan Özkaya, “Bu fırsatla birlikte biz ürün kalitemizi Avrupa’nın üst noktasına taşımış bulunmaktayız.  Şimdi en önemli konumuz markalaşmakta. Çünkü üretmek artık tek başına bir anlam ifade etmiyor. Satamıyor, satarken pazarlayamıyor, nihai tüketiciyi ürününüze aşık edip yenisi ne zaman çıkacak diye bekletemiyorsanız sadece üretmenizin bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

ARGE FAALİYETLERİNDE MAKİNE ENDÜSTRİSİ İTİCİ GÜÇ OLMALI

ARGE faaliyetlerinin seri üretime alınmadıkça çok bir şey ifade etmediğini ve seri üretime geçmek için makine parkı ve makine endüstrisinin itici güç olması gerektiğini savunan Özkaya, şöyle devam etti: “Seramik sektöründe Bursa’da İzmir’de, İstanbul’da tüm dünyaya ihracat yapabilen firmalarımız mevcut.  Tabi firmalarımız yeni yeni bu seviyeye ulaştılar.  Teknolojimizi yerli firmalarımızda yapılmış olan ARGE faaliyetleriyle seri üretime döndürdüğümüzde daha iyi yollar kat edeceğiz.”

OTOYOL TAMAMLANDIĞINDA BURSA HIZLI BİR İLERLEME KAYDEDECEK

Turquaz Şirketler Grubu tarihinde Bursa’nın ayrı bir yeri olduğunu belirten Özkaya, “Bursa beni çok eskilere götüren içinde çocukluk hatıralarımı barından bir şehir. İstanbul-İzmir Otoyolu tamamlandığında Bursa, çok hızlı bir ilerleme kaydedecek. 2020 yılında İstanbul’a yaklaşan bir potansiyele sahip olacaktır. Ulaşım projeleriyle Kayseri, Konya gibi iller de çok hızlı bir gelişme ivmesi kazanacaklardır” diye konuştu.

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
11°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89