banner94

banner77

banner69

banner88

Otoban yatırımcıya kazandırmayı sürdürecek

Otoban çevresi prim yapmaya devam edecek.

GÜNDEM 06.09.2019, 14:39 19.02.2020, 23:46
Otoban yatırımcıya kazandırmayı sürdürecek
banner66

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Danışma Kurulu Başkanı Adnan Bozbay, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan İstanbul- İzmir otobanıyla, bu bölgenin daha da prim yapacağını söyledi. Bozbay, “İstanbul- İzmir hattı çok önemli bir hat. Ben yatırımcılara İstanbul-İzmir otobanının bulunduğu bölgelerin 10 yıl içerisinde daha çok prim yapacağını söyleyebilirim” dedi.

TÜGEM Akademi tarafından, Bursa’daki sektör paydaşlarına yönelik olarak bir eğitim düzenlendi. TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, BEMO Başkanı Erdal Çelebi, TÜGEM Bursa Başkanı Göksel Birsen’in de hazır bulunduğu ve DOSABSİAD Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim öncesi açıklamalarda bulunan TÜGEM Danışma Kurulu Başkanı ve Ticari Gayrimenkul Uzmanı Adnan Bozbay, ticari gayrimenkulün, konut gibi işlemediğine dikkat çekti. Bozbay, ”Eğer ticari gayrimenkul yatırımı yapacaksanız ve bunu sadece gelire dönük olarak yapacaksanız, biz, tarla veya arsayı tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Otoban çevresi prim yapmaya devam edecek

Bu hat üretim açısından ve daha pek çok açıdan önemli bir konumda. Bursa deseniz, Manisa deseniz, Balıkesir deseniz, hepsi çok önemli. Buralarda yapılacak arsa yatırımları yatırımcısına enflasyonun üzerinde kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.  Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ve Yalova, Bursa, Balıkesir ve Manisa illerini de kapsayan İstanbul- İzmir otobanının, bu bölgenin değerine değer kattığını belirten Bozbay, “Ben yatırımcılara İstanbul-İzmir otobanının bulunduğu bölgelerin 10 yıl içerisinde daha çok prim yapacağını söyleyebilirim.

Adnan Bozbay, ticari gayrimenkulün konut gibi işlemediğini, eğer ticari gayrimenkul yatırımı yapılacaksa ve bunun sadece gelire dönük olması halinde, tarla veya arsayı tavsiye ettiklerini dile getirdi. Bozbay, “Bursa bölgesinde de revaçta bu işler. Neden? Yatırım alan bir bölge çünkü burası. Nerede bir toprak alırsanız, o toprak bir şekilde değerleniyor. Karacabey’i ayrı, Yalova’sı ayrı olmak üzere bu bölge çok değerli bir yer” dedi.

Toparlanma 2020’yi bulur

Bursa’daki plazalarda doluluk oranın yüzde 30’lar civarında olduğuna dikkat çeken Adnan Bozbay, “Plaza sektörünün 1-2 senesi var. Üretim gelecek önce, daha sonra ofislere ihtiyaç olacak. Daha sonra bu piyasanın açılacağını düşünüyorum” dedi.

Sektörde yaşanan durgunluğun alınan faiz indirimi kararlarıyla birlikte bir nebze de olsa yerini harekete bıraktığını hatırlatan Bozbay, tam anlamıyla toparlanmanınsa 2020’yi bulabileceğini sözlerini ekledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner92
banner89