banner94

banner77

banner69

banner88

STK'larda yönetimler değişti

Sektörel derneklerde genel kurullar yapıldı. Bazı dernekler mevcut yönetimle yola devam etme kararı alırken, BURTİMDER, Mimar Mühendis Grubu Derneği Bursa Şubesi, Türkiye Müteahhit­ler Birliği, KONUTDER ve Gayrimenkulde Kadın Liderler gibi dernekler ise yönetim değişikliğine gitme kararı verdi.

GÜNDEM 25.04.2021, 15:48 30.11.-0001, 00:00
STK'larda yönetimler değişti
banner66

Sektörel derneklerde genel kurul heyecanı yaşandı. BURTİMDER, Mimar Mühendis Grubu Derneği Bursa Şubesi, Türkiye Müteahhit­ler Birliği, KONUTDER, Gayrimenkulde Kadın Liderler gibi sivil top­lum kuruluşları, yeni yönetimleriyle geleceğe hazırlanıyorlar.

Burtimder’de

Yeni Başkan

Murat Çakmaker

Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği’nde (BURTİMDER) yeni başkan Makro Isı firma sahibi Murat Çakmaker oldu. 4 dönem BURTİMDER Baş­kanlığını yürüten Yusuf Aydın Eskibozkurt, artık görevi gençlere devret­menin zamanı geldiğini ifade ederken, görev süresi boyunca birlikte çalıştığı tüm üyelere teşekkür etti. BURTİMDER’in Olağanüstü Genel Kurul toplantısında faaliyet raporu ile mali tabloların okunarak onay­lanması ve kabulünden sonra gerçekleşen seçimde Murat Çakmaker, oy birliği ile başkan seçildi.Yönetim Kurulu'nun seçiminin ardından, Divan Başkanlığı'nın önerisiyle 4 dönem BURTİMDER Başkanlığı yapan Yusuf Aydın Eskibozkurt, BUR­TİMDER'in onursal başka­nı seçildi.

Seçimin ardından te­şekkür konuşması yapan BURTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmaker, “Yusuf Başkan çok güzel ve başarılı işler yaptı. Yönetiminde bizler de vardık. Sektörümüz adına birlik beraberlik içinde yeni projelerle göre­vimizi yapmaya çalışaca­ğız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Sektörümüze hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

BURTİMDER’in yeni yönetim kurulu şu isim­lerden oluştu: Murat Çakmaker (Makro Isı), Cengiz Eker (İzomet), Ha­san Okumuş (Okumuşlar Yapı), Burak Barut (Edessa Mobilya), Erhan Adalıer (Mar-Esen Plastik), Salim Yılmaz (Sesa Marmara Boru), Mehmet Erdoğan (Motif Yapı).

MMG Bursa’da

Kasım Şükrü Karabulut

Güven Tazeledi

Mimar Mühendis Grubu Derneği (MMG) Bursa Şu­besi’nde yapılan 8. Olağan Genel Kurul’da, mevcut Başkan Kasım Şükrü Kara­bulut, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Faaliyet ve denetleme raporları ile tahmini bütçenin görüşül­mesi ve onaylanmasının ardından, seçime geçildi. Açık oylama şeklinde ya­pılan ve tek listeyle gidilen seçimde, mevcut Başkan Kasım Şükrü Karabulut, oy birliğiyle yeniden göreve seçilerek güven tazeledi.

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan MMG Bursa Şubesi Başka­nı Kasım Şükrü Karabulut, “Bugünler inşallah geçe­cek. Normalde bizim genel kurullarımız daha farklı konseptlerde yapılıyor ama bu sefer salgının getirdi­ği bir kısıtlama var. Bu şekilde yapmamız gereki­yor. Katılan üyelerimize ve dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Doğru neyse, hak ve adalet neyse onu yapmak ve gerçekleş­tirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. MMG Bursa Şubesi’nde oluşan yeni yönetim kuru­lunda şu isimler yer aldI: Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Kasım Şükrü Ka­rabulut, Mustafa Arslan, Ahmet Ercan Kızılcık, Haydar Soysal, Muhammet Emin Ünal, Şeyma Burçin Kaplan, Mahmud Sami Döven.

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin

Yeni Başkanı

Erdal Eren

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Bir­liği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim ku­rulu seçimlerini gerçekleş­tiren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenmiş olan Erdal Eren oldu.

