banner94

banner77

banner69

banner88

Türkiye İMSAD ve TMB’den seçim değerlendirmesi

Türkiye Mütehahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

GÜNDEM 26.06.2018, 12:59 26.06.2018, 13:09
Türkiye İMSAD ve TMB’den seçim değerlendirmesi
banner66
 

TMB Başkanı Mithat Yenigün:

“Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi, vatandaşlarımızın yüzde 88 katılımı ile tüm dünyaya örnek bir demokrasi deneyimi olarak tamamlandı.

Türkiye Mütehahhitler Birliği olarak Türkiye’nin yeni yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni üyelerini tebrik ediyoruz.

Halkımızın istikrar beklentisini ortaya koymuş olan seçim sonuçlarının, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine katkı sağlaması hepimizin en büyük temennisidir.

Bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında pek çok önemli projeye imza atan ve dünyada bir marka haline gelen Türk müteahhitlerinin, yeni dönemde de hükümetimizin ve ilgili kurumlarımızın desteğiyle çok daha büyük başarılara imza atacağından, ülkemizin büyümesine önemli katkılar sağlayacağından hiç şüphe duymuyoruz.

Seçimlerin tamamlanması ve belirsizliklerin ortadan kalkması iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına gelmektedir. Seçimlerin hemen ardından gündemimizin vakit kaybetmeden ekonomiye gelmesi ve normalleşmeyi sağlayacak bir iklimin oluşturularak sürdürülebilir büyümenin yakalanabilmesi için gerekli adımların atılmasını beklemekteyiz. Küresel ortamın son derece kırılgan olduğu böyle bir dönemde öngörülebilirliği yeniden güçlendirerek yatırım ortamını iyileştirecek yeni bir yol haritasına olan ihtiyacımız sürmektedir.

Kısa vadeli teşvik tedbirlerinin yanı sıra artık kalıcı ve uzun vadeli yapısal reformların gündeme alınmasını sabırsızlıkla beklemekteyiz. Böylece Türkiye’nin; dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alacağı, bu başarının ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ile insanımızın gelişmişlik düzeyi, mutluluk ve refahına yansıyacağı bir geleceğin inşası başlıca dileğimizdir.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarının tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz.”





Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yüksek bir katılımla gerçekleştirildi.

Yürürlüğe giren yeni yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tüm yeni üyelerini tebrik ediyoruz.

Yüzde 88 katılımla gerçekleşen seçim sonuçlarının, Türkiye’nin yaşadığı zorlu süreçten, birlik ve beraberlik içinde, güçlenerek çıkmasına katkı sağlaması en büyük dileğimizdir.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olarak, yılın ikinci yarısının üretim odaklı bir anlayışla yönetilmesi, seçimlerin hemen ardından istikrarın sağlanması ve devamı için ekonomideki sorunlara öncelik verilmesi ve uzun vadeli yapısal düzenlemelerin hızla tamamlanması en büyük temennimizdir.

Kuruluşundan bu yana geçen 34 yılda, Türk inşaat sanayini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak, seçim sonuçlarının ve yeni yönetim sistemimizin ülkemizin refahının artırılmasına ve huzur ortamının sağlanmasına vesile olmasını diliyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner92
banner89