banner94

banner77

banner69

banner88

Sismik İzolasyon Çalıştayı 14 Şubat'ta

İMSİAD yapacağı çalıştay için çalışmalarını sürdürüyor.Bu kapsamda 5 Akademik Odayı ziyaret eden İMSİAD, tam destek aldı.

GÜNDEM 03.02.2017, 13:27 03.02.2017, 15:11
Sismik İzolasyon Çalıştayı 14 Şubat'ta
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) AR-GE Komisyonu, TMMOB’a bağlı 5 akademik odayı ziyaret etti.



İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AR-GE Komisyonu Başkanı Mustafa Andıç, İMSİAD Yönetim Kurulu üyesi Gürol Ferik, İMSİAD Üyesi Zafer Milli ve İMSİAD Genel Sekreteri Faruk Özcan tarafından gerçekleştirilen ziyarette 14 Şubat’ta yapılacak ‘Sismik İzolasyon Çalıştayı’ hakkında akademik oda temsilcilerine bilgi verildi. 



İMSİAD, Uludağ Üniversitesi’nde geniş bir katılımla yapılan Sismik İzolasyon Çalıştayı Ön Toplantısının ardından 14 Şubat günü BTSO’da düzenlenmesi planlanan çalıştay programı için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şubesi temsilcileriyle bir araya gelen İMSİAD heyeti, akademik odaları çalıştaya davet etti. 



AKADEMİK ODALARI ÖNEMSİYORUZ



İMSİAD olarak sektörün sorunlarını çözmek için ortak akıl oluşturmaya gayret sarf ettiklerini belirten Andıç, hayati önem arz eden kentsel dönüşümün doğru yapılması için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu kapsamda 4 konu belirlediklerini ifade eden Andıç şunları söyledi: “Kentsel dönüşümü hepimiz fırsat olarak görüyoruz. Ancak bunu fırsata çevirmek için de çalışmalıyız. Bu amaç doğrultusunda bizler de hem nitelikli ve doğru bir kentsel dönüşüm için hem de sektöre ve ekonomimize fayda getirmesi için çalışma yapılması gereken 4 konu belirledik. İlk aşamada sismik izolatör konusunu gündemimize aldık ve bu konu hakkında toplantılar yaptık. Şimdi çalıştay yapıyoruz. BTSO’da 14 Şubatta yapılacak çalıştayımız da sizleri de görmek istiyoruz. Bizler akademik odaları önemsiyor ve olmazsa olmaz paydaşımız olarak görüyoruz. Verimli bir çalıştay yapmak için katkılarınızı bekliyoruz. Ardından ise yeşil binalar, ısı pompaları, çatıların yenilenebilir enerji için kullanımı konularını sektörün gündemine getireceğiz.”





AKADEMİK ODALARDAN TAM DESTEK



Teknik konuları gündeme taşıdıkları için İMSİAD’a teşekkür eden İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, ortak sıkıntıları olan sektör paydaşlarının ortak çözümler de üretebilmeleri gerektiğini belirtti. Albayrak, “Sektörde yapılan olumlu veya olumsuz işler hepimizi etkiliyor. Her birimiz aynı gemideyiz. Dolayısıyla birlikte hareket edip güç birliği yapabilmeliyiz. Sizlerin bu gibi teknik konuları önemseyip çalıştay yapması don derece kıymetli. Bizler de çalışmalarınızda üzerimize düşeni yapmayı, bilgimizi ve tecrübemizi aktarmayı istiyoruz” dedi. 



Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart da uzmanlıklar ve bilimsel çalışmalarına önemine değinerek “Belirlenen 4 konunun sektöre adapte edilebilmesiyle çok önemli bir aşama kaydedilebilir. Fikirlerimizle destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.



Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya ise İMSİAD’ın doğru bir çalışma yaptığını belirtti. Kentsel dönüşüme bütün olarak yaklaşılması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, İMSİAD’ı çalışmasından ötürü tebrik etti. Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar da şunları söyledi: “Akademik odaların, STK’ların kurulma amacı topluma fayda sağlamaktır. Bu faydayı gerçekleştirmek için de güç birliği yapmalıyız. Kentsel dönüşüm herkes için bir fırsat. Doğru ve nitelikli planlar projeler yaparak bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.” 



İMSİAD’ın ziyaretinden mutluluk duyduklarını ifade eden Çevre Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilcisi Efsun Dindar da enerji verimliliği, yeşil binalar, solar çatı gibi konularda ortak çalışmalar yapabileceklerini iletti. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89