banner94

banner77

banner69

banner88

Sektöre ivme kazandıran stadlar

Bir çok kentte sportif dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor...

GÜNDEM 30.10.2015, 20:17 30.10.2015, 20:17
Sektöre ivme kazandıran stadlar
banner66

Türkiye, kentsel dönüşümü tartışa dursun, sportif dönüşüm hızla devam ediyor. Birçok kentte şehrin yeni simgeleri arasına girmek için gün sayan stadyumlar, aynı zamanda Türkiye’nin inşaat sektöründe geldiği noktayı da gözler önüne sererken yeni iş alanları olarak dikkat çekiyor.

 

Türkiye’de son yıllarda eşine az rastlanır bir stadyum inşaatı atağı başladı. Bir zamanlar beton merdivenlerde tüm olumsuzluklara rağmen takımını desteklemeye çalışan futbol severler, Türkiye’nin dört bir yanında UEFA kriterlerinde yükselen modern statların tamamlanmasını dört gözle bekliyor. Adana’dan Malatya’ya, Samsun’dan Hatay’a kadar birçok kente yeni kimlik kazandıracak statlar, hem kapasite, hem de estetik olarak Türkiye'nin sportif geleceğine kalacak en önemli miraslar olarak göze çarpıyor. 

   

Diğer yandan her geçen yıl dev futbol mabetleri coşkulu atmosferleriyle açılışlarını, son teknoloji inşaat teknikleriyle de dikkat çekiyor. Her futbol takımının ve futbol takımına ruh veren kentlerin kimliği, yeni statlarda birer sanat eserine dönüşüyor. Aynı zamanda çevre dostu olan futbolun yeni adresleri, Türkiye'nin inşaat sektöründe geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Statlarda bir yandan da ebatlarıyla heyecanlandırıyor. En küçük stat 15 bin kişilik olarak dikkat çekerken bu sayı açılış için gün sayan Timsah Arena’da 45 bine kadar çıkıyor. 

 


Bursa Stadı (45 bin seyirci kapasiteli): 190 bin m² alana kurulan ve Bursa’nın en mega projelerinden biri olacak olan stadyumda artık sona gelindi. Artık yapımı tamamlanmak üzere olan ve halk arasında Timsah Arena olarak dillendirilen stadyumda maç oynanması için geri sayım başladı.





Adana Stadı (33 bin seyirci kapasiteli): Geçen yıl inşaatına başlanan 6 katlı 33 bin kişilik yeni Adana stadının fiziki gerçekleşmesinin yüzde 25'i tamamlandı. Betonarme kısmın azalmasıyla inşaatı ivme kazanacak stadı 140 milyon TL’ye mal olacak.


Antalya Stadı (33 bin seyirci kapasiteli): Gobahis background-position: initial; background-repeat: initial;">Antalya'da geçen yıl haziran ayında temeli atılan ve 96 dönümlük arazide yer alan 33 bin kişilik tam daire şeklindeki stadyum geçtiğimiz haftalarda faaliyete geçti.


 






Eskişehir Stadı (33 bin seyirci kapasiteli): Yoğun bir çalışma temposunun olduğu inşaatın da iç bölümde localar, kafeteryalar ve diğer bölümlerin son rütuşları yapılırken diğer yandan dış bölümde stadyumun çatısını örtme çalışmaları yapılıyor. Stadın şu anda yüzde 70’i tamamlanmış durumda.





Gaziantep Stadı (33 bin seyirci kapasiteli): Şubat ayında yapımına başlanan Gaziantep Stadı'nın kapasitesi 33 bin kişi olacak. Stadın dış cephesi kırmızı-siyah desenli olacak stadın yapımı yüzde 70 seviyesinde devam ediyor.




Kocaeli Stadı (33 bin seyirci kapasiteli): Yapımı yüzde 25 seviyesinde devam ediyor. 160 milyon TL bütçeye sahip olan Yeni Kocaeli Stadı, inşaatı tamamlandığında 33 bin kişi kapasiteye sahip olacak










Malatya Stadı (25 bin seyirci kapasiteli): Yapımı yüzde 70 seviyesinde devam ediyor.


 







Sakarya Stadı (25 bin seyirci kapasiteli): 137 milyon TL bütçeli stadın yapımı yüzde 55 seviyesinde devam ediyor.


 






Samsun Stadı (33 bin seyirci kapasiteli): Yapımı yüzde 75 seviyesinde devam ediyor.






Trabzon Stadı (41 bin kapasiteli): Trabzon'un Akyazı bölgesinde. Trabzonspor'un maçlarının yeni adresi olacak. Maliyeti tam 250 milyon TL olan stadın yapımı yüzde 75 seviyesinde devam ediyor.









DİĞERLERİ: 
Diyarbakır Stadı (33 bin seyirci kapasiteli): Tribünlerin hızla yükseldiği stadın yüzde 7’lik kısmı bitmiş durumda. Sözleşmeye göre 2016 yılının Temmuz ayında tamamlanması öngörülen Diyarbakır stadı 150 milyon tl’ye mal olacak


 

Hatay Stadı (25 bin seyirci kapasiteli): 306 milyon tl civarında olacak olan Yeni Hatay Stadyumunun ihalesi gerçekleştirildi. 25 bin kişilik stadın yer tespit çalışmasının bitmesi ile birlikte zemin iyileştirme çalışmalarına geçildi.

Sivas Stadı (25 bin seyirci kapasiteli): Sivas Arena, Sivas Erzincan yolu üzerinde, Sivasspor tesislerinin karşısında bulunan kamu arazisinde inşa edilen stadın yapımı yüzde 90 seviyesinde devam ediyor.
 


Manisa Akhisar Stadı (12 bin seyirci kapasiteli): Yapımı yüzde 50 seviyesinde devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89