banner94

banner77

banner69

banner88

Şahin'den yapılaşma eleştirisi

Yüksek yapılar hangi ölçeğe göre yapılıyor!

GÜNDEM 11.09.2012, 14:31 11.09.2012, 14:31
Şahin'den yapılaşma eleştirisi
banner66

İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, hiçbir kalıba sığmayan, gelişigüzel konulan yüksek yapıların hangi ölçeğe göre yapıldığını anlamakta zorluk çektiklerini söyledi.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, düzenlediği iftar yemeğinde üyeleriyle bir araya geldi. Yaklaşık bine yakın üyenin katıldığı iftar yemeğine Vali Şahabettin Harput, CHP Bursa milletvekilleri Turhan Tayan ve İlhan Demiröz, akademik odaların başkan ve yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri katıldı.

 

Gecede konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin,  İMO Bursa Şubesi’nin suya sabuna dokunmadan temizlik olmayacağını çok iyi bildiğini ve her zaman suya sabuna dokunan lokomotif bir akademik oda olduğunu söyledi.

 

BURSA İYİ DÜŞÜNMELİ

 

21. yüzyılın kentlerin yüzyılı olacağını ve 16 büyükşehir belediyesi içerisinde Bursa’nın kentleşme, kentlileşme, kent performansı ve dirençli kent sıralamasında 14-15’nci sıralarda gidip gelmesinin Bursa’nın başını iki elinin arasına alıp mutlaka düşünmesi gereken bir konu olduğunu aktaran Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Eğer Bursa’da varoşlarda yaşayan çocuklarımızın sadece yüzde 20’si Ulucami’yi görmüşse, yüzde 15’i Yeşil Türbe’yi görmüşse, yüzde 2’si Uludağ’ı görmüşse kentleşme ve kentlileşme konusunda gerçekten kanayan yaramız var demektir. Kanayan yara varken kısır çekişmelere zaman ayırmak, diyalogdan, kent dinamiklerinden uzak durmak gibi bir lüksümüz olmamalıdır. Kentlerimiz maalesef insan ölçeğini kaybetmiştir. Çocuk, yaşlı, yaya ve engelli ölçeği göz ardı edilmiştir. İşte hiçbir kalıba sığmayan şartları kuralları oturtulmamış gelişigüzel konulan yüksek yapılar hangi ölçeğe göre yapılmıştır. Biz mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları gerçekten bunu anlamakta zorlanıyoruz.”

 

Vali Harput ise, kentsel dönüşüm yasasının Türkiye ve Bursa için bir milat olabileceğini belirterek,  Bursa’nın tarihinin ve yeşilinin korunması, imarının düzenlenmesi ve kimlikli bir şehir olarak yeniden doğabilmesi adına bir şans olarak açıkladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89