banner94

banner77

banner69

banner88

Panorama 1326"ya "Altın Belge"

Panorama 1326, Bursa'nın ‘Altın Belgeli’ ilk binası olacak.

GÜNDEM 04.11.2015, 14:44 04.11.2015, 14:44
Panorama 1326
banner66
Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa’nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen ‘Altın Belgeli’ ilk binası olacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Panoramik Müze, tarihi yok etmeden, tarihle iç içe yepyeni bir tarihin ortaya çıktığı bir eser olacak” dedi.  

Temeli geçtiğimiz Eylül ayında atılan Panoramik Müze inşaatında incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi’nin, alanında uzman isimlerin uzun ve titiz çalışmaları sonucu hazırlanıp hayata geçirilen, Bursa’ya değer katacak simge yapılardan biri olacağını söyleyen Başkan Dündar, aynı zamanda kamu ve özel sektör dahil, Bursa’nın güvenli yeşil bina kategorisinde “Altın Belge” sahibi ilk binası olacağını söyledi.  

Binaların, ‘güvenli yeşil’ olarak tanımlanabilmesi için çok ciddi kriterleri karşılaması gerektiğini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Panorama 1326 Bursa Tarih Müzemiz, dünyada Green ve Leed isimleriyle verilen güvenli yeşil bina sertifikalarının karşılığı olan ve TSE tarafından verilen ‘Altın Belge’ sahibi ilk kamu ve özel sektör binası olacak. Bu belgeye sahip olabilmek için sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji tasarrufu, ekolojik malzeme kullanımı, iç ortam hava kalitesi, kullanıcı sağlığı ve konforu, ulaşım ve atıkların kontrolü, güvenlik, akustik gibi bir çok ciddi kriterler ile belli standartların karşılanması gerekiyor. Müzemiz, tüm bu kriterlere uygun olarak inşa edilip, Bursa’nın ilk ‘Altın Belgeli’ yapısı olacak. Fetih günü ve o dönemin yaşayışını, Osmanlı’nın insan odaklı yönetim anlayışını, düşünür ve ilim adamlarının felsefelerinin de yansıtılacağı müzemiz, maddi mirasımızın yanı sıra manevi mirasımızı da gelecek nesillere taşıyacak çok önemli bir eser olacak” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi olarak Bursa’ya ciddi bir eserler kazandırdıklarını, bunlardan biri olan Panorama 1326 Bursa tarih Müzesi inşaatının betonarme kısmının yüzde 40’a yakınının bittiğini ifade eden Başkan Dündar, “Bu bir Bursa projesi. Akademik Odalardan Üniversiteye kadar her kesimin paydaşı olduğu, Bursa turizmine çok önemli katkı sağlayacak bir eser” dedi. 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89