banner94

banner77

banner69

banner88

Perde takıp çıkarmaya pratik çözüm

“Pratik Korniş” ile ev hanımlarına, iç mimarlara ve müteahhitlere kolaylık sağlıyor.

GÜNDEM 25.05.2016, 16:17 25.05.2016, 16:17
Perde takıp çıkarmaya pratik çözüm
banner66

Genç girişimci Züleyha Bulut, ortakları İhsan Toprakoğlu ve Ercan Koruk ile birlikte ürettiği “Pratik Korniş” ile ev hanımlarına, iç mimarlara ve müteahhitlere kolaylık sağlıyor.

3 ortaklı bir firma olarak Bursa'da faaliyet gösteren Pratik Korniş, kendi ismiyle ürettiği ürünle oldukça dikkat çekiyor. 3 ortak, 5 aylık bir ARGE çalışması sonucunda geliştirdikleri hareketli korniş mekanizmasıyla temizlik dönemlerinde büyük bir sorun teşkil eden perde tak çıkar işlemini çözüme kavuşturuyor. Ev hanımlarının yanında müteahhitlerin örnek dairelerde ve iç mimarların da dekorasyon sürecinde bir alternatif olarak ilgi geçiyor.



Konuyla ilgili açıklamalar yapan Züleyha Bulut, yılların kabusu olan perde takıp çıkarma sıkıntısının Pratik Korniş ile son bulduğunu ifade etti. Bulut, “Ürünü tasarlarken tamamen kendi ihtiyaçlarımızdan yola çıktık. 5 aylık bir ARGE sürecimiz oldu ve ürünü bu aşamaya getirdik. Taleplere ve kullanım şekillere göre geliştiriyoruz. Biz bunu tasarlarken faydalı olmasını düşündük. Konutlarda, otellerde, sahne sanatlarının yapıldığı kültür merkezlerinde kullanılabilen ve istenilen ölçüye kadar inen kuşak boyuyla her duruma ayak uydurabilen yapısıyla ürünümüz oldukça ilgi gördü” dedi.



Pratik kornişin faydalı ürün patentini de aldıklarını ifade eden Bulut, şehir içi ve şehir dışından oldukça fazla ürün ve bayilik talebi aldıklarını belirtti. Bulut ürünle ilgili şu bilgileri verdi: “3,5 metre kargoyla 6 metreye kadar ambarla şehir dışına yollayabiliyoruz. Bu ürünün üzerine stor, tül aksesuar perde hepsini asabilirsiniz. Metrede 6-8 kg civarında kaldırabiliyor mekanizmamız. Ürünün aparatlarımızın kalıplarını kendimiz döktürüyoruz. Eğrilme, bükülme kırılma gibi işlev görme ömrünü yitiren problemleri yaşamıyorsunuz. Talebe göre şekil alan bir ürünümüz var. Karşı taraftan gelen talebe göre ürünle ilgili karşılık verebiliyoruz.”

Bulut ayrıca örnek dairelerde müteahhitlerin ürünlerini kullandıklarını ve ürünlerini bu sayede konut alıcıya daha kolay pazarlayabildiğini ifade etti. Bulut sözlerini şöyle sonlandırdı: “Evi aldıran kadındır. Bir bayan evi alırken Pratik Korniş ürünümüzü gördüğünde çok beğeneceğini düşünüyoruz. Bu ürünün müteahhitin veya gayrimenkul danışmanlarının konutu pazarlarken ikan konusunda önemli bir argüman olacağını düşünüyoruz. Pratik Korniş, ekonomik konutlarda da lüks ve ultra lüks konutlarda da kullanılabilir bir üründür.”

 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89