Anadolu’yu inşa etmek için yola çıkan vatansever bir grup müteahhit tara­fından 69 yıl önce kurulan Türkiye Müteahhitler Bir­liği, 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nda yeni yöneti­mini belirledi. Gerçekleşti­rilen seçimlerin ardından Mithat Yenigün, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) başkanlık görevini Erdal Eren’e devretti.

Seçimlerin ardından açıklama yapan Türki­ye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, “Hem üyelerimizin hem inşaat sektörünün hem konut sektörünün hem de genel olarak ülkemizin sorun­ları için fikirler üretmeye, çözüm önerileri sunmaya çalışacağız. Türkiye’nin kalkınması için STK’lar ve kamu ile işbirliğini mut­laka devam ettireceğiz ve geliştireceğiz” dedi.

Gerçekleştirilen genel ku­rulda 3 yıllığına görev ala­cak Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu’na şu isimler seçildi: “Erdal Eren, Başar Arıoğlu, Hüse­yin Arslan, İhsan Çetin­ceviz, Deha Emral, Müfit Eren, Süheyla Çebi Kara­han, Cahit Karakullukçu, Ferhat Nasıroğlu, Tevfik Öz, Erdem Tavas, Kartal Usluel, Murat Üstay.”

KONUTDER,

Altan Elmas’la

yola devam edecek

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’n­de (KONUTDER) Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. 29 Mart 2017 tarihinden beri KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Z. Altan Elmas, oy birliğiyle üçüncü kez KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

KONUTDER olarak sektö­rün iyileşmesi ve gelişmesi için önemli gelişmelere imza attıklarını belirten Elmas; “2018 yılında KO­NUTDER talebi ile yabancı­ya konut satışında vatan­daşlık edinimi için gereken 1 milyon dolarlık bedelin 250 bin dolara çekilmesi­ne öncü olduk. Bu geliş­meyle çok ciddi anlamda vites büyüttük ve yıllık 5 milyar doları aşan satışlar gerçekleştirdik. Doğrudan yabancı yatırımlarının son yıllarda oldukça düşmesi­ne rağmen 'yabancıya ko­nut satışında' sadece son 3 yılda 15 milyar dolar, son 6 yılda ise 25 milyar dolar döviz geliri elde ettik” dedi.

GKL’nin

Yeni Başkanı

Didem Hiçyorulmazlar

Yaklaşık beş yıldır gayri­menkul sektöründe kadın varlığını güçlendirmek ve üst yönetim kademesinde­ki kadın sayısını arttırmak için mücadele eden Gayri­menkulde Kadın Liderler (GKL) Platformu’nda bay­rak değişimi yaşandı.

İki yıldır GKL İcra ve Da­nışma Kurulu başkanlığı görevlerini yürüten Neşe­can Çekici, Kurul Toplan­tısı’nda gerçekleşen seçim sonrasında görevini Didem Hiçyorulmazlar’a devretti. Eski Başkan Çekici, tüm üyeler adına yeni GKL Baş­kanı Didem Hiçyorulmaz­lar’a başarılar diledi.

GKL Danışma ve İcra Ku­rulu üyesi olan ve bir yıldır Eğitim Proje Grubu Baş­kanlığı görevini yürüten GKL Platformu’nun yeni Başkanı Didem Hiçyorul­mazlar, 2017 yılından bu yana AKİŞ GYO A.Ş.‘de üst yönetimde Satış ve Pazar­lama Direktörü olarak gö­rev yapmaktadır. Ekibiyle birlikte Türkiye’de ilk defa bir gayrimenkul firma­sı tarafından, toplumu bilinçlendirmek ve gelişi­mine katkıda bulunmak amacı ile hayata geçirilen “Yaşam Akademisi” ile pek çok farklı konuda yüzlerce seminer ve söyleşiler dü­zenleyerek 5 yılda yaklaşık 40 bin kişiye erişilmesine katkı sağlamıştır. Sorum­luluğunda olan alışveriş merkezlerinde gerçekleşen projelerle de toplumsal gelişime katkı sağlayarak toplam 193 ödül almıştır. ICSC (International Council of Shopping Centers) ve ULI (Urban Land Institute) üyesi olan Hiçyorulmaz­lar, 2020 Şubat ayında Data Expert ve Fortune Dergisinin hazırladığı “Türkiye’nin En Etkin 50 CMO‘su” listesinde yer almıştır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89