banner94

banner77

banner69

banner88

Timsah kafasını çıkaracak

Stadyumda merakla beklenen üretim başladı...

GÜNDEM 11.08.2016, 10:44 11.08.2016, 11:07
Timsah kafasını çıkaracak
banner66
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan en büyük anıtsal yapı olan yeni stadyumda, kamuoyunun merakla beklediği ‘timsah kafası’ içi üretimler başladı.

 
Parça üretimlerine başlayan yüklenici firmayı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, parça üretimlerinin devam ettiğini, 1 ay içinde de stadyumda montaj çalışmalarına başlanacağını söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıtsal yapılarından biri olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan yeni stadyumda, merakla beklenen üretime başlandı. Takımın simgesiyle özdeş olarak timsah görünümünde inşa edilen stadyumda, timsah kafasını oluşturan bölümün inşaatı yüklenici firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle yapılamamıştı. Yüklenici firmanın iflas ertelemesi alması yüzünden yaşanan sıkıntılı süreç, Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesi ile aşıldı. Çelik konstrüksiyon konusunda uzman, Bursa’nın marka şirketi Cemdemir A.Ş.’de üretimler başladı.

 


1 ay içinde montaj başlayacak
 
Timsah kafasıyla ilgili hazırlık imalatlarının yapıldığı firmayı yerinde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim hakkında bilgiler aldı.



Yeni stadyumun Bursa’ya kazandırılan en önemli anıtsal yapılardan biri olduğunun altını çizen Başkan Altepe, “
Kamuoyunda en çok konuşulan kısım timsahın başıydı. Daha önceki yüklenici firmaların sıkıntıya girmesi, iflas ertelemesi almasıyla birlikte büyük sıkıntı yaşamıştık. Artık timsahın başı da Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde Bursa’da yapılmaya başlandı. Çelik konstrüksiyon konusunda marka olan konunun uzmanı, bu alanda güzel imalatlar gerçekleştiren Cemdemir firmasına malzemeler geldi. Parça üretimleri başladı. Ön hazırlık imalatından sonra stadyumdaki imalatları da başlayacak. Bir ay içinde montajlara başlanacak. Bu çalışmalar tamamlandığında da dünyanın en gösterişli, ilgi çeken stadyumlarından biri Bursa’mızda olacak” diye konuştu.
 
Öte yandan stadyumu çevreleyen ve açık renk olması yüzünden görselliği bozan sinekliklerin de boyanması işlemine başlandı. Yapılan çalışma tamamlandığında sinekler koyu yeşil olacak ve görüntü bütünlüğü sağlanacak.









Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89