banner94

banner77

banner69

banner88

Teknolojik çözümler

Kentlerin hızlı büyümesiyle birlikte can ve mal güvenliğine yönelik konular giderek önem kazanıyor

GÜNDEM 28.06.2014, 13:25 28.06.2014, 13:25
Teknolojik çözümler
banner66

Güvenlik için en yaygın yöntem olarak alarm ve kameradan oluşan güvenlik sistemleri öne çıkıyor. Caydırıcı ve önleyici niteliğe sahip olan sistemler, özellikle huzur ve güven duygusunun oluşumunda oldukça önemli bir yer tutuyor. Büyüyen şehir yapısıyla birlikte kent merkezinden uzak ve kent kalabalığından izole alanlarda kurulan modern yaşam sahaları sessiz ve sakin yaşam isteyenlerin olduğu gibi hırsızların da ilk tercihi oluyor. Öte yandan bu rafine hayat ile kendi dünyasında özgürleştiğini düşünen insanlar herhangi bir saldırıya karşı güvenlik ihtiyacı duyuyor ve tehditlere karşı kendini bir koruma mekanizmasına bağımlığı gördüğü için de bir başka paradoksun içinde bulunuyor. Konut ve Yapı gazetesi olarak, Arsima Güvenlik firması Satış ve Pazarlama Müdürü Tekin Gürdeğin’den bilgi edindik.

Güvenlik sistemlerinin caydırıcı ve önleyici özelliğiyle etkili olduğu kadar uygun teknoloji ile yaşanan olaylar sonrasında sonuca etkisi açısından da önemli odluğunu belirten Tekin Gürdeğin, “İnsanlar başlarına bir sıkıntı geldikten sonra çözüm arıyorlar. Genellikle bize bir hırsızlık olayı yaşadıktan sonra çözüm arayanlar geliyor. Bazen insanlar evdeyken bile hırsızlar bayıltıcı gaz kullanarak insanları bayıltıp evi soyup çıkıyor. Biz bu noktada evin konumuna göre hangi güvenlik önlemleri alınabilir belirleyip ona göre hareket ediyoruz. Güvenlik kamerası caydırıcıdır ve olay sonrası için de bir delil görevi görmektedir. Alarm sistemi de hırsız camı ya da kapıyı açıp içeriye girdikten sonra harekete geçtiği için bir nevi önleyicidir diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Özellikle gelişen teknolojiyle birlikte kameraların giderek daha fazla işleve sahip olduğunu belirten Gürdeğin, “Biz firma olarak daha çok kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışıyoruz. Özellikle güvenlik kamera sistemleri yalnızca güvenlik için değil örneğin bir AVM’de giren çıkan sayısının ölçümü veya bir fabrika otomasyonunda tehlike anında uyarıcı görevlerini yerine getirebilmektedir. Gelişen teknolojiyle birlikte kamera yalnızca görüntü çekme değil algılayıcı vazifesi de üstlenebiliyor. Kamera, özellikle sanayinin yoğun olduğu şehirlerde, fabrikalarda bir ekranı veya durumu izlemek için tercih edilebilir duruma gelmiştir. İstenilen şarta göre istenilen özellikte kamera sistemleri bulunuyor. Malzeme, türlerine göre alt, orta ve üst sınıf niteliklerine sahip olabiliyor. Biz genellikle orta ve üst sınıf malzeme kullanıyoruz” şeklinde konuştu.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner89