banner94

banner77

banner69

banner88

Soğanlıda inşaatlar hızla yükseliyor

Dündar: "Kimseyi Mağdur Etmeden Dönüşüm Yapıyoruz”

GÜNDEM 13.01.2016, 09:47 13.01.2016, 09:47
Soğanlıda inşaatlar hızla yükseliyor
banner66

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde gelinen son nokta hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Basın mensuplarıyla birlikte projenin şantiye alanını ve örnek daireyi gezen Başkan Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin tüm Bursa için düşünülen kentsel dönüşümü hayata geçirmek amacıyla geliştirilmiş örnek bir proje olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediyesi’nin ilçeye ve Bursa’ya değer katacak vizyon projelerinin başında gelen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar son sürat devam ediyor. Sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin dönüşümüne ışık tutan proje, 35 hektarı rezerv, 7 hektarı ise riskli alan olmak üzere toplan 42 hektar alan üzerinde gerçekleştiriliyor. Rezerv alanda yer alan ve projenin 15 bin 95 metrekarelik alanını oluşturan 1. etap 1. kısmında inşa edilecek 223 konut ve 17 ticari alan için ilk harç geçtiğimiz yıl Ekim ayında döküldü. 10 blok olarak inşa edilecek olan 1. etap 1. kısımlık bölümde kaba inşaatın yüzde 30’luk bölümü tamamlandı. 4 etap olarak gerçekleştirilecek olan projede, rezerv alanda yer alan 3. ve 4. etap çalışmaları ise Ocak ayı içerisinde başlıyor. 2. etabın ihalesi ise yine Ocak ayı içerisinde tamamlanacak. Her etaptaki inşaat çalışmalarının ise 20 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, büyük bir hızla yükselen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi inşaatında gelinen son nokta ve bundan sonra yürütülecek çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi vermek amacıyla bir şantiye alanında tanıtım toplantısı düzenledi. İlk olarak basın mensuplarına örnek daireyi gezdiren Başkan Dündar, daha sonra şantiye alanına girerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi belediyesi olarak 5 yıldır üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm projemizde inşaatlar şu an hızla yükseliyor. Projede ilk olarak rezerv alanda inşaat çalışmalarını başlattık. Burada toplam bin 744 daire inşa edeceğiz. Daha sonra riskli alanda yaşayan vatandaşlarımızı buradaki konutlara taşıyacağız. Böylelikle hiç kimse mağdur edilmeyip, başka bir mahalleye taşınmak zorunda bırakılmadan dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

Kentsel dönüşümün amacının deprem riski olan bölgelerde vatandaşın daha güvenli konutlarda yaşantısını sürdürmek olduğunu ifade eden Dündar, “Zemininde sıvılaşma tespit ettiğimiz Soğanlı’daki bu sıvılaşmanın önüne geçmek için Jet Graut yöntemi ile zemine çimento enjekte ettik.  Jet Graut dünyada en çok deprem yaşayan ülkelerden biri olan Japonya’da  1970’li yıllarda ilk kez uygulanmış ve başarılı olmuştur. Ülkemizde de 1986’dan itibaren kullanılıyor. Zemin ıslahı bakımından en etkili sonuçlar alınan bu yöntemi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde uygulayarak zemini sağlamlaştırdık” diye konuştu.

Basın mensuplarına Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında teknik bilgiler de veren Başkan Dündar, “Projeyi Çevre Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Alanın kamulaştırmasını da birlikte yaptık. Yapılan protokolün ardından yetki belediyemize devredildi. Bu bölgede modern bir şehir planladık. Mimarisi ve planlaması ile Bursa’nın merkezi olacak yeni bir mekan ortaya çıkıyor. Yüzde 15’i yapı, kalan kısmı ise yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak planlanmış. Toplam 418 bin 619 metrekare inşaat alanına sahip olan projede, konut alanı 299 bin 885 metrekareden oluşuyor. Zemin+5 kat olarak inşa edilecek olan binalarda 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler yer alacak. Rezerv alanda 1744 ve riskli alanda 344 olmak üzere proje genelinde toplam 2088 daire inşa edilecek. Projede toplam ticaret alanı ise 21 bin 734 metrekareyi kapsıyor. Tüm binaların altında kapalı otoparklar inşa edilecek. 3800 araçlık kapalı otoparkların yanı sıra 350 araç kapasiteli açık otopark alanı da yer alacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Dündar, inşaat sahasındaki gezinin ardından basın mensuplarıyla birlikte Hilton Otel’e geçerek basın mensuplarına projenin tanıtım animasyonunu izletti. Başkan Dündar, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89