banner94

banner77

banner69

banner88

Şehrin kalbi burada atacak

Osmangazi Meydanı'nda hafriyat çalışması başladı.

GÜNDEM 09.10.2019, 17:01 19.02.2020, 01:11
Şehrin kalbi burada atacak
banner66

Bursa'ya değer katacak ve şehrin yeni buluşma noktası olacak Osmangazi Meydanı için ilk kazma önümüzdeki günlerde vurulacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 40 dönüm alan üzerinde 24 saat yaşayan bir meydan ve altında 2 bin araçlık otopark inşa edeceklerini belirterek, projeyi 3 yılda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bursa'nın yeni cazibe merkezi olacak Osmangazi Meydanı kentsel tasarım projesinin ilk etabında temel için hafriyat çalışmaları devam ediyor.

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya değer katacak projelerinden olan proje, özellikle 4 kat otoparkıyla şehrin trafik sıkıntısına büyük ölçüde çare olacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu proje için Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, bütün siyasi partiler, meclis üyeleri ve vatandaşların görüşünü aldıklarının altını çizdi.

EN BÜYÜK BÜTÇELİ PROJE

Meydan projesinin Osmangazi Belediyesi'nin bugüne kadar yapmış olduğu projelerin en büyük bütçeli ve kapsamlı çalışması olduğunu belirten Başkan Dündar, "Bu bölgede 100’e yakın bina kamulaştırdık ve kamulaştırma bedeli olarak bugüne kadar 145 milyon lira ödedik. Osmangazi Belediyesi'nin büyük bir bütçe ile Bursa'ya kazandıracağı bir projedir. 4 kat yerin altında 2 bin araçlık otoparkla şehrin araç trafiği yoğunluğunu alacağız. Son yıllarda çöküntü alanı haline gelen Santral Garaj bölgesi, proje kapsamında yapılan kamulaştırma yıkımlarıyla temizlendi. Toplu ulaşımı teşvik edeceğiz. Bursa bu projeyle rahat bir nefes alacak" dedi.

“24 SAAT YAŞAYAN MEYDAN”

Şehrin merkezinde 40 dönüm üzerine 24 yaşayan bir meydan inşa edeceklerini ifade eden Dündar, "Birinci etapta 4 kat yer altında otopark, bunun yanında nikah salonu ve üzeri meydan olacak. Belediye binasıyla bütünleşmiş olacak. İkinci alt kısmıyla yani Santral Garaj Mahallesi'ne bakan kısmıyla da otobüslerin park edebileceği güzel bir meydan olacak. Projeyle ilgili yaptığımız anketlerde en önemli talebin otopark olduğu ortaya çıktı. 24 saat yaşayan ve kamu binasıyla vatandaşın buluşacağı eser ortaya çıkacak. Meydan projesini 3 yıl zarfında tamamlamayı hedefliyoruz. Osmangazi Meydanı 2 etaptan oluşacak. İlk etaptan sonra ikinci etapta kamulaştırılacak alanların çalışmasını yapıyoruz. Cami yeni yerine taşınacak. Oraya kültür merkezi yapılacak. Yolun yerin altına alınması daha sonraki projelerde yer alıyor. Hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Bursa denilince akla Osmangazi Meydanı gelecek. Ayrıca Ulubatlı Hasan Bulvarı'nda trafiği yer altına aldığımızda Osmangazi Meydanı ile Demiryolu ve Merinos birleştiğinden muhteşem bir görüntü ortaya çıkacak" dedi. 

OSMANGAZİ MEYDANI’NDA NELER OLACAK?

1. Etap

-           Osmangazi Meydan Projesinin 1. Etap İhale Bedeli: 188.787.000 TL

-           Projenin 1. Etabının toplam inşaat alanı 72.000 m2’dir

-           2 Etap halinde gerçekleştirilecek projenin 1. Etabının bodrum katında çok amaçlı salon ve sosyal donatı alanları, otopark ve teknik hacimler yer alacak

-           Zemin katında ise 1.600 metrekare sosyal donatı ve rekreasyon alanları yer alacak.

-           2.,3. ve 4. bodrum katında 2.000 araçlık otopark ve teknik hacimler bulunacak.

-           İhalesi tamamlanıp yer teslimi yapılan Osmangazi Meydan Projesinin 1. etabında hafriyat çalışmalarına başlandı.

-           Osmangazi Meydanı Projesinin 3 yılda tamamlanması öngörülüyor

OSMANGAZİ MEYDANI PROJESİ İÇİN TOPLAM

-       Kamulaştırılan alan: 22.518.63 metrekare

-       Kamulaştırma maliyeti: 145.000.000 TL

-       Yıkılan bina sayısı: 84

-       Otoparkın toplam araç kapasitesi: 4.000

-       Alt ve Üst Meydan toplam alan 21.800 metrekare

-       Toplam Rekreasyon alanı: 26.000 metrekare



-       Osmangazi Meydanı’nın tamamı sadece vatandaşlarımızın kullanabileceği gerçek bir meydan olacak

-       Alt ve üst mahallelerimizin kopukluğunu ortadan kaldıracak, Santral Garaj Bölgesi, Merinos Parkı ile bağlanacak  projesiyle bölge gece gündüz yaşayan bir buluşma mekânı olacak.

    -         Meydan, Cami, 500 kişilik Nikah ve Kokteyl Salonunun yanı sıra,

Konser, Gösteri ve farklı etkinliklere imkan sağlayan, otopark sorunu olmayan fonksiyonel Bursa’nın çöküntü alanı haline gelmiş bölgesi yeniden ihya edilerek, gerçek bir meydan bir yapı olacak.

-       Ayrıca peyzaj düzenlemesiyle çevresi ile bütünleşen, kent merkezini süsleyen güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Proje ile; Ulubatlı Hasan Bulvarı’ndaki doğu- batı trafik aksı yer altına alınacak, demiryolu altı ile şehrin üst kısmı birleştirilerek bütünlük sağlanacak. Park et - devam et uygulaması ile otoparka bırakılan araçlar sayesinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile şehir merkezine yüklenen araç trafiği de azalmış olacak. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89