banner94

banner77

banner69

banner88

Taş Mektep eski ihtişamına kavuşacak.

Tirilye Taş Mektep Binası'nda restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmaların 2 yıl gibi bir süre devam etmesi öngörülüyor.

GÜNDEM 05.07.2017, 09:53 05.07.2017, 09:56
Taş Mektep eski ihtişamına kavuşacak.
banner66
1909 yılında inşası tamamlanan ve 1989 yılına kadar okul olarak kullanılan Tirilye Taş Mektep Binası Restorasyon çalışmaları düzenlenen tören ile başladı. Tarihi binanın geleceğe taşınması ile ilgili Tirilye halkının katkısı da alınacak. Yaklaşık 5 milyon TL bedelle yapılacak olan restorasyon çalışmalarının iki yıl gibi bir sürede tamamlanması öngörülüyor.

Mudanya Belediyesi’nin Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı katkılarıyla gerçekleştirdiği 1909 -1989 yılları arasında yatılı okul, ilk ve orta okul olarak kullanılan ve yaklaşık 30 yıldır atıl bir vaziyette duran Tirilye Taş Mektep binasının restorasyon çalışmaları düzenlenen tören ile başladı. 

Gerçekleşen törene Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yunanistan Pikermi Belediye Başkanı Evangelos Bournous, Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Yüksek Mimar Mithat Kırayoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar, Taş Mektep mezunları ile Tirilyeliler ve Mudanyalılar katılım sağladı.

 “TİRİLYELİ HEMŞEHRİLERİMİZİN KATKISINI ALACAĞIZ”

Tarihsel ve kültürel değerleri ayağa kaldırmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tirilye ve Mudanya’nın ayağa kalktığı bir gün yaşadıklarını söyledi. 

Dünya’da yalnızca 21 günün savaşsız geçtiğini belirten Türkyılmaz, “Barışı yaşatmak, gelecek nesillere barış içerisinde bir dünya bırakmak bizlerin elinde” sözleriyle barış ve kardeşliği vurgu yaptı. Taş Mektep binasının Tirilye’nin özgün haline kavuşmasında önemli bir rol oynayacağını belirten Türkyılmaz, “Sadece yapıların değil sokakların ve caddelerin eski haline dönmesiyle en güzeli olma yolunda önemli bir yol alacaktır. Taş Mektep en güzel şekilde geleceğe taşınacaktır. Proje demokrasisi anlayışımız ile Ağustos ayının ilk haftası bir çalışma daha yapacağız. Binamızın nasıl geleceğe taşınması ile ilgili kararlarda Tirilyeli hemşehirilerimizin de katkısını alacağız” dedi.

Taş Mektep’in restorasyon çalışmaları için Bursa Valisi İzzetin Küçük ve Kaymakam Faik Oktay Sözer’e teşekkür eden Türkyılmaz, açılış kurdelesini de hep birlikte kesmeyi temenni etti. 

AKSÜNGER, “TAŞ MEKTEP’İN EĞİTİME BÜYÜK KATKILARI OLDU”

Taş Mektep Binasının muazzam bir eser olduğuna vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, “Bu binayı ayağa kaldırmak taşı restore etmek değildir. Kültürü ile ayağa kalkacak bir çalışma gerçekleştirilecektir” dedi.

Taş Mektep’in eğitime büyük katkı sağlayan bir yapı olduğunu da sözlerine ekleyen Aksünger,  restorasyon çalışmalarının ardından binanın eski ihtişamına kavuşarak tarih turizmine katkı vereceğine inandığını söyledi.

Gerçekleşen konuşmaların ardından Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve protokol üyeleri ilk çekici vurarak restorasyon çalışmalarını başlattı.  

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